UK Bookmakers

TEL VERDE la Consiliul Județean - linie telefonică la care pot fi reclamate problemele din trafic de pe drumurile județene din Maramureș

Scris de CJMM. Posted in Social


Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședintele Ioan-Doru Dăncuș și directorul-executiv al Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte (DDIP), Claudia Breban s-au deplasat la Dragomirești pentru a discuta cu primarii de pe Valea Izei, cu antreprenorul general care a câștigat licitația de reabilitare a acestui drum județean, dar și cu reprezentanții subcontractanților, despre problemele punctuale existente în fiecare zonă.
Astfel de întâlniri au loc lunar, bilunar sau ori de câte ori situația o impune, iar ploile din ultima perioadă au reprezentat unul dintre motivele pentru care primarii din Bârsana, Dragomirești, Bogdan-Vodă, Săcel, Săliștea de Sus, Rozavlea și Strâmtura au fost invitați la discuții, la sediul Primăriei Dragomirești. Astfel, primarii din cele șapte localități au abordat, în prezența executivului Consiliului Județean dar și a managerului de proiect, problemele legate de rigole, descărcări de ape pluviale, conexiunea cu rețelele de utilități, accesul la proprietăți etc.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a dat asigurări că, în câteva zile va deveni operațional un TELVERDE, linie telefonică la care toți șoferii care doresc să reclame situații care nu ar trebui să existe în trafic pe drumurile județene și în special pe drumurile aflate în reabilitare vor putea să sesizeze problemele existente.

MELOTERAPIA

Scris de Elena Pușcaș . Posted in Social


La Asociația Esperando practicăm de ani buni muzica drept o formă de relaxare, recuperare, terapie, aceasta având rezultate favorabile asupra beneficiarilor noștri.
    Meloterapia este o formă de terapie non verbală, benefică pentru menţinerea sănătăţii fizice şi psihice.
    Se adresează tuturor categoriilor de vârstă, atât pentru dezvoltarea personală, cât şi pentru deschiderea unui nou canal de comunicare în cazul persoanelor cu tulburări neurologice.
    Meloterapia poate trata tulburările mentale sau afective, ajută la îmbunătăţirea stării de spirit, la depăşirea unor blocaje, ne scapă de pesimism şi depresie, ne ajută să avem un somn mai bun şi să devenim mai creativi. În plus, stimulează eliberarea de endorfine (hormoni ai fericirii), ceea ce ne poate face mai fericiţi.
    Beneficiile ei asupra sănătăţii mintale sunt demonstrate. Această formă de terapie facilitează exprimarea emoţiilor în cazul tuturor oamenilor, în special, în cazul persoanelor cu deficiențe.

Rezultate finale la Evaluarea Națională (Capacitate) 2020. Vezi notele, județ cu județ

Scris de DN. Posted in Social


Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională (Capacitate) 2020 au fost publicate astăzi, 27 iunie, în format anonimizat. Măsura anunțată de Ministerul Educației este o premieră pentru învățământul românesc.

Vezi aici rezultatele finale la Evaluarea Națională (Capacitate) 2020, după contestații.

Elevii care au susținut anul acesta Evaluarea Națională au primit la finalul examenului un cod unic. Codul poate fi introdus pe site-ul oficial al Ministerului Educației pentru ca elevii să-și poată afla notele în mod anonim. Este pentru prima oară în istoria examenului când rezultatele sunt comunicate în acest fel.

Primele rezultate de la Evaluarea Națională 2020 au fost afișate luni, 22 iunie.

Campania de strângere de fonduri “A iubi înseamnă a dărui”, a ajuns la final

Scris de Lavinia Oşan. Posted in Social


Vreme de 2 ani, Asociația Esperando a derulat campania de strângere de fonduri „A iubi înseamnă a dărui”.
Primul aviz pentru această campanie s-a primit în martie 2018, ulterior depunându-se o solicitare de prelungire, pentru încă un an. Datorită restricțiilor impuse de pandemie, aceasta s-a finalizat în luna iunie a acestui an.
Pe toată durata campaniei, Asociația Esperando a avut amplasate urne de strângere de fonduri, în mai multe locații din Baia Mare. Locațiile au fost puse la dispoziția noastră de către oameni de bine, care au ales să se implice în acest fel în sprijinirea celor în nevoie, și cărora le mulțumim în mod deosebit.
Pe parcursul celui de-al doilea an de campanie, a fost colectată suma de 11.361,90 RON.
În total, în cei doi ani de campanie s-a strâns suma de 26.819,68 RON.

