UK Bookmakers

Încasări mai mari la bugetul județului în luna martie

Scris de IP. Posted in Economie


La întâlnirea colectivului pentru stabilirea măsurilor de impulsionare a colectării veniturilor la bugetul consolidat al statului, șeful adjunct al Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș, Ioan Popa a declarat că încasările la sfârșitul lunii martie a.c., au fost mai mari pe capitolele bugetare componente, respectiv bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor sociale de sănătate, dar și la alte venituri. Pentru menținerea volumului de încasări bugetare și recuperarea arieratelor vor fi luate măsuri de identificare a cauzelor neefectuării plăților la termen, intensificarea de acțiuni pentru identificarea de noi contribuabili care pot fi beneficiarii unor eșalonări la plată și monitorizarea măsurilor de executare silită. ”S-au redus arieratele, iar pentru a menține trendul încasărilor avem un program de urmărire a gradului de încasare. Pentru contribuabili a fost înființat în cadrul administrației financiare un punct de lucru, dotat cu sistem informatic pentru depunerea declarațiilor”, a spus șeful adjunct Ioan Popa.  Programul, față de aceeași perioadă a anului trecut, are o realizare de 114,37%.

18 sărbători prevăzute în Programul Cultural Prioritar al Consiliului Județean în anul 2018

Scris de CJMM. Posted in Economie


La ultimă ședință a Consiliului Județean Maramureș, plenul a aprobat cele 18 acțiuni propuse de unitățile administrativ-teritoriale pentru a fi cuprinse în Programul Cultural Prioritar, precum și sumele care se alocă pentru fiecare eveniment în parte, totalul fiind de 400.000 de lei. Prima sărbătoare va avea loc în 14 – 15 aprilie, în organizarea Primăriei orașului Dragomirești și se va desfășura sub egida ”Festivalul Primăverii – ”Câte flori pe Iza-n sus”, ajuns, în 2018, la cea de-a XXI-a ediție. Suma alocată ca și cofinanțare din partea Consiliului Județean Maramureș este de 29.000 de lei.
În intervalul 12 – 13 mai, Primăria comunei Ocna Șugatag organizează evenimentul devenit deja tradiție, ”Tânjaua Hotenarilor”, iar suma alocată pentru buna desfășurare a acțiunii este de 19.000 de lei. Câte 14.000 de lei se vor aloca pentru cea de-a X-a ediție a ”Danțului la șură”, organizat de Dănțăușii din Groși, în 28 mai 2018, și pentru evenimentul ”Târgul Sânzienelor”, care va avea loc în 24 iunie și este patronat de primăria comunei Băița de sub Codru.

Peste 2,8 milioane a obținut Ocna Șugatag, pe PNDL2, pentru reabilitarea și extinderea Liceului Tehnologic

Scris de CJMM. Posted in Economie


În după-amiaza zilei de miercuri, 28 martie 2018, la Liceul Tehnologic Ocna Șugatag a fost semnat, în prezența președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, contractul de finanțare pentru reabilitarea și extinderea liceului din comună, suma alocată fiind de 2.826.635,32 lei, în timp ce valoarea totală a investiției a fost estimată la 3.179.672,12 lei. Șeful administrației județene a participat la acest moment important pentru comunitate la invitația primarului din Ocna Șugatag, Mihai Ivaszuk, alături de care s-au aflat toți cei 13 consilieri locali. Președintele Consiliului Județean a felicitat comunitatea locală pentru toate proiectele inițiate sau demarate, explicând celor prezenți că Programul Național de Dezvoltare Locală, -etapa 1 și apoi etapa 2- demarat de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a ajutat, în ultimii cinci ani, foarte multe comunități din județ.
Mihai Ivaszuk, primarul comunei Ocna Șugatag a declarat că, acest contract este extrem de important pentru ca Liceul Tehnologic să beneficieze, la finalul lucrărilor, de toate condițiile pe care trebuie să le întrunească o școală europeană.

