Cum a fost furat tatăl meu, de statul român

Scris de Mircea Munteanu “Mongolul”. Posted in Opinii


Din păcate, după 15 luni de boală și transfuzii, tata a trecut în lumea celor drepți. Era și boala, era și vîrsta. A murit la 93 de ani, 7 luni și 10 zile. În somn. Nu a realizat ce se întîmpla.(22.02.2022) Cautind prin hirtoategele familiei un act pentru moștenirea mamei (decedată în 2010), am dat peste niște hirtii interesante. În 2010, știți cu toții, a venit măsura Boc/Băsescu. Modificarea pensiilor militare, conform principiului contributivitatii. Prin urmare, toate dosarele au fost luate la mînă și recalculate pensiile, conform noii reglementări. Prin adresa nr.CR616/06.12.2010, eliberată de UM 02595 Constanța, tatălui meu i se re/calculează pensia, fără lungi perioade de vechime. Perioadele lipsă sunt trecute la final. 13 perioade. Uneori câteva luni, în același an, alteori câțiva ani. Tata s-a străduit să trimită datele cu unitățile la care a lucrat în perioadele respective. Tare ciudat, căci actele erau numai la ei. Dacă lipsea ceva, ei erau de vină. Cum la finele perioadei lipsă tata era tot în armată (în cele mai multe cazuri tot în aceeași unitate militară), nu fusese judecat pentru dezertare, nu era trecut în indisponibilitate sau bolnav -etc-, logic era că avea aceeași funcție/grad și –deci- același venit și taxe pentru pensie.

Viitor nesigur omenirea are...

Scris de George PETROVAI. Posted in Opinii


Noi, oamenii de rând (ceea ce înseamnă opt miliarde și ceva), ne ducem existențele de azi pe mâine, ba cu teama de urgiile naturii, siluită de absurda civilizație umană (poluare, furtuni devastatoare, cutremure, secetă prelungită, aer otrăvit, apă pe sponci), ba cu permanenta sabie politică a Damoclesului globalist deasupra capetelor preaplecate (epidemii iscate, războaie provocate, inflație bolundă și sărăcie tot mai hâdă), ba cu neroada bucurie că – iată – a mai trecut o zi și n-am dat ortul popii, deci – în jalnic spirit democratic și integral nepatriotic – indicat (sic!) ar fi să rămânem recunoscători (!) celor care din umbră acționează (masoni, „iluminați”, corporatiști) și care, prin intermediul sculelor naționale (cârmuitori de paie, servicii secretoase, guverne păguboase) din când în când mai aruncă maselor niște firimituri, cu evidentul rol de mită electorală: indexări parțiale și la-ntâmplare, ajutoare mai degrabă fastidioase decât eficiente (greu să dai viață bolnavului aflat în moarte clinică) și eventualele majorări ale veniturilor celor mulți (lefuri, pensii, alocații), atât de bine drămuite de către cârmuitorii conjuncturali și necalificați (deseori rău intenționați), încât totdeauna, în țări ca România, aceste creșteri prevăzute de lege sunt mai mici decât rata oficială a inflației.

Toate-s vraiște când omenirea-i cârmuită de-o „elită” prăpădită...

Scris de George PETROVAI. Posted in Opinii


    Văzând uriașul dezastru cu care se confruntă planeta (poluare, felurite și frecvente crize, îmbuibare la cei puțini și foame la cei mulți – în fiecare oră mor de foame peste 500 de pământeni, omenie cu paharul, ticăloșie cu carul, pandemie prelungită, propagandă îndrăcită, tâlhărie nesfârșită), oamenii cu minte și simțire au două opțiuni: ori își revizuiesc din temelii cunoștințele și raporturile cu lumea actuală (o lume în care toate cele au fost date peste cap – răul a detronat binele, minciuna a luat locul adevărului, nedreptatea dă cu tifla dreptății, satanicul se războiește cu divinul și urâtul dă la cap frumosului), iar în acest chip antiuman și anticreștin au șansa să fie văzuți ca (ne)vrednici cetățeni progresiști (!) ai globalismului în ascensiune și ai corectitudinii politice în expansiune, ori (derutați și scârbiți de haosul prezentului) le dau dracului pe toate, în primul rând smintitele „binefaceri” ale acestei civilizații de rahat, apoi se retrag în ei și în soteriologia credinței sincere, astfel făcând dovada (pentru ei și cei dragi, nicidecum pentru vulgul ahtiat după manele și belșug exterior) că s-au angajat pe anevoiosul drum al înțelepciunii, drum ce urcă spre îndumnezeire.