APC solicită demisia ministrului sănătății, Nelu Tătaru!

Scris de APC. Posted in Social


Domnule ministru, în Uniunea Europeană au fost identificate de la începutul pandemiei 62 de mărci de măști neconforme de către instituțiile responsabile ale statelor membre UE!
Domnule ministru, câte mărci de măști din cele 62 de mărci de măști neconforme a găsit Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, instituție aflată în subordinea Ministerului sănătății?
Domnule ministru, în ce spitale au ajuns cele 1 milion de măști neconforme cumpărate de Ministerul sănătății prin Unifarm?
Domnule ministru, sunt conforme cele 115 milioane de măști achiziționate recent de Ministerul sănătății pentru cei 2,3 milioane de români cu situație financiară precară?
Domnule ministru, siguranța echipamentelor de protecție (măști, combinezoane etc) constituie prioritate zero pentru Ministerul sănătății?
Domnule ministru, știți de existența platformei Safety Gate a Comisiei Europene?

Rezultate BAC 2020 pe județe și orașe. Verifică lista completă AICI

Scris de DN. Posted in Social


Ministerul Educației a anunțat că rezultatele de la examenul de Bacalaureat 2020 vor fi anonimizate. Măsura este o premieră pentru învățământul românesc și a fost aplicată în urma unei solicitări din partea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Vezi Rezultate BAC 2020 pe județe și orașe. Verifică lista completă AICI

Rezultate BAC 2020 Alba

Rezultate BAC 2020 Arad

Studiu: România, locul 77 în lume privind inegalitatea între sexe. Asociația Happy Moms: Mamele din România fac un salt uriaș înainte privind antreprenoriatul

Scris de Dr. Dana Lupșa. Posted in Social


România ocupă un îngrijorător loc 77 din 145 de țări privind inegalitatea între sexe, iar specialiștii prevăd că, la nivel mondial, aceste decalaje între bărbați și femei ar putea dispărea abia după 118 ani, potrivit unui studiu realizat de World Economic Forum. Studiul internațional a luat în calcul participarea economică și oportunitatea, realizările educaționale, speranța de viață și puterea politică.
În acest context, Asociația Happy Moms, condusă de lect. univ. Dana Lupșa, doctor în management, a încurajat peste 6000 de femei din România, majoritatea dintre ele tinere mămici, să pornească pe drumul antreprenoriatului, organizând timp de 6 ani conferințe și ateliere de lucru, care au ca scop creșterea competitivității doamnelor în mediul de afaceri.
“În cei 6 ani de când lucrăm îndeaproape cu femeile pentru a-și transforma hobby-urile în afaceri sustenabile, am putut observa că acestea au făcut progrese semnificative. Putem spune, fără teama de a greși, că doamnele din România au reuşit să stingă acest decalaj dintre sexe, însă pentru a deveni din ce în ce mai competitive în mediul de afacere au nevoie de mai multă încredere în forțele proprii, mai mult curaj, de o structură de business și de modele de performanță în afaceri.