Guvernul României finanțează cinci proiecte în Bârsana, cu o valoare de peste 11,5 milioane de lei

Scris de CJMM. Posted in Economie


Cinci contracte de finanțare pe Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua, au fost semnate vineri, 23 martie, la sediul Primăriei Bârsana, în cadrul ședinței de Consiliu Local, la care a participat și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
Cel mai important proiect este cel privind obiectivul de investiții ”Extindere rețea de apă în comuna Bârsana, județul Maramureș”, unde finanțarea acordată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) pe PNDL2 este în sumă de 8.568.258, valoarea totală a investiției fiind de 8.817.39 lei. Un al doilea contract care a fost semnat la Bârsana, unde finanțarea este de 989.000 lei dintr-un total de 1.059.800 lei privește ”reabilitarea și extinderea corpului 2 de la Școala Gimnazială Mircea Vulcănescu”. Al treilea contract finanțat cu 918.394 lei din totalul de 1.084.179,66 lei se referă la realizarea obiectivului de investiții ”construire pod peste Râul Iza în localitatea Bârsana”. 700.000 de lei din totalul investiției de 768.800 lei se acordă de MDRAP, prin PNDL2, pentru ”reabilitarea corpului 1 de la Școala Gimnazială Mircea Vulcănescu”.

Finanțări de 1,5 milioane de lei pe PNDL2 au fost semnate la Bocicoiu Mare

Scris de CJMM. Posted in Economie


Investițiile făcute de Guvernul României în proiectele din Maramureș aduc, în comuna Bocicoiu Mare, suma de aproximativ 1,5 milioane de lei pentru reabilitarea unei grădințe și a două școli. Astfel, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a aprobat suma de 375.000 de lei pentru realizarea obiectivului de investiții ”Reabilitare Școală Gimnazială Lunca la Tisa”, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua. Valoarea totală a investiției este de 441.439,00 lei. Un al doilea proiect finanțat de Guvernul României, pe PNDL2, în sumă de 596.328,00 lei, privește reabilitarea și extinderea Școlii Gimaziale Crăciunești – Corp A, valoarea totală a investiției fiind de 661.167,00 mii lei. Cel de-al treilea proiect semnat la sfârșitul săptămânii trecute, în prezența președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, din cele șase contracte de finanțare prin PNDL2 se referă la reabilitarea Grădiniței din Crăciunești. Finanțarea este în valoare de 579.839,00 lei, valoarea totală a investiției fiind de 579.839 lei.

Gheorghe Șimon: ”Prin reforma fiscală 2.0, Guvernul a reformat întreg sistemul de declarare și plată a taxelor pentru veniturile independente”

Scris de PSD. Posted in Economie


”Guvernul a făcut mult mai mult decât a rezolva problemele legate de Declarația 600 –  a simplificat radical procedura, reformând din temelie sistemul de declarare și plată a taxelor pentru veniturile independente. Prioritățile esențiale sunt SIMPLIFICAREA, prin reducerea masivă a numărului de formulare, declarații și plăti și DEBIROCRATIZAREA, prin trecerea rapidă la operațiuni efectuate integral online”, a declarat deputatul PSD de Maramureș, Gheorghe Șimon. Astfel, contribuabilul va depune o singură declarație în loc de șapte, iar Declarația unică, care înlocuiește șapte formulare fiscale - inclusiv Formularul 600 - are ca dată limită de depunere 15 iulie.
Prin reforma fiscală 2.0 se stabilește un singur termen de plată, respectiv până la data de 31 martie a anului următor celui în care se realizează veniturile, în loc de cinci termene de plată, ca acum. Contribuabilii care depun declarația unică online și plătesc anticipat până la 31 iulie, au o reducere de până la 10%.

Claudiu Mureșan (PSD): Investiţiile în economie au fost mai mari cu 6,4% în 2017 față de 2016

Scris de PSD. Posted in Economie


Investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat  77,9 miliarde de lei în 2017, în creştere cu 6,4% comparativ cu 2016, arată datele comunicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Datele oficiale, certe, arată că cifra ar fi fost şi mai mare dacă guvernul tehnocrat ar fi lăsat proiecte mature, care puteau fi finanţate în 2017. În lipsa acestora, banii alocaţi iniţial pentru investiţii au fost redirecţionaţi către sectoarele unde era nevoie şi unde puteau fi cheltuiţi, este de părere consilierul județean PSD, Claudiu Mureșan.
Din informațiile prezentate, rezultă că structura investiţiilor contribuie la sustenabilitatea creşterii economice de 7,1%. Totodată, se constată o creştere a ponderii investiţiilor nete în construcţii, cu 7,1 puncte procentuale. O treime din investițiile nete au fost orientate către industrie, fiind în creştere cu 0,3 puncte procentuale faţă de anul 2016.      

