Interesul bărbaților pentru sex, un indicator al riscului de moarte. Ce arată un studiu?

Scris de Mihaela Horchidan. Posted in Sanatate


Lipsa de interes sexual poate indica un risc crescut de moarte timpurie în rândul bărbaților care trăiesc în Japonia, potrivit unui studiu publicat recent.
Relația exactă dintre mortalitate și libido este un aspect pe care cercetătorii vor trebui să îl deslușească, deși ei speculează că un apetit sexual redus ar putea fi un semn mai vizibil al unor probleme subtile de sănătate subiacente.
Datele provin de la 20.969 de persoane (8.558 de bărbați și 12.411 de femei) în vârstă de 40 de ani sau mai mult, care au efectuat controale medicale anuale pe o perioadă de șase ani în prefectura Yamagata, o regiune muntoasă a Japoniei renumită pentru izvoarele sale termale, templele și frumusețea naturală.

Consumul de alimente ultraprocesate duce la deteriorarea creierului

Scris de Claudia Cociug. Posted in Sanatate


Chipsuri, pizza, prăjituri; toate acestea sunt delicioase, dar o dietă plină de alimente ultraprocesate poate duce la deteriorarea creierului, arată un studiu.
Alimentele ultraprocesate au o mulțime de ingrediente nesănătoase, precum zahăr, sare, grăsimi, coloranți artificiali și conservanți. Exemplele includ alimentele congelate, băuturile răcoritoare, mezelurile, alimentele de tip fast-food, biscuiții, prăjiturile și chipsurile.
Aceste alimente au fost asociate cu un risc crescut de boli de inimă, sindrom metabolic și obezitate. În prezent, oamenii de știință din Brazilia le-au asociat cu un risc mai mare de declin al capabilităților cerebrale, potrivit Medical Xpress.

De ce ne îmbolnăvim iarna?

Scris de Ștefan Trepăduș. Posted in Sanatate


Este posibil ca o echipă de cercetători să-și fi dat seama în sfârșit de ce ne îmbolnăvim iarna, atunci când temperaturile scad foarte mult.
Noul studiu, publicat în The Journal of Allergy and Clinical Immunology, pe care colegii oamenilor de știință îl numesc un adevărat progres, stabilește o legătură între temperaturile mai reci ale aerului și un sistem imunitar slăbit.
„Este prima dată când avem o explicație biologică, moleculară cu privire la un factor al răspunsului nostru imunitar înnăscut care pare a fi limitat de temperaturile mai scăzute”, a declarat Zara Patel, rinolog la Universitatea Stanford, din SUA, care nu a fost implicată în cercetare.

Cum ne afectează tenul alimentele de Crăciun și ce recomandă dermatologii?

Scris de Mioara Enache. Posted in Sanatate


Unguentele, serumurile și elixirurile sunt grozave pentru ten, însă dacă ne dorim un ten luminos și curat, este la fel de important cu ce tratăm și interiorul corpului, nu doar exteriorul. Se pare că o dietă bogată în alimente procesate, în special una cu carbohidrați rafinați precum băuturile carbogazoase dulci, gustările sărate și prăjiturile ambalate, poate crea un adevărat dezastru pentru piele.
Toate alimentele menționate mai sus sunt cunoscute ca având un index glicemic ridicat, adică pot crește nivel zahărului din sânge foarte rapid. Iar studiile citate de American Academy of Dermatology Association din SUA arată că o alimentată cu un aport mare de zaharuri poate produce coșuri.

Un vaccin a demonstrat că poate prelungi viața pacienților diagnosticați cu o formă agresivă de cancer

Scris de Claudia Cociug. Posted in Sanatate


Primul vaccin din lume care tratează cancerul cerebral poate prelungi viața, potrivit unei încercări globale. Un medic britanic, unul dintre cercetătorii studiului, a declarat că dovezile au arătat că DCVax a prelungit „în mod uimitor” viața pacienților.
Această descoperire ar putea să ajute într-un an în jur de 2.500 de oameni din Marea Britanie, diagnosticați cu glioblastom – cea mai comună formă de cancer cerebral și, de asemenea, una dintre cele mai agresive.
Persoanele diagnosticate cu glioblastom trăiesc, în medie, între 12 și 18 luni de la diagnosticare, iar unele persoane chiar mai puțin, conform The Guardian.

