Un vaccin a demonstrat că poate prelungi viața pacienților diagnosticați cu o formă agresivă de cancer

Scris de Claudia Cociug. Posted in Sanatate


Primul vaccin din lume care tratează cancerul cerebral poate prelungi viața, potrivit unei încercări globale. Un medic britanic, unul dintre cercetătorii studiului, a declarat că dovezile au arătat că DCVax a prelungit „în mod uimitor” viața pacienților.
Această descoperire ar putea să ajute într-un an în jur de 2.500 de oameni din Marea Britanie, diagnosticați cu glioblastom – cea mai comună formă de cancer cerebral și, de asemenea, una dintre cele mai agresive.
Persoanele diagnosticate cu glioblastom trăiesc, în medie, între 12 și 18 luni de la diagnosticare, iar unele persoane chiar mai puțin, conform The Guardian.

COVID-19 declanșează anomalii ale creierului, chiar și la 6 luni după recuperare

Scris de DN. Posted in Sanatate


Coronavirusul provoacă complicații grave pe termen lung, chiar și la câteva luni după vindecare. Cercetătorii au găsit anomalii la creier la 6 luni de la recuperare.
Simptomele neurologice asociate includ dificultăți de gândire sau de concentrare, dureri de cap, probleme de somn, amețeli, senzație de înțepături, alterarea simțului olfactiv sau gustativ, depresie sau anxietate.
Cercetătorii au folosit un tip special de imagistică prin rezonanță magnetică pe 46 de pacienți vindecați de virus și 30 de pacienți sănătoși, notează agenția ANSA.

Aerul poluat înclină balanța în cazul obezității la femei! Ce rol joacă expunerea la poluare?

Scris de Ioana Scholler. Posted in Sanatate


În ultimele decenii, obezitatea a ajuns o problemă de sănătate globală, pe măsură ce tot mai mulți oameni consumă diete nesănătoase și nu reușesc să facă sport în mod regulat.
Un nou studiu de la Universitatea din Michigan, SUA sugerează că există încă un factor care înclină balanță în privința greutății corporale a femeilor, indicelui de masă corporală, circumferinței taliei și a grăsimii corporale, anume aerul poluat.
Femeile cu vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani expuse la aer poluat pe termen lung, în special la nivelurile mai crescut de particule fine, dioxid de azot și ozon, au prezentat creșteri în dimensiunea corpului și compoziție, a explicat Xin Wang, epidemiolog la Școala de Sănătate Publică a Universității din Michigan și autor coordonator al lucrării.

Înotul în apă rece poate reduce grăsimea corporală şi riscul de diabet

Scris de DN. Posted in Sanatate


O baie cu apă rece ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate, inclusiv reducerea grăsimii corporale şi a riscului de boli precum diabetul, potrivit unei analize.
Circa 104 studii au fost examinate de cercetători, care au constatat că multe dintre ele au raportat beneficii majore pentru sănătate în urma înotului în apă rece, inclusiv asupra grăsimii bune care ajută la arderea caloriilor.
Acest lucru ar putea ajuta la prevenirea obezităţii şi a bolilor cardiovasculare, dar cercetătorii au spus că beneficiile generale pentru sănătate erau neclare.
Revizuirea a indicat ceea ce pare a fi o legătură pozitivă între înotul în apă rece şi ţesutul adipos brun (BAT).

Tot mai mulți bolnavi de cancer în lume. Ce se întâmplă cu omenirea?

Scris de Alexandru Costache. Posted in Sanatate


Oamenii au suferit de cancer de-a lungul istoriei. Dar un nou studiu a arătat că, recent, ceva s-a schimbat.
Din 1990, numărul adulților cu vârsta sub 50 de ani care dezvoltă cancer a crescut dramatic, iar asta se întâmplă în întreaga lume.
Îngrijorător este faptul că numărul tot mai crescut de cancere cu debut prematur nu pare să încetinească – iar îmbunătățirile în ceea ce privește testarea de prevenție nu par să poată explica pe deplin tendința.
„Am descoperit că acest risc crește cu fiecare generație”, spune unul dintre cercetători , Shuji Ogino, patolog și epidemiolog la Spitalul Brigham din Boston, SUA. „Spre exemplu, oamenii născuți în 1960 au experimentat un risc mai crescut de cancer înainte de a împlini 50 de ani decât cei născuți în 1950 și acest nivel de risc va continua să crească în generațiile succesive”.