Pungile din plastic cu mâner, interzise în România, începând cu anul viitor; Vot final în Parlament

Scris de Valentina Postelnicu. Posted in Economie


Pungile din plastic cu mâner vor fi interzise în România. Parlamentul a dat votul final, miercuri, la Camera Deputaților, pe proiectul de lege al Guvernului care interzice comercializarea pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire, cu mâner, începând cu 1 iulie 2018, cât şi la comercializare, de la 1 ianuarie 2019.
Introducerea pe piaţa naţională a pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner va fi interzisă începând cu data de 1 iulie 2018, iar de la 1 ianuarie 2019 se interzice şi comercializarea acestora, prevede proiectul adoptat, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 255 voturi ”pentru” şi o abţinere.
Astfel, începând cu 27 mai 2018, Ministerul Mediului raportează cu privire la consumul anual de pungi de transport din plastic subţire, atunci când furnizează către Comisia Europeană date privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje.

Încasări mai mari la bugetul județului în luna februarie

Scris de IP. Posted in Economie


La întâlnirea colectivului pentru stabilirea măsurilor de impulsionare a colectării veniturilor la bugetul consolidat al statului, șeful adjunct al Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș, Ioan Popa a declarat că încasările la sfârșitul lunii ianuarie a.c., au fost mai mari pe capitolele bugetare componente, respectiv bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor sociale de sănătate, dar și la alte venituri. Pentru menținerea volumului de încasări bugetare și recuperarea arieratelor vor fi luate măsuri de identificare a cauzelor neefectuării plăților la termen, intensificarea de acțiuni pentru identificarea de noi contribuabili care pot fi beneficiarii unor eșalonări la plată și monitorizarea măsurilor de executare silită. Programul, față de aceeași perioadă a anului trecut, are o realizare de 126,33%.
Șeful Biroului Vamal de Interior Maramureș, omagiat pentru întreaga activitate
Teodor Lupuți, șeful Biroului Vamal de Interior Maramureș a fost omagiat de către prefectul de Maramureș pentru întreaga activitatea depusă în administrația publică vamală, competența și profesionalismul în domeniul fiscal și vamal, respectiv promovarea cu consecvență a valorilor materiale și spirituale maramureșene. Reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a înmânat în semn de prețuire o plachetă domnului Teodor Lupuți.

25 de milioane de lei din bugetul Consiliului Județean alocați pentru întreținerea drumurilor județene

Scris de CJMM. Posted in Economie


Bugetul propriu pe anul 2018 al județului Maramureș a prevăzut, pentru întreținerea drumurilor județene, suma de 25.000 mii lei, bani care vor asigura o bună întreținere a arterelor de circulație. Suma de 29,75 mii lei s-a acordat pentru bunuri și servicii, 7.768,41 mii lei s-au stabilit pentru cheltuieli de capital, 1.069,00 mii lei vor reprezenta rambursări credit, iar suma de 21.403,41 mii lei este prevăzută pentru Drumul Nordului. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care a și prezentat o parte dintre capitolele prevăzute în bugetul județului pentru anul 2018 a arătat că, în ceea ce privește drumurile județene, s-a alocat de o sumă de 25 de milioane de lei care este atribuită delegatului pentru acest domeniu, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A.
”Suma acordată este echivalentă cu cea de anul trecut, care va asigura o bună întreținere a drumurilor județene, însă nu la nivelul pe care ni-l dorim. În 2014 am avut la dispoziție 40 de milioane de lei la acest capitol, bani care ne-au permis să intervenim și să reabilităm cu adevărat aproape 40 de kilometri de drum județean.

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2018