Riscul de cancer mamar la bărbați ar putea fi asociat cu infertilitatea

Scris de Ștefan Trepăduș. Posted in Sanatate


Riscul de cancer mamar la bărbați ar putea fi asociat cu infertilitatea auto-raportată, arată un studiu recent publicat.
Cercetarea a apărut în jurnalul cu acces deschis Breast Cancer Research. Autorii au intervievat 1.998 de bărbați din Anglia și Țara Galilor diagnosticați cu cancer de sân, dintre care 112 (5,6%) au raportat de asemenea infertilitate, iar 383 (19,2%) nu au avut copii.
Diagnosticul de cancer mamar la bărbați este mai puțin frecvent decât la femei, iar relația sa cu infertilitatea a fost investigată până în prezent doar în studii mici. Doar un mic studiu a sugerat o posibilă asociere între bărbații care au copii și cancerul de sân.

Câtă APĂ să bem zilnic și când

Scris de N. Grigorie Lăcrița. Posted in Sanatate


„Apa este cel mai neglijat nutrient în dieta noastră, dar unul dintre cele mai vitale.”

 (Kelly Barton)

Rezumat: 1. Necesarul optim al consumului zilnic de apă pentru o persoană este controversat: unii specialiști consideră că acesta este, în condiții normale de viață, de 2 litri, alții de 3 litri. Exprimarea este greșită și într-un caz și în altul, din cauză că, spre exemplu, „o persoană” este și de 60 de kg. și tot „o persoană” este și de 120 de kilograme. Numeroase studii recomandă: 1) 0.035 de litri (35 de mililitri) de apă pentru un kilogram corp, pentru bărbați, caz în care, pentru un bărbat de 100 de kg., un consum normal este 100 kg x 0,034 ml = 3,5 litri; 2) 0.027 de litri (27 de mililitri) de apă pentru un kilogram corp, pentru femei, ceea ce face ca, pentru femeie de 100 de kg., un consum normal este 100 kg x 0,027 ml = 2,7 litri.

Consumul de ciuperci ar putea reduce riscul de depresie

Scris de Ștefan Trepăduș. Posted in Sanatate


O analiză la scară largă pe consumul de ciuperci sugerează că acesta oferă persoanelor un risc mai scăzut de a dezvolta depresie.
Asocierea este încă un mister și, deocamdată, autorii spun că datele trebuie interpretate cu prudență. Există întotdeauna o șansă ca rezultatele să fie o simplă corelație, mai ales că o creștere în ceea ce privește consumul de ciuperci nu pare ducă la o scădere și mai mare a șanselor de depresie.
Acestea fiind spuse, acesta este unul dintre primele studii observaționale mari despre consumul general de ciuperci și depresie. Include datele despre dieta și sănătatea mintală a peste 24.000 de adulți din Statele Unite din 2005 până în 2016.

Fructele și legumele care conțin cele mai multe pesticide. Cât de periculoase pot fi?

Scris de Mihaela Horchidan. Posted in Sanatate


Organizația non-profit Environmental Working Group a publicat listele sale anuale privitoare la pesticidele din fructe și legume.
Grupul din Washington D.C. a constatat că peste 90% din probele de căpșuni, mere, cireșe, spanac, nectarine și struguri au fost testate pozitiv pentru reziduuri de două sau mai multe pesticide.
Varza și muștarul, ardeii iuți și ardeii grași au avut cele mai multe pesticide. O singură mostră de varză sau muștar avea până la 21 de pesticide diferite.
Căpșunile și frunzele verzi s-au aflat, de asemenea, în fruntea listei în ultimii doi ani. Ardeii grași și ardeii iuți au urcat de pe locul 10, unde se situau anul trecut, pe locul 7 în acest an.

Carnea de la vitele modificate genetic pentru a rezista la căldură, aprobată de FDA

Scris de Ștefan Trepăduș. Posted in Sanatate


Carnea de la vitele modificate genetic ar putea ajunge în curând în preparatele de pe mesele americanilor.
Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a anunțat că a făcut o „determinare de risc scăzut” pentru comercializarea produselor alimentare fabricate din vitele modificate genetic, după ce analiza lor a constatat că modificarea genomică nu a cauzat nicio problemă de siguranță.
Asta înseamnă că dezvoltatorul vitelor modificate genetic nu are nevoie de o aprobare suplimentară de la FDA înainte de a pune carnea pe piață, iar aceasta ar putea fi disponibilă pentru consumatori în aproximativ doi ani, scrie IFL Science.

ÎMBUIBAREA ne îmbolnăveşte şi ne întunecă mintea

Scris de N. Grigorie Lăcrița. Posted in Sanatate


Fericirea noastră se bazează exclusiv pe sănătate, iar sănătatea depinde de ce mâncăm,

când mâncăm şi cum mâncăm, fapt pentru care trebuie să ne hrănim sănătos,
nu cu îmbuibarea care ne îmbolnăveşte, ne întunecă mintea şi ne produce moartea !