Războiul din Ucraina, rezultatul inerent al necumințeniei omului

Scris de George PETROVAI. Posted in Opinii


Deși cu toții știm că războiul a fost, este și va fi expresia apocaliptică a absurdului politico-militar, cu consecințe dezastruoase (morți, răniți, uriașe distrugeri materiale, incalculabile traume psiho-mentale, nenumărați dezrădăcinați și refugiați) nu pentru mizerabilii cu puteri discreționare (alde Hitler, Putin etc.), care fac tot ce le stă în putință să demareze conflictele și apoi să le justifice necesitatea (!), ci pentru masa oamenilor de rând, totuși, de la încheierea oficială a celui de-al doilea război mondial (sub forma războiului rece acesta s-a prelungit încă vreo câteva decenii, pentru ca acuma să răbufnească) n-a trecut nici măcar o zi fără conflicte militare pe micuța noastră planetă. E drept, doar războaie regionale, de-ar fi să le amintim pe cele din Coreea, Vietnam, Afganistan, Iugoslavia, Irak și Siria.

Sărăcia, starea de fapt a românilor

Scris de George PETROVAI. Posted in Opinii


Așa cum omul are înclinația genetică spre păcat, minciună și strâmbătate, iar nu spre virtute, adevăr și dreptate, tot astfel societățile înclină mai degrabă către sărăcie și nefericire decât înspre prosperitate și fericire. Căci toate comunitățile umane (de la cele mai simple, cum ar fi familia, până la cele mai complexe – popoare, națiuni, conglomerate de națiuni) sunt în definitiv niște sisteme în necontenită mișcare și transformare, cu siguranță cele mai complexe și mai dificile sisteme pe care mintea omului caută să le cunoască, să le organizeze și să le dirijeze.
    În chip asemănător celorlalte tipuri de sisteme, comunitățile umane (sistemele sociale) sunt formate din indivizi (elemente) și din multitudinea relațiilor statornicite între aceștia – fie relații de consangvinitate, fie relații de liberă asociere, fie (grosul acestora) relații impuse prin legi cu caracter general și obligatoriu.

Sforăriile planetare, pandemia și războiul din Ucraina

Scris de George PETROVAI. Posted in Opinii


Orice om cu scaun la cap vede o strânsă și indestructibilă legătură între globalism, pandemie și actualul război invadator-devastator din Ucraina. Da, căci de mai mult timp (zeci, poate chiar sute de ani) se bănuiește o ticăloasă și profitabilă legătură între globaliști, francmasonerie (via grupul Bilderberg), trusturile farmaceutico-petroliere, războaiele regionale și mondiale, crizele internaționale (economice, financiare, alimentare, energetice, sanitare, identitare, cultural-ideologice, moral-spiritiuale) și actuala degringoladă planetară, în care sacrosanctele valori tradiționale (familie, credință, bine, adevăr, just, dreptate, stat, naționalism, patriotism, decență, demnitate etc.) au fost date peste cap, iar incultura, nelegiuirea, minciuna, impostura, necredința și nerușinarea, îndeosebi cea sexuală, au fost – în aberantul proces de resetare totală – ridicate la rangul de valori, dacă nu atotumane, atunci măcar „corecte” din punct de vedere politic.

Prietenia cu Ucraina… NU EXISTĂ!

Scris de Ioan Romeo Roșiianu. Posted in Opinii


„Ucraina – dragostea mea!

Ucraina – dragostea mea?”

Matei 5:44-45

„Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmașii voștri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc și rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc și vă prigonesc, ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi și peste cei buni și dă ploaie peste cei drepţi și peste cei nedrepţi.”

Sunt ROMÂN!
Ca OM, ca ISTORIC, ca ZIARIST, ca SCRIITOR nu am cum rămâne insensibil la ceea ce se întâmplă acum – sau stă să se întâmple – în Ucraina vecină.
Nu noi am vrut să ne învecinăm cu EA, dar asta este situația și o acceptăm ca atare.
Prin urmare, CRED CU TĂRIE că este necesar să le spunem românilor ce le „ȘTIE PE TOATE” cam ce înseamnă momentul.

Rusia imperialistă între adevăr și minciună | O întrebare către Vladimir Putin

Scris de Al. Florin ŢENE. Posted in Opinii


Prin anii 1950-1960, pe când eram elev la liceu în orașul de sub Dealul Viilor, învățam la școală că America este imperialistă, iar URSS, adică Rusia este o țară democratică care eliberează popoarele.Pe atunci, ca elev nu am încercat să deslușesc adevărul din propaganda comunistă. Mai târziu, ca student, am încercat să pun cap la cap minciuna și adevărul susținut cu multă ardoare și de unii scriitori români, precum Mihai Sadoveanu, M.Beniuc, Veronica Porumbacu, Maria Banuș etc.
Având ocazia, prin colegul Radu Vasile, viitorul prim ministru al României, să cercetez biblioteca tatălui său Ion Vasile, avocat, fost deținut politic, am citit cu mare interes despre istoria Rusiei.Astfel am citit, prin 1958 “Testamentul lui Petru I”..Elaborat în 1725, Testamentul lui Petru I țarul Rusiei, care a trait între anii 1672-1725, a fost adus la Paris în anul 1757 de către ambasadorul Franței la Petersburg și predat Regelui Ludovic al XV-lea.

Hitlerul de la Kremlin, face din război festin!

Scris de George PETROVAI. Posted in Opinii


Fac parte din „familia” acelor pământeni, care de la bun început (a se citi „de îndată ce, cu dubiosul sprijin al bețivanului de Boris Elțîn, a intrat „pe cai mari” în Kremlin), nu l-am văzut cu ochi buni pe fostul kaghebist Vladimir Putin, în pofida faptului că multe dintre cunoștințele mele (posibil rusofoni, cu certitudine rusofili și/sau penibili nostalgici ai bolșevismului de factură leninisto-stalinistă) susțin sus și tare că acest odios ipochimen și vrednic-nevrednic urmaș al megasatrapului Iosif Vissarionovici, se prezintă ca un remarcabil „cap politic” (sic!), întrucât are curajul să le dea peste bot înfumuraților de occidentali, în special americanilor, cu replicile lui tăioase (eu le-aș spune mai degrabă muscălesco-impertinente) și cu întreg grobianismul individului netrecut cu folos prin școli înalte și nedus prea des la biserică.
    Cea mai elocventă dovadă a constantei mele neîncrederi în acest haram de (Ras)Putin fără cap, conștiință și consistente sentimente umane o reprezintă cele două articole pe care le-am scris despre el și clica lui: Putinisme urât mirositoare în octombrie 2019 și Putin și ortacii lui dau decența dracului pe data de 26 martie 2020.

Guvernul nostru fără har, condus de-un general sforar...

Scris de George PETROVAI. Posted in Opinii


    Un occidental cu discernământ, care cunoștea foarte bine realitățile din România (lovitura de stat din Decembrie 1989, excepționala situație financiară a țării la acel moment – fără un cent datorie externă, puterea înșfăcată de gașca alogeno-moscovită a lui Ion Iliescu, neghiobul și ruinătorul entuziasm al maselor, turmentate de tembelizor cu anticeaușism, libertinaj și democrație „originală”), spunea pe la începutul anilor nouăzeci, ani de groază pentru incertul viitor al românilor, ieșiți doar aparențial din strivitorul lagăr bolșevic și la fel de formal racordați la necușerul sistem politico-economic și (i)moral-spiritual al apusenilor (a nu se da uitării corecta opinie a gânditorului german Hermann von Keyserling: „Colectivismul american este la fel de dăunător ca cel rusesc!”), spunea, deci, occidentalul că avem conducătorii pe care-i merităm.
    Riguros adevărat în linii mari, numai că respectivul observator, dădea uitării (intenționat sau poate că din neștiință) două lucruri fundamentale întru mulțumirea majorității cetățenilor din orice stat cu pretenții democratice:
    1)Poate că democrația este singurul sistem „compatibil cu libertatea și demnitatea omului”, dar – ne avertizează filosoful francez Henri Bergson – are un viciu de fond, și anume că „nu există criterii de selecțiune a valorilor”;

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022