Aerul poluat înclină balanța în cazul obezității la femei! Ce rol joacă expunerea la poluare?

Scris de Ioana Scholler. Posted in Sanatate


În ultimele decenii, obezitatea a ajuns o problemă de sănătate globală, pe măsură ce tot mai mulți oameni consumă diete nesănătoase și nu reușesc să facă sport în mod regulat.
Un nou studiu de la Universitatea din Michigan, SUA sugerează că există încă un factor care înclină balanță în privința greutății corporale a femeilor, indicelui de masă corporală, circumferinței taliei și a grăsimii corporale, anume aerul poluat.
Femeile cu vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani expuse la aer poluat pe termen lung, în special la nivelurile mai crescut de particule fine, dioxid de azot și ozon, au prezentat creșteri în dimensiunea corpului și compoziție, a explicat Xin Wang, epidemiolog la Școala de Sănătate Publică a Universității din Michigan și autor coordonator al lucrării.Expunerea la aerul poluat, asociată cu mai multe kilograme

Datele au provenit de la 1.654 de femei din cadrul Study of Women’s Health Across the Nation. Aceste femei, ale căror vârstă medie era aproape de 50 de ani, au fost monitorizate între anii 2000 și 2008, potrivit EurekAlert.
Expunerile anuale la aerul poluat au fost asociate cu adresele rezidențiale și estimări hibride ale concentrațiilor de poluanți ai aerului. Cercetătorii au analizat legăturile între poluate și dimensiunea corpului participanților. O întrebare la care au încercat să răspundă a fost dacă aceste asocieri au fost diferite în funcție de activitatea fizică.
Expunerea la aerul poluat a fost asociată cu un nivel mai crescut de grăsime corporală în rândul femeilor de vârstă mijlocie. Spre exemplu, grăsimea corporală a crescut cu 4,5% sau aproximativ 1,17 kilograme.

Activitatea fizică poate compensa pentru expunerea la aerul poluat

Oamenii de știință au explorat interacțiunea dintre aerul poluat și activitatea fizică asupra compoziției corporale. Nivelurile crescute de activitate fizică, bazate pe frecvență, durată și efort, a fost un mod eficient de a gestiona și compensa pentru expunerea la aerul poluat, au arătat cercetările.
Având în vedere că studiul s-a concentrat pe femeile de vârstă mijlocie, rezultatele nu pot fi generalizate la bărbați sau femei de alte vârste, a adăugat Wang.

https://www.descopera.ro/stiinta/20197863-aerul-poluat-inclina-balanta-in-cazul-obezitatii-la-femei-ce-rol-joaca-expunerea-la-poluare

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024