Faptul că „Fericirea noastră se bazează exclusiv pe sănătate” este un adevăr care nu ar mai trebui demonstrat dar, din cauză că acest adevăr este mereu uitat, ignorat, trebuie amintit din când în când spre binele sănătății și al vieții noastre.

Care este cel mai sănătos aliment potrivit științei? Este indicat să îl consumăm zilnic

Scris de Mihaela Horchidan. Posted in Sanatate


Auzim adesea despre alimentele nesănătoase care trebuie evitate, cum ar fi fast-food, produsele procesate și băuturile răcoritoare. Dar cum rămâne cu unele dintre alimentele sănătoase pe care să le incluzi zilnic în dieta ta?
De exemplu, un aliment sănătos pe care îl poți include în dietă este fasolea. Aceasta reprezintă un aliment de bază în dieta multora dintre cele mai sănătoase regiuni din lume și este consumată zilnic de cei mai sănătoși oameni. S-a constatat că fasolea îi ajută pe oameni să își gestioneze greutatea, să lupte împotriva inflamațiilor și să reducă riscul anumitor boli.
Dan Buettner a dezvoltat dieta Blue Zone după ce a studiat regiunile din întreaga lume în care oamenii trăiesc cele mai lungi și mai sănătoase vieți. Aceste regiuni au rate de îmbolnăvire scăzute și cel mai mare număr de centenari, oameni care trăiesc până la 100 de ani.

Suntem ceea ce mâncăm, când mâncăm și cum mâncăm

Scris de N. Grigorie Lăcriţa. Posted in Sanatate


„Spune-mi ce mănânci ca să-ţi spun cine eşti”. (Jean Anthelme Brillat-Savarin)

„Eşti ceea ce mănânci”. (O veche filozofie indiană, Ayurveda)

Rezumat: Orice om rațional este preocupat de ceea ce poate face pentru a se bucura de o sănătate cât mai bună. Articolul de față prezintă o sinteză a celor mai importante principii de alimentație care conduc la realizarea acestui scop.

În țările bogate s-a ajuns deja în situația ca numărul celor care mor din cauza excesului de mâncare, al îmbuibării, să fie mai mare decât al celor care mor din cauza lipsei de mâncare.
De fapt, în țările dezvoltate nu mai există cazuri de oameni care să moară din cauză că nu au ce mânca.
În schimb, numărul persoanelor care au probleme din ce în ce mai grave, din cauza excesului de mâncare, al îmbuibării, este foarte mare și mereu în creștere.

O tehnică a somnului folosită de Salvador Dali pare să funcționeze cu adevărat

Scris de Ioana Matei. Posted in Sanatate


O tehnică a somnului descrisă de artistul suprarealist Salvador Dali și celebrul inventator Thomas Edison ar putea chiar să funcționeze și să inspire creativitate, au descoperit cercetătorii.
În esență, pentru a-ți îmbunătăți creativitatea, trebuie să te trezești chiar atunci când o anumită fază a somnului este pe punctul de a începe, acolo unde realitatea întâlnește fantezia.
Pentru a folosi această tehnică, vizionari precum Salvador Dali și Thomas Edison țineau în mână un obiect, cum ar fi o minge sau o lingură, în timp ce adormeau într-un fotoliu. Pe măsură ce ațipeau, obiectul cădea și făcea zgomot, astfel că ei se trezeau. După ce au petrecut câteva minute la limita inconștienței, aceștia erau gata să se întoarcă la lucru.

Arbidol nu este autorizat în România, anunță Agenția Națională a Medicamentului

Scris de DN. Posted in Sanatate


Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România informează că medicamentul Arbidol nu este autorizat în România.
Produsul farmaceutic, cu denumirea comercială Arbidol, nu este înregistrat nici în Republica Moldova, mai spun cei de la Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale.
Totuși, în nomenclatorul medicamentelor din Republica Moldova pot fi găsite produse cu aceeași substanță activă.
„1. Arbivir-Zdorovie, produse de compania farmaceutică „Zdorovie” SRL Ucraina (se utilizează în profilaxia şi tratamentul gripei A şi B); 2. Arpeflu, produs de Lekpharm SRL, Republica Belarus (utilizat în profilaxia şi tratamentul gripei, cauzată de virusurile gripei de tip A şi B, altor infecţii respiratorii virale acute (IRVA)… AMDM precizează că în prospectul preparatelor cu conținut de Umifenovir nu există informații privind administrarea lui împotriva infecției provocată de COVID-19”, anunță Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din Republica Moldova.

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022