Un vis devenit realitate pentru locuitorii din Țara Lăpușului – a avut loc inaugurarea drumului județean DJ 109F

Scris de CJMM. Posted in Social


Vineri, 18 septembrie, a avut loc inaugurarea drumului județean DJ 109F, un moment istoric pentru Țara Lăpușului. Evenimentul de inaugurare a avut loc cu începere de la ora 15:00, în localitatea Baba, la kilometrul 0 al proiectului de reabilitare, în prezența președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a vicepreședinților Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, a directorului Direcției Tehnice, Vasile Șpan, managerul de proiect, a aparatului propriu al Consiliului Județean Maramureș implicat în acest demers și, nu în ultimul rând, în prezența reprezentanților Asocierii SC DIMEX 2000 Company SRL – SC EXPLAN SRL prin SC DIMEX 2000 Company SRL (Lider de asociere), executantul lucrării.
Reabilitare DJ 109F, limită jud. Sălaj – Târgu Lăpuș (DN18B) – Dămăcușeni – Rogoz (DJ171)  a reprezentat cel mai mare proiect al acestui mandat al Consiliului Județean Maramureș, prognozat pentru Țara Lăpușului. Tronsonul reabilitat are o lungime de 27,426  kilometri și a fost finanțat prin Programul Național de Dezvolare Locală 1, valoarea investiției ridicându-se la peste 80 de milioane de lei.

Edilul Ciprian Rus candidează, din partea Coaliției pentru Maramureș, pentru al patrulea mandat în fruntea Primăriei Ardusat

Scris de CPM. Posted in Social


În Ardusat a avut loc lansarea candidaturii edilului Ciprian Rus, primar cu trei mandate la activ care s-a înscris, din partea Coaliției pentru Maramureș, în cursa pentru al patrulea mandat în fruntea administrației locale. ”Ciprian Rus este  un om harnic și cinstit care a făcut multe lucruri frumoase pentru comunitatea pe care o conduce, deja, de 12 ani, iar acest lucru s-a văzut în votul de încredere pe care ardusătenii i l-au acordat în tot acest timp. Coaliția pentru Maramureș are cei mai buni și experimentați candidați care vor aduce o viață mai bună pentru toti maramureșenii” a declarat Ioan-Doru Dăncuș, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș și candidat al Coaliției pentru Maramureș pentru un nou mandat în forul județean.

Ciprian Rus a vorbit locuitorilor din Ardusat despre ce reprezintă Coaliția pentru Maramureș, arătând că este mai mult decât o structură politică, pentru că sub cupola aceasteia și-au dat mâna cele mai importante forțe administrative ale județului: președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea și primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Intoxicații cu ciuperci în rândul adulților și copiilor, tratate cu success la SJUBM

Scris de Ioana Cristina Miia. Posted in Social


În perioada 1 iunie - 4 septembrie 2020, la nivelul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare (SJUBM) au fost tratați, cu succes, mai mulți pacienți - adulți și copii, după ce au suferit intoxicații acute cu ciuperci cu perioadă lungă sau scurtă de incubație.
În secția Medicină Internă a unității medicale au fost internați 25 de pacienți, ca urmare a intoxicației cu ciuperci, informează medicul șef secție, dr. Popa Adrian. Din fericire, niciunul dintre pacienții internați nu au dezvoltat forme grave. Nu a fost înregistrat niciun deces.
 În Secția Pediatrie a spitalului au fost internați 3 copii cu intoxicație acută cu ciuperci. “Primele 2 cazuri au fost 2 adolescente cu formă ușoară de intoxicație acută cu ciuperci cu perioadă lungă de incubație, cu simptomatologie digestivă și modificări biologice minime. Al treilea caz a fost o fetiță în vârstă de 3 ani, cu intoxicație acută cu ciuperci cu perioadă scurtă de incubație, manifestată clinic prin somnolență. Toate cazurile au avut o evoluție favorabilă sub tratament”, a informat dr. Hotea Luciana, medic pediatru.

Campionii României la rugby au fost primiți cu aplauze la poarta maramureșeană de la intrarea în Maramureș

Scris de CJMM. Posted in Social


Știința Baia Mare a câștigat Super Liga CEC Bank la rugby învingând în finală pe SCM Timișoara cu 23 - 17. Disputată pe stadionul Noua din Brașov finala a fost echilibrată, deși Zimbrii au condus în majoritatea timpului pe tabela de marcaj. În cea de-a 11-a finală pe care Zimbrii au jucat-o în campionatul intern de rugby, CSM Știința Baia Mare a adus, și în aces an, în Maramureș, trofeul de campioană, făcând ca inimile a zeci de mii de maramureșeni să cânte, la unison, refenul victoriei.
Duminică, la poarta maramureșeană de pe Mesteacăn, chiar la intrarea în județul Maramureș, președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, președintele CSM Știința Baia Mare, Călin Matei, dar și primarul din Valea Chioarului, Ioan Burde, i-au așteptat pe Zimbri pentru a-i felicita pentru o nouă victorie spectaculoasă în lumea sportivă, o victorie care repune Baia Mare pe harta capitalelor sportive din România.
”A fost un moment special și mi-am dorit să fiu prezent în clipa în care Zimbrii vor intra în Maramureș, județ în care aduc, și în acest an, trofeul campionilor.

Mesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș, ocazionat de deschiderea anului școlar 2020 – 2021

Scris de CJMM. Posted in Social


În mod tradițional, în România, jumătatea lunii septembrie aduce primul clopoțel, care vestește debutul unui nou an școlar. Din păcate, anul 2020 a generat provocări neașteptate pentru întreaga lume, ale căror efecte s-au răsfrânt și asupra învățământului. Actul educațional clasic a trebuit adaptat acestei perioade a marilor incertitudini, iar rezultatele schimbărilor nu au fost mereu în interesul elevilor.
Deși lumea se află într-o permanentă schimbare, viața trebuie să își continue cursul firesc, iar educația să își restabilească poziția de pilon de bază al societății. Activitatea didactică trebuie reluată, deoarece punând piedici în procesul educațional, sabotăm viitorul nostru, al tuturor.
Totodată este esențial ca procesul educațional să se desfășoare sub imperiul siguranței și al protejării sănătății tuturor celor implicați. Cu toate că se văd din nou nevoite să preia din atribuțiile statului, autoritățile locale din Maramureș își vor uni iar forțele pentru a asigura măsurile de protecție la nivelul unităților de învățământ din județ, astfel încât să fie înlăturate pericolele la adresa sănătății.

Soarta angajaților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, în mâinile Guvernului

Scris de CJMM. Posted in Social


În ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș din luna august a fost votată o nouă rectificare a bugetului judeţului Maramureş, pe anul 2020. Cea mai mare parte a sumelor prevăzute în această rectificare, adică aproximativ cinci milioane de lei, au mers înspre asigurarea cheltuielilor de funcționare ale Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, pentru luna august.

Șeful administrației județene a arătat că, în această perioadă, prioritatea instituției pe care o conduce a fost să asigure cheltuielile necesare pentru funcționarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, una dintre cele mai mari instituții din subordinea Consiliului Județean Maramureș. DGASPC este instituția vitală pentru beneficiarii sistemului de asistență socială din Maramureș, fie că vorbim despre copii care nu au familii, fie că vorbim despre seniori sau persoane cu handicap, toți aceștia având dreptul constituțional de a fi îngrijiți de către statul român.

Liberalii s-au imbolnavit de COVID în Maramureș

Scris de PNL . Posted in Social


Organizația PNL Maramureș informează opinia publică că unul dintre membrii din staff-ul de campanie a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19.
Riscul de contaminare este prezent în comunitățile noastre și fiecare moment de acest gen ne amintește tuturor că lupta cu pandemia este o cursă pe termen lung pe care suntem datori cu toții să o câștigăm.
Împreună cu colegii noștri și autoritățile cu atribuții în domeniul sănătății publice, vom lua măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii virusului în comunitatea noastră.
Suntem în permanent contact cu Direcția de Sănătate Publică și urmăm toate măsurile pe care această situație le impune.

AJUTOARE pentru elevii defavorizati

Scris de Dan Buca. Posted in Social


În contextul necesităţii luării de măsuri pentru reducerea impactului socio-economic pe care epidemia de COVID-19 îl poate avea în perioada imediat următoare cu efecte pe termen scurt, mediu şi lung asupra grupurilor vulnerabile și a măsurilor luate la nivelul întregii Uniuni Europene pentru evitarea riscului de sărăcie extremă în rândul populației, Guvernul României a adoptat Ordonanța de urgență nr. 133/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de elevi cei mai defavorizaţi, ordonanță publicată în Monitorul Oficial în data de 12 august 2020.

Astfel, copiii cei mai dezavantajaţi din învătământul de stat preşcolar, primar şi gimnazial vor primi tichete sociale pe suport electronic în valoare de 500 de lei/an şcolar, din fonduri externe nerambursabile, pentru a-şi achiziţiona rechizite şi haine.

Gabriel Zetea: ”400 mii lei din rezerva bugetară a CJ - alocați pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap din Recea”

Scris de CJMM. Posted in Social


În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Maramureș din luna august, șeful administrației județene, Gabriel Zetea a propus acordarea unui sprijin de 400 mii lei comunei Recea, care se află în imposibilitatea de a susține plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap. Președintele Consiliului Județean Maramureș a arătat că majoritatea primăriilor din județ se confruntă cu probleme în ceea ce privește asistența socială și că instituția pe care o conduce încearcă să răspundă punctual solicitărilor din teritoriu, care nu pot fi amânate.

„Pentru comuna Recea, am propus o finanțare de 400 mii lei, având în vedere situația financiară extrem de dificilă în care se află în ceea ce privește asistența socială, mai exact de plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap. Cele mai multe administrații locale din Maramureș se confruntă că această problemă fapt pentru care am mai alocat sume de bani pentru a rezolva, punctual, astfel de situații.

PNL Maramureș se opune promovării tradiției Maramureșului și susținerii turismului maramureșean

Scris de CPM. Posted in Social


În ședința extraordinară a Consiliului Județean Maramureș, la propunerea președintelui instituției, Gabriel Zetea, copreședinte al Coaliției pentru Maramureș a fost aprobat proiectul de hotărâre privind participarea județului Maramureş la realizarea, în parteneriat cu comuna Botiza, a evenimentului cultural „PÂNTRU MÂNDRA DIN BOTIZA”. Din păcate, reprezentanții PNL din administrația județeană, care au dovedit încă o dată că sunt împotriva tradiției maramureșene, și-au propus boicotarea acestei manifestări atât de îndrăgite de publicul larg.

Punctual, la nivelul județului, ignoranța Guvernului privind industria turismului a fost preluată și de liberalii din teritoriu, la comanda șefilor de la centru. Deși evenimentul „PÂNTRU MÂNDRA DIN BOTIZA” are o tradiție de mai bine de două decenii și a atras anual, pe lângă maramureșeni, și numeroși turiști dornici să descopere autenticitatea zonei, aleșii județeni PNL s-au declarat fățiș împotriva proiectului, sfidând întreaga zonă din Maramureșul istoric și nu numai.

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020