Intoxicații cu ciuperci în rândul adolescenților. Două cazuri tratate, în iunie, la Pediatrie SJUBM

Scris de Cristina Miia. Posted in Social


Având în vedere condițiile meteorologice favorabile apariției ciupercilor în flora spontană, la nivelul Secției Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare (SJUBM) au apărut primele intoxicații cu ciuperci.
Potrivit medicului șef secție Pediatrie, dr. Lucian Bogdan – medic primar pediatru, Doctor în Științe Medicale, “în acestă lună (iunie), la nivelul secției au fost internate două adolescente cu intoxicație acută cu ciuperci, ambele având 15 ani. Evoluția cazurilor pe parcursul internării, sub stricta supraveghere clinică și biologică, după instituirea tratamentului de specialitate, a fost favorabilă”.
Specialiștii în pediatrie avertizează părinții să evite introducerea în alimentația copilului a ciupercilor din flora spontană. Din pacate, intoxicațiile cu ciuperci în general, dar mai ales la copil, pot avea urmări grave, în funcție de tipul de ciuperci consumate. De la simptome digestive ușoare, respectiv grețuri și vărsături, la modificări neuro-psihice, cum ar fi mișcările anormale, fasciculațiile musculare, parestezii, salivație excesivă, pupile dilatate și comportamente anormale, până la halucinații și delir, modificările clinice pot vira spre insuficiență renală, uneori ireversibilă sau, mai grav, insuficiența hepatică, sindrom hepato-renal și ulterior, deces.

Activitatea de cardiologie intervențională și chirurgie cardiacă la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" Baia Mare: un exemplu de implicare a autorităților județene și locale pentru satisfacerea nevoii de servicii medicale de înaltă perfo

Scris de Conf. Dr Călin Pop. Posted in Social


Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate la nivel mondial, iar Romania ocupă un nedorit loc fruntaș (poziția a treia) în topul țărilor europene cu decese provocate de afecțiunile cardiace. În țara noastră, în jur de 60% din decese sunt cauzate de bolile cardiovasculare, potrivit datelor Societății Române de Cardiologie. Mai mulți factori de risc pot explica acest fenomen: prevalența crescută a diabetului zaharat (peste 10%), prevalența în creștere a hipertensiunii arteriale (45%) cu rate de control terapeutic mai reduse față de media europeană, creșterea alarmantă a obezității la toate grupele de vârstă, inclusiv la copii, prevalența crescută a dislipidemiei necontrolate terapeutic, numărul mare de fumatori și îmbătrânirea populației.
Ponderea cea mai mare în mortalitate este dată de cardiopatia ischemică și manifestarea ei cea mai gravă reprezentată de infarctul miocardic acut. Cu cât se dezobstruează mai rapid artera coronară, cu atât mortalitatea și complicațiile sunt mai reduse (5%, față de 15-20% în mod convențional) iar intervalul optim este de 2 ore, acceptabil de 12 ore, sau 24 de ore pentru pacienții în șoc cardiogenic și se poate tenta până la 48 de ore de la diagnostic, conform ultimului Ghid european din 2017.

Tinerii maramureșeni, participanți la Concursul-festival internațional online ”Dance virus-2020”, pot fi votați online până în 20 iunie

Scris de CJMM. Posted in Social


Concursul-festival internațional online ”Dance virus-2020”,organizat de Centrul cultural Ramygala al districtului Panevėžys, împreună cu municipalitatea districtului Panevėžys din Lituania, reprezintă o inițiativă de actualitate, menită să atenueze problemele de adaptare socială cauzate de COVID-19, prin stimularea tinerilor talentați să pună în aplicare idei creative prin limbajul dansului.
În vederea consolidării relațiilor de înfrățire dintre Județul Maramureș și Districtul Panevėžys din Lituania, Consiliul Județean Maramureș a încurajat participarea tinerilor maramureșeni la Concursul ”Dance virus-2020”, contribuind la afirmarea pe plan internațional a unor tinere talente din județul nostru. Astfel, la invitația regiunii înfrățite din Lituania au răspuns tineri artiști din cadrul Ansamblului Folcloric Național "Transilvania": Andreea Ardelean, Petruța Tibil, Raluca Vasoc, Cătălin Agoston, Tudor DuliBabici și Liviu Mihalca.
    Concursul ”Dance virus-2020” s-a adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14–29 ani, aceștia fiind invitați să creeze un dans individual pe muzica indicată de organizatori și să realizeze un film într-un cadru non-formal, iar cel mai interesant element al dansului să fie capturat printr-o fotografie. Condiția concursului a fost ca, fiecare tânăr participant, să poarte o mască de protecție pentru față.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020