PSD cere PNL să renunțe la manipulare și victimizare și să se concentreze pe buna desfășurare a alegerilor electorale

Scris de PSD. Posted in Justitie


Partidul Social Democrat Maramureș solicită filialei județene a PNL să înceteze încercările de manipulare și victimizare și să se concentreze pe asigurarea bunei desfășurări a alegerilor electorale. Este inadmisibil ca în această perioadă crucială, PNL, care deține controlul asupra Ministerului de Interne, Ministerului Justiției, Prefecturii Maramureș și Consiliului Județean Maramureș să caute scuze și să arunce vina pe PSD pentru incidentele care au avut și au loc în timpul procesului electoral.
În întregul județ Maramureș au fost înregistrate incidente privind desfășurarea corectă a procesului electoral. În loc să își asume responsabilitatea ca organizatori ai alegerilor, reprezentanții PNL continuă să caute scuze și motive pentru a se dezice de acest fapt. Un incident deosebit de grav și impardonabil s-a petrecut în Târgu Lăpuș, unde președintele unei secții de votare a plecat acasă cu ștampilele de vot seara trecută și a revenit în azi dimineață, cu acestea mânjite de cerneală. Astfel de incidente nu doar că subminează integritatea procesului electoral, dar pun și sub semnul întrebării competența organizatorilor.

Tentative multiple de fraudare a alegerilor în Maramureș, în timp ce prefectul PNL face poze electorale cu candidații liberali

Scris de PSD. Posted in Justitie


Se încearcă fraudarea alegerilor în mai multe comunități ale Maramureșului, iar cele mai multe reclamații vin din localitățile conduse de primarii PNL. După incidentul de la Târgu Lăpuș, unde președintele de secție, simpatizant PNL, a plecat acasă cu toate ștampilele aseară și a revenit dimineață cu ele mânjite cu cerneală, au apărut alte nereguli și în alte localități cu primari PNL.
La Copalnic Mănăștur, într-un singur buletin de vot s-au regăsit alte 3 buletine pentru funcția de primar. Aceste tentative de fraudă și votul multiplu sunt acte grave și se pedepsesc conform legii, iar prefectul PNL de Maramureș, Rudolf Stauder trebuie să lasă ședințele foto electorale cu candidații PNL și să se ocupe de aceste probleme. Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu ar trebui să anunțe miniștrii PNL ai MAI și ai Justiției, pentru că neregulile din Maramureș sunt tot mai multe și tot mai grave.

Servicii de consultanță „grase” pentru Nomenclatorul stradal la Băița de sub Codru

Scris de Romulus Ster. Posted in Justitie


Campania electorală a intrat pe ultima sută de metri, iar la Băița de sub Codru, problemele acualei administrații par să nu se mai termine. După ce am arătat incompetența actualului primar privind rigolele din comună, că o lucrare importantă ar fi trebuit să fie finalizată, dar nu mai știe nimeni nimic de ea, iată că apar și alte informații, mai proaspete, în legătură cu tot felul de achiziții suspecte pe care Primăria Băița de sub Codru le-a făcut în mandatul care se închie în acest an.
Exemplu nou de incompetență crasă, și spunem asta ca să fim cât se poate de elegați, ar fi contractarea de servicii de consultanță, la începutul anului 2021, pentru suma de 98.000 lei + TVA, adică 19.600 Euro + TVA. „Serviciile de consultanță” se referă la realizarea nomeclatorului stradal în comuna Băița de sub Codru, atât de necesar pentru fiecare localitate. Problemele apar atunci când se constată alte comune, învecinate cu Băița de sub Codru au contractat aceste servici cu sume MULT mai mici decât acestă achiziție făcută sub mandatul lui Aurel Dumuța, sume cuprinse între 25.000 – 33.000 lei +TVA.

(Frip)Turist în Maramureș

Scris de Ion Ovidiu Sabou. Posted in Justitie


Comuna Băița de sub Codru este deja un exemplu negativ pentru ceea ce înseamnă administrația locală.
Cea mai bună dovadă că actuala administrație nu știe – sau nu vrea să facă acest lucru! – care este valoarea amănuntului, a sării din bucate e chiar la ieșirea din localitate, pe drumul ce leagă această comună de Asuajul de Sus.
Probabil că după ce s-au săturat să tooooot fie întrebați de trecătorii rătăciți pe acel drum asfaltat - dar făcut din inițiativa primarului Vasile Boitor de la Asuajul de Sus, ca să se știe – locuitorii zonei au decis să scrie pe podețe și borduri așa zise indicatoare rutiere.
De ce?
Pentru că dacă administrației locale nu i-a păsat deloc de realizarea drumului, cum să îi pese de un banal indicator rutier?

Deputatul Gabriel Zetea îl va acționa în instanță pe Ionel Bogdan pentru defăimare și acuzații mincinoase

Scris de PSD. Posted in Justitie


Șeful PNL Maramureș, Ionel Bogdan a lansat o serie de acuzații mincinoase la adresa deputatului PSD, Gabriel Zetea, chestor al Camerei Deputaților. Deși conduce de mai bine de trei ani de zile Consiliul Județean Maramureș, penelistul Ionel Bogdan nu a reușit să pornească niciun singur șantier în județul Maramureș, întreaga lui activitate administrativă fiind contabilizată în achitarea de studii de fezabilitate către firmele de casă, în timp ce sumele uriașe de bani sunt luate din banii tuturor maramureșenilor.
La ultima ieșire publică, liberalul Bogdan a lansat o serie de afirmații nefondate pentru a-și justifica eșecul în ceea ce privește întârzierea unui alt proiect al mandatului său, centura ocolitoare a municipiului Baia Mare.

