Un vaccin a demonstrat că poate prelungi viața pacienților diagnosticați cu o formă agresivă de cancer

Scris de Claudia Cociug. Posted in Sanatate


Primul vaccin din lume care tratează cancerul cerebral poate prelungi viața, potrivit unei încercări globale. Un medic britanic, unul dintre cercetătorii studiului, a declarat că dovezile au arătat că DCVax a prelungit „în mod uimitor” viața pacienților.
Această descoperire ar putea să ajute într-un an în jur de 2.500 de oameni din Marea Britanie, diagnosticați cu glioblastom – cea mai comună formă de cancer cerebral și, de asemenea, una dintre cele mai agresive.
Persoanele diagnosticate cu glioblastom trăiesc, în medie, între 12 și 18 luni de la diagnosticare, iar unele persoane chiar mai puțin, conform The Guardian.Un vaccin care prelungește viața cu mai mulți ani

Un pacient dintr-un studiu global care a inclus peste 300 de persoane a trăit mai mult de opt ani după ce a primit vaccinul DCVax. În Marea Britanie, un bărbat în vârstă de 53 de ani încă trăiește, la șapte ani după ce a fost vaccinat.
Vaccinul „a demonstrat că prelungește viața și, în mod interesant, acționează inclusiv la pacienții considerați în mod tradițional ca având un prognostic mai slab”, cum ar fi persoanele în vârstă și persoanele pentru care chirurgia nu era o opțiune, a declarat profesorul Keyoumars Ashkan, neurochirurg la spitalul King’s College din Londra, care a fost investigatorul-șef european al studiului.
Dacă ar fi aprobat de specialiști, DCVax ar fi primul tratament nou în 17 ani pentru pacienții diagnosticați cu glioblastom și primul în 27 de ani pentru oamenii la care cancerul a recidivat.
Cercetătorii au constatat că pacienții recent diagnosticați, care au fost vaccinați, au supraviețuit, în medie, peste 19 luni față de cei care au primit un placebo și care au trăit 16 luni.

Cum acționează vaccinul pentru prelungirea vieții pacienților cu cancer cerebral?

Vaccinul este o formă de imunoterapie, în care sistemul imunitar al organismului este programat să urmărească și să atace tumorile. Acesta este primul vaccin dezvoltat pentru a combate tumorile cerebrale.
„Vaccinul funcționează prin stimularea propriului sistem imunitar al pacientului pentru a lupta împotriva tumorilor. Acesta oferă o soluție personalizată, lucrând cu sistemul imunitar al pacientului, care este cel mai inteligent sistem cunoscut de om. Vaccinul este produs prin combinarea proteinelor din tumora proprie a pacientului cu celulele albe din sângele acestuia. Acest lucru educă celulele albe să recunoască tumora”, a declarat Ashkan.
Dr. Henry Stennett, manager de informații de cercetare la Cancer Research UK, a declarat că, deși mai trebuie să treacă de încă o aprobare de reglementare, vaccinul ar putea însemna un important pas înainte pentru a învinge acest tip de tumoare cerebrală.

https://www.descopera.ro/stiinta/20223139-un-vaccin-a-demonstrat-ca-poate-prelungi-viata-pacientilor-diagnosticati-cu-o-forma-agresiva-de-cancer

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024