Psoriazis, boala autoimuna care afecteaza 2% din populatia Romaniei

Scris de ELE. Posted in Sanatate


Psoriazis, una dintre cele mai grave afectiuni ale pielii, are o incidenta cuprinsa intre 1,5%-3%, conform unor studii epidemiologice efectuate de specialistii On Clinic, pe populatii largi. Aceleasi studii arata ca, in tarile nordice, psoriazis este mai des intalnit, din cauza expunerii mai reduse la ultraviolete, iar in Romania, incidenta bolii este in jur de 2%.
Boala poate debuta la orice varsta, din primii ani pana la varsta a treia, cu o frecventa mai ridicata intre 20 si 50 de ani, afecteaza ambele sexe in mod sensibil egala, insa exista tendinte de dezvoltare a psoriazisului mai devreme la femei decat la barbati.

Depresia, boala care te condamnă să suferi în tăcere

Scris de Roxana Ruscior. Posted in Sanatate


„Oare eu sunt singurul care nu simte absolut nimic? Fizic şi psihic. Sunt ca un spaţiu gol”. Aceasta este mărturia tulburătoare a unei persoane care recunoaşte că suferă de depresie. Asemeni ei, în întreaga lume peste 350 de milioane de oameni sunt diagnosticaţi cu această boală, în timp ce mulţi alţii suferă în tăcere, fără să ştie ce se întâmplă cu ei, sau fără să accepte realitatea şi să ceară ajutor.
Din păcate, boala trece deseori nediagnosticată, pentru că simptomele sunt greu de observat, iar alteori pentru că bolnavii nu vor să ceară ajutor, de teamă că vor fi stigmatizaţi şi consideraţi nebuni.

La ce vârstă suntem mai nevrotici ca oricând şi cum ni se dezvoltă personalitatea de-a lungul vieţii?

Scris de DN. Posted in Sanatate


Între 30 şi 40 de ani, suntem mai nevrotici ca oricând; după 40 devenim, în general, mai oneşti şi mai conştiincioşi, iar personalitatea ni se dezvoltă şi evoluează până după vârsta de 50 de ani, arată un studiu recent.
Stabilitatea personalităţii umane creşte de-a lungul perioadei de tinereţe, atinge maximul la vârsta mijlocie, apoi urmează un declin, probabil ca răspuns la variaţiile presiunilor de ordin biologic şi social cu care ne confruntăm în diferite etape ale vieţii.

Ce riscă copiii născuţi de mame care au consumat cafea în timpul sarcinii? Descoperire ce îngrijorează specialiştii

Scris de Bogdan Enache. Posted in Sanatate


Copiii ale căror mame au consumat în timpul sarcinii minimum două ceşti de cafea pe zi prezintă un risc cu 60% mai mare de a se îmbolnăvi de leucemie, potrivit unui studiu, iar specialiştii cred că femeile ar trebui avertizate privind consumul de cafea, aşa cum se întâmplă cu alcoolul şi tutunul.
Cofeina ar putea fi responsabilă pentru unele modificări din ADN-ul celulelor fetusului, care le-ar face mult mai susceptibile la a dezvolta tumori, spun cercetătorii, citaţi de dailymail.co.uk.

De ce nu este bine să „sărim” peste mese? Studiul care arată importanţa unei alimentaţii echilibrate

Scris de Roxana Ruscior. Posted in Sanatate


Foamea apare din cauza scăderii nivelului de zahăr din sânge, iar renunţarea la una din mesele zilnice nu este o soluţie pentru cