Previziunile lui Nostradamus pentru anul 2023 nu sunt deloc optimiste

Scris de Ioana Scholler. Posted in Dezvaluiri


A sosit acel moment din an în care organizațiile de presă publică liste lungi cu previziunile lui Nostradamus pentru următoarele luni.
Anul trecut, previziunile au inclus totul de la foamete și oameni care se hrănesc cu alți oameni până la revoluția roboților și dispariția omenirii. Ei bine, cumva am reușit să evităm acele evenimente devastatoare, însă nu ar trebui să răsuflăm ușurați încă. Anul acesta vom avea parte de toate evenimentele care nu s-au materializat în anul trecut, un așa-zis dezastru pe Marte și… Antihristul.
Unele publicații au susținut că Nostradamus a prevăzut venirea Antihristului cândva în jurul anului 2023, care apoi va declara război necredincioșilor.

Leonardo da Vinci și bărbații pe care „geniul Renașterii” i-a iubit

Scris de Roxana Ioana Ancuța. Posted in Dezvaluiri


Unul dintre cei mai mari artiști ai lumii, Leonardo da Vinci, a declanșat discuții controversate pe tema orientării sale sexuale. A fost sau nu homosexual? S-a iubit sau nu cu doi dintre asistenții săi? Mai mulți istorici, biografi și cercetători au comentat subiectul.
Sunt deja cunoscute interesele aparte pe care da Vinci le-a avut, de-a lungul vieții sale, pentru anatomia corpului uman, fascinația pentru zbor, mașinării de război, făcând schițe și desene, inventând diverse aparate.
Însă mult mai cunoscute sunt, cu siguranță, talentul și invovațiile din artă, dar și reputația pe care a avut-o de a lăsa neterminate tot felul de proiecte. Dar ce se știe despre viața sa privată, pasională, despre iubirile lui?

Leonardo da Vinci nu a lăsat în urma lui niciun jurnal, nicio scrisoare în care să noteze detalii despre aceste aspecte ale vieții sale. Preocupările lui convergeau către lumea din exterior și deloc către cea a trăirilor sale interioare. Cu toate acestea, mai mulți scriitori, de la biograful din secolul al XVI-lea Giorgio Vasari la Sigmund Freud, au cercetat miile de pagini cu notițe lăsate de Leonardo în căutare de indicii.

Viaţa zbuciumată a celei mai frumoase Prinţese a României. A fost prima femeie căpitan de cursă lungă, s-a căsătorit de două ori şi a sfârşit la mănăstire

Scris de DN. Posted in Dezvaluiri


La 23 decembrie 1909 s-a născut Principesa Ileana, fiica regelui Ferdinand şi a reginei Maria, călugărită sub numele de Maica Alexandra. A devenit stareţa mănăstirii cu hramul "Schimbarea la faţă" din Ellwood City, Pennsylvania. (m. 21 ianuarie 1991).
Ileana s-a născut la Bucureşti la 23 decembrie 1908/5 ianuarie 1909, ca fiica cea mică a prinţesei Maria şi a principelui Ferdinand. Deşi au existat zvonuri că tatăl adevărat al Ilenei este de fapt Barbu Ştirbei, regele a admis paternitatea.

Ziua în care ''Căpitanul'' a fost asasinat

Scris de DN. Posted in Dezvaluiri


În noaptea de 29 spre 30 noiembrie 1938, Corneliu Zelea Codreanu a fost asasinat în pădurea Tâncăbeşti, din apropierea Bucureştiului
Corneliu Zelea Codreanu (1899 - 1938) a fost liderul partidului Garda de Fier, cunoscut şi sub numele de Legiunea Arhanghelului Mihail, Mişcarea Legionară sau  „Cămăşile Verzi”. Membrii organizaţiei i-au atribuit liderului lor titlul de "Căpitanul".
În 1923, Codreanu fondează, împreună cu A. C. Cuza, Liga Apărării Naţionale Creştine (L.A.N.C.), partid antidemocrat şi antisemit. Din cauza unor disensiuni apărute în L.A.N.C., Corneliu Zelea Codreanu se desprinde de mişcare şi, împreună cu Ion Moţa, Corneliu Georgescu, Ilie Gârneaţă şi Radu Mironovici, fondează în 1927, mişcarea paramilitară „Legiunea Arhanghelul Mihail”, fiind inspirat de o icoană din închisoarea Văcăreşti.

Un studiu comun al cercetătorilor de la Google și Oxford susține că inteligența artificială va anihila omenirea

Scris de Ioana Scholler. Posted in Dezvaluiri


Cercetătorii de la Google Deepmind și Universitatea Oxford au concluzionat că este acum „probabil” ca inteligența artificială să însemne sfârșitul omenirii, un scenariu sumbru prezis de tot mai mulți oameni de știință.
Într-un studiu recent publicat în jurnalul AI Magazine, echipa, formată din omul de știință Marcus Hutter de la DeepMind și cercetătorii Michael Cohen și Michael Osborne de la Oxford, argumentează că mașinăriile vor ajunge în cele din urmă motivate să încalce regulile pe care creatorii lor le-au stabilit pentru a concura pentru energie sau resurse limitate.
„În cadrul condițiile pe care le-am identificate, concluzia noastră este mult mai fermă decât orice altă publicație anterioară. O catastrofă existențială nu este doar posibilă, ci probabilă”, a spus Cohen, student la inginerie de la Oxford și unul dintre autorii studiului.

Ed Gein: crimele Măcelarului din Plainfield au inspirat cărți și filme de groază

Scris de Ștefan Trepăduș. Posted in Dezvaluiri


Ed Gein a fost un criminal în serie american ale cărui crime groaznice au ajuns cunoscute în întreaga lume și au inspirat numeroase cărți și filme de groază.
Ed Gein, pe numele complet Edward Theodore Gein, numit și Măcelarul din Plainfield, s-a născut pe 27 august 1906, în Plainfield, Wisconsin, S.U.A., și a murit pe 26 iulie 1984, în Madison, Wisconsin.
Gein a îndurat o copilărie dificilă. Tatăl său era alcoolic, iar mama sa îl abuza verbal. Cu toate acestea, Gein a idolatrizat-o, fapt care se pare că îl preocupa pe fratele său mai mare Henry, care o confrunta ocazional în prezența lui Gein.

Ed Gein își idolatriza mama

În 1944, Henry a murit în circumstanțe misterioase în timpul unui incendiu lângă ferma familiei, în Plainfield. Deși Gein a raportat poliției dispariția fratelui său, a reușit să-i conducă pe polițiști direct la cadavrul ars atunci când au ajuns.

Elon Musk, antreprenor genial sau nebun de legat?

Scris de Ștefan Trepăduș. Posted in Dezvaluiri


Elon Musk este cofondator al companiei de plăți electronice Paypal și al companiei producătoare nave spațiale SpaceX. El s-a născut pe 28 iunie 1971 în Pretoria, Africa de Sud.
De asemenea, Musk este director general al companiei producătoare de mașini Electrice Tesla și deține cea mai mare parte din această companie.
În plus, el deține acțiuni și în cadrul rețelei sociale Twitter, pe care a încercat să o cumpere în totalitate în primăvara acestui an.
Așadar, cine este Elon Musk?

Începutul vieții lui Elon Musk

Musk s-a născut dintr-un tată sud-african și dintr-o mamă canadiană. A demonstrat un talent timpuriu pentru computere și antreprenoriat.

La 12 ani a creat un joc video, pe care l-a vândut unei reviste de computere.

Povestea aurului confiscat de naziști în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

Scris de Vlad Constantin Voinea. Posted in Dezvaluiri


Pe măsură ce naziștii au cutreierat o mare parte din Europa și Africa de Nord, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, aurul, artefacte valoroase și picturi neprețuite au dispărut din teritoriile cucerite și multe dintre aceste comori încă lipsesc și în prezent.
Mulți oameni cred că naziștii au ascuns aceste comori în locuri secrete. Este hrana perfectă pentru legendele urbane: prada ascunsă de soldații naziști, locația fiind dezvăluită doar pe o hartă greu de obținut. Dar sunt adevărate poveștile? Aurul furat și ascuns de naziști există cu adevărat? Răspunsul este da: nu numai că aurul nazist este real, ci a fost o forță în plata regimului lui Hitler.
Pe măsură ce forțele naziste s-au răspândit în toată Europa, politica lor a fost să jefuiască obiectele de valoare ale victimelor lor, în mare parte de la evrei. Prada de război includea artă plastică, bijuterii, covoare orientale, argintărie, porțelan și sticlă. Dar cel mai important articol, din punct de vedere economic, a fost aurul, indică Live Science.

O predicție îngrijorător de precisă făcută de Carl Sagan în 1995

Scris de Ioana Matei. Posted in Dezvaluiri


În urmă cu mai bine de 25 de ani, Carl Sagan a făcut o predicție terifiant de profetică despre viitor, aparent prevestind, printre altele, apariția giganților în tehnologie și a dezinformării.
Sagan este cel mai cunoscut pentru ideile sale științifice complexe, pe care le transmitea mereu cu pasiune și poezie, ca niciun alt om de știință, însă astrofizicianul a încercat, de asemenea, să analizeze îndeaproape umanitatea.
În cartea sa „Lumea și demonii ei: Știința ca lumină în întuneric” (The Demon-Haunted World: Science as a Candle in the Dark)  din 1995, Sagan a explicat modul în care metoda științifică a ajutat la elucidarea multor mistere ale Universului, potrivit IFL Science.

Ce credea Carl Sagan că se va întâmpla cu Statele Unite?

Cu toate acestea, astrofizicianul credea la acea vreme că drumul spre pace și adevăr era subminat de „vechii prieteni” ai omenirii, anume superstițiile și pseudoștiința.

Misiunea Artemis 1 va trimite forme de viață în spațiul îndepărtat. Ce va mai transporta racheta SLS?

Scris de Ioana Matei. Posted in Dezvaluiri


Misiunea lunară Artemis 1 de la NASA, care va fi lansată la sfârșitul acestei luni, va conține mostre vii care vor fi lansate în spațiul îndepărtat.
Pe cât de înfricoșător ar părea, mostrele vor fi doar drojdie. Totuși, speranța este că experimentul va oferi date fără precedent despre efectele spațiului îndepărtat asupra formelor de viață terestre.
„BioSentinel este o premieră”, a spus Matthew Napoli, coordonatorul proiectului BioSentinel din cadrul Centrului de Cercetare Ames al NASA din California, SUA.

De ce trimite NASA drojdie în spațiul îndepărtat?

Sute de tulpini de drojdie vor fi transportate la bordul unui satelit de mărimea unei serviete ca parte din experimentul BioSentinel. Dacă totul decurge conform planului, misiunea Artemis 1 va fi lansată la bordul rachetei extrem de costisitoare și așteptată Space Launch Systems (SLS), care ulterior va trimite experimentul BioSentinel pe orbită în jurul Soarelui, similară cu cea a Pământului, pentru a studia efectele radiației solare asupra organismelor care au părăsit câmpul magnetic al planetei noastre.

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023