Diabetul de tip 3. Simptome, cauze și tratament

Scris de Vlad Constantin Voinea. Posted in Sanatate


Cu toate că cei mai mulți dintre noi sunt familiarizați cu diabetul de tip 1 și tip 2, este posibil să nu fi întâlnit până acum termenul „diabet de tip 3”. În primul rând, acest lucru nu trebuie confundat cu diabetul de tip 3c, care este cu totul altceva. Este totuși, legat de rezistența la insulină a creierului.
A fi diagnosticat ca rezistent la insulină înseamnă, în general, că cineva este fie prediabetic, fie are diabet de tip 2. Dar oamenii de știință au propus că poate duce, de asemenea, la lipsa de glucoză în neuronii creierului, care este necesară pentru o funcționare adecvată, iar acest lucru poate duce la simptome ale bolii Alzheimer.
Deși diabetul de tip 3 nu este o afecțiune de sănătate recunoscută oficial, în 2008, dr. Suzanne de la Monte și dr. Jack Wands de la Universitatea Brown au propus ideea ca boala Alzheimer să poată fi denumită „diabet de tip 3” datorită legăturilor sale puternice cu rezistența la insulină, indică Live Science.

Sarea în bucate crește riscul de moarte prematură. Iată concluziile unui nou studiu

Scris de Vlad Constantin Voinea. Posted in Sanatate


Medicii din Statele Unite ale Americii și Elveția au publicat recent o cercetare în European Heart Journal prin care dezvăluie că oamenii care adaugă sare în alimente, după ce au fost deja gătite, au mai multe șanse de a muri prematur.
Peste 500.000 de participanți din Marea Britanie au completat un chestionar privind obiceiurile alimentare și au fost întrebați dacă au adăugat sare suplimentară în mâncare, indică Futurism.
Pe o perioadă medie de nouă ani de supraveghere, oamenii de știință au spus că au documentat 18.474 de decese premature.

Pandemia COVID-19 rămâne o urgență de sănătate globală, a anunțat OMS

Scris de DN. Posted in Sanatate


 Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că pandemia COVID-19 rămâne o urgență globală, la aproape doi ani și jumătate după ce a fost declarată pentru prima dată.
Comitetul de urgență, format din experți independenți, a stabilit că numărul tot mai mare de cazuri, evoluția continuă a virusului și presiunea asupra serviciilor de sănătate din mai multe țări înseamnă că situația este în continuare o urgență.
Cazurile raportate la OMS au crescut cu 30% în ultimele două săptămâni, se arată într-un comunicat de presă.

Cazurile COVID-19 au crescut cu 30%

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a acceptat sfatul comitetului, potrivit Reuters.

Creierul femeilor suferă mai multe modificări după menopauză, arată un studiu

Scris de Ștefan Trepăduș. Posted in Sanatate


După menopauză, femeile pot avea creșteri ale biomarkerului cerebral numit hiperintensitate a substanței albe, în comparație cu femeile aflate în premenopauză sau cu bărbații de aceeași vârstă.
Un studiu despre această descoperire a fost publicat pe 29 iunie în ediția online a Neurology.
Hiperintensitățile substanței albe sunt leziuni minuscule vizibile pe scanările cerebrale care devin mai frecvente odată cu vârsta sau cu hipertensiunea arterială necontrolată. Acești biomarkeri ai creierului au fost legați în unele studii de un risc crescut de accident vascular cerebral, Alzheimer și declin cognitiv.

Riscul de cancer mamar la bărbați ar putea fi asociat cu infertilitatea

Scris de Ștefan Trepăduș. Posted in Sanatate


Riscul de cancer mamar la bărbați ar putea fi asociat cu infertilitatea auto-raportată, arată un studiu recent publicat.
Cercetarea a apărut în jurnalul cu acces deschis Breast Cancer Research. Autorii au intervievat 1.998 de bărbați din Anglia și Țara Galilor diagnosticați cu cancer de sân, dintre care 112 (5,6%) au raportat de asemenea infertilitate, iar 383 (19,2%) nu au avut copii.
Diagnosticul de cancer mamar la bărbați este mai puțin frecvent decât la femei, iar relația sa cu infertilitatea a fost investigată până în prezent doar în studii mici. Doar un mic studiu a sugerat o posibilă asociere între bărbații care au copii și cancerul de sân.

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022