COVID-19 declanșează anomalii ale creierului, chiar și la 6 luni după recuperare

Scris de DN. Posted in Sanatate


Coronavirusul provoacă complicații grave pe termen lung, chiar și la câteva luni după vindecare. Cercetătorii au găsit anomalii la creier la 6 luni de la recuperare.
Simptomele neurologice asociate includ dificultăți de gândire sau de concentrare, dureri de cap, probleme de somn, amețeli, senzație de înțepături, alterarea simțului olfactiv sau gustativ, depresie sau anxietate.
Cercetătorii au folosit un tip special de imagistică prin rezonanță magnetică pe 46 de pacienți vindecați de virus și 30 de pacienți sănătoși, notează agenția ANSA.

Aerul poluat înclină balanța în cazul obezității la femei! Ce rol joacă expunerea la poluare?

Scris de Ioana Scholler. Posted in Sanatate


În ultimele decenii, obezitatea a ajuns o problemă de sănătate globală, pe măsură ce tot mai mulți oameni consumă diete nesănătoase și nu reușesc să facă sport în mod regulat.
Un nou studiu de la Universitatea din Michigan, SUA sugerează că există încă un factor care înclină balanță în privința greutății corporale a femeilor, indicelui de masă corporală, circumferinței taliei și a grăsimii corporale, anume aerul poluat.
Femeile cu vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani expuse la aer poluat pe termen lung, în special la nivelurile mai crescut de particule fine, dioxid de azot și ozon, au prezentat creșteri în dimensiunea corpului și compoziție, a explicat Xin Wang, epidemiolog la Școala de Sănătate Publică a Universității din Michigan și autor coordonator al lucrării.

Înotul în apă rece poate reduce grăsimea corporală şi riscul de diabet

Scris de DN. Posted in Sanatate


O baie cu apă rece ar putea avea beneficii semnificative pentru sănătate, inclusiv reducerea grăsimii corporale şi a riscului de boli precum diabetul, potrivit unei analize.
Circa 104 studii au fost examinate de cercetători, care au constatat că multe dintre ele au raportat beneficii majore pentru sănătate în urma înotului în apă rece, inclusiv asupra grăsimii bune care ajută la arderea caloriilor.
Acest lucru ar putea ajuta la prevenirea obezităţii şi a bolilor cardiovasculare, dar cercetătorii au spus că beneficiile generale pentru sănătate erau neclare.
Revizuirea a indicat ceea ce pare a fi o legătură pozitivă între înotul în apă rece şi ţesutul adipos brun (BAT).

Tot mai mulți bolnavi de cancer în lume. Ce se întâmplă cu omenirea?

Scris de Alexandru Costache. Posted in Sanatate


Oamenii au suferit de cancer de-a lungul istoriei. Dar un nou studiu a arătat că, recent, ceva s-a schimbat.
Din 1990, numărul adulților cu vârsta sub 50 de ani care dezvoltă cancer a crescut dramatic, iar asta se întâmplă în întreaga lume.
Îngrijorător este faptul că numărul tot mai crescut de cancere cu debut prematur nu pare să încetinească – iar îmbunătățirile în ceea ce privește testarea de prevenție nu par să poată explica pe deplin tendința.
„Am descoperit că acest risc crește cu fiecare generație”, spune unul dintre cercetători , Shuji Ogino, patolog și epidemiolog la Spitalul Brigham din Boston, SUA. „Spre exemplu, oamenii născuți în 1960 au experimentat un risc mai crescut de cancer înainte de a împlini 50 de ani decât cei născuți în 1950 și acest nivel de risc va continua să crească în generațiile succesive”.

Diabetul de tip 3. Simptome, cauze și tratament

Scris de Vlad Constantin Voinea. Posted in Sanatate


Cu toate că cei mai mulți dintre noi sunt familiarizați cu diabetul de tip 1 și tip 2, este posibil să nu fi întâlnit până acum termenul „diabet de tip 3”. În primul rând, acest lucru nu trebuie confundat cu diabetul de tip 3c, care este cu totul altceva. Este totuși, legat de rezistența la insulină a creierului.
A fi diagnosticat ca rezistent la insulină înseamnă, în general, că cineva este fie prediabetic, fie are diabet de tip 2. Dar oamenii de știință au propus că poate duce, de asemenea, la lipsa de glucoză în neuronii creierului, care este necesară pentru o funcționare adecvată, iar acest lucru poate duce la simptome ale bolii Alzheimer.
Deși diabetul de tip 3 nu este o afecțiune de sănătate recunoscută oficial, în 2008, dr. Suzanne de la Monte și dr. Jack Wands de la Universitatea Brown au propus ideea ca boala Alzheimer să poată fi denumită „diabet de tip 3” datorită legăturilor sale puternice cu rezistența la insulină, indică Live Science.

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023