Clubul de Presă cere Guvernului să intervină contra abuzurilor YouTube și Facebook

Scris de Clubul de Presa. Posted in Justitie


Consecvent principiului său de bază conform căruia libertatea de exprimare este unul dintre cele mai importante drepturi ale unei lumi democratice și, cu atât mai mult, niciun jurnalist nu ar trebui să fie contrâns mai presus de propria sa conștiința, Clubul de Presă ia act și condamnă intervenția brutală a Youtube și Facebook, care au cenzurat și suspendat la comandă conturi importante din presa românească, precum canalul lui Ion Cristoiu, conturile Gold FM, ale lui Luis Lazarus și Zeus TV pentru că de-a lungul timpului nu au dorit să se înregimenteze în politica editorială globalistă, începând cu perioada pandemiei, apoi cu războiul din Ucraina și culminând cu situația din Israel.
Reamintim că jurnalistul este obligat prin meseria sa să relateze toate punctele de vedere și că se află în primul rând în slujba opiniei publice și nu a vreunei entități oculte.

Ce e de făcut cu CNA?

Scris de Clubul de Presa. Posted in Justitie


În urma insistențelor Clubului de Presă, vineri, 6.10.2023, timp de câteva ore, la Palatul Parlamentului, a avut loc o amplă dezbatere legată de cenzura CNA. Ea a fost inițiată de parlamentari ai partidului AUR. Alături de senatori și deputați au participat numeroși reprezentanți ai caselor de presă. În luările de cuvânt au fost înfățișate cazuri concrete, inclusiv înregistrări audio și video, care se constituie în probe ale abuzurilor săvârșite de reprezentanții Consiliului Național al Audiovizualului, care cenzurează din ce în ce
mai mult presa, sub pretextul protejării cetățeanului.
Cu acest prilej, au fost avansate o serie de soluții care vizează schimbări necesare ale legislației, astfel încât, în viitor, reprezentații CNA să nu mai aibă posibilitatea de a săvârși abuzuri împotriva libertății presei. Enumerăm mai jos câteva dintre aceste propuneri avansate:

Comisia de cultură, culte și mass-media

Scris de Viorica Igelsky. Posted in Justitie


În perioada 22 – 25 septembrie a.c., în organizarea Uniunii Sârbilor din România și a Uniunii Bulgare din Banat, s-a desfășurat la Timișoara reuniunea Comisiei de cultură, culte și mass-media a Consiliului Minorităților Naționale, reuniune la care au participat majoritatea reprezentanților organizațiilor minorităților naționale din România. La lucrări, din partea Departamentului pentru Relații Interetnice a participat dl. Subsecretar de Stat Dincer Geafer. În cadrul discuțiilor s-au abordat diverse teme, printre care: Diversitatea de etnii, culturi și confesiuni; Timișoara – capitală culturală europeană 2023; Comunitățile etnice din Banatul multietnic. Imagini și detalii despre caracterul multietnic al Timișoarei a fost o temă principală prezentată de doamna Milena Mureșan din cadrul Primăriei Timișoara.

Reuniunea Consiliului Mondial al Rutenilor

Scris de Marius Comșa. Posted in Justitie


În perioada 22-24 septembrie 2023 s-au derulat în Croația, la Petrovci și Stari Jankovci, lucrările CMR, prezidate de dr. Stepan Ljavinec, președinte al Congresului Mondial al Rutenilor și al Consiliului Mondial al Rutenilor. Din partea organizației noastre au participat dr. Gheorghe Firczak, vicepreședinte al CMR și președinte UCRR; Svetlana Bojcsuk,  președinte al Forumului Mondial al Tineretului Rutean și coordonator al Organizației de Tineret a UCRR; Svetlana Mariana Mureșan, președinte al Comisiei de Revizie a CMR, membru în CD al UCRR. Ordinea de zi a cuprins dezbateri ale activității curente și prezentarea concluziilor formulate în fiecare organizație referitoare la lucrările Congresului Mondial al Rutenilor, desfășurate în luna august 2023 la Novi Sad/Serbia.

Participare UCRR la emisiunea Conviețuiri la TVR1

Scris de Svetlana Bojcsuk. Posted in Justitie


    În data de 13 septembrie, am fost reprezentați la la emisiunea Conviețuri a Departamentului Minorități a TVR de domnul dr. Gheorghe Firczak și domnișoara Svetlana Bojcsuk. Tema centrală a emisiunii a fost participarea delegației Uniunii Culturale a Rutenilor din România la cel de-al XVII-lea Congres Mondial al Rutenilor și la cel de-al XI-lea Forum Mondial al Tineretului Rutean, desfășurate în perioada 17 – 19 august a.c. la Novi Sad, Serbia. Alături de moderatoarea emisiunii Camelia Văcaru, am avut posibilitatea prezentării unui moment important atât din viața rutenilor din România, cât și de pretutindeni.  Considerăm că aceste întâlniri internaționale asigură o permanentă colaborare culturală între rutenii de pretutindeni, iar prezentarea acestora contribuie permanent la cunoașterea și recunoașterea rutenilor din România, care alături de celelalte minorități naționale și de majoritatea românească conviețuiesc în armonie, contribuind la îmbogățirea teazaurului cultural al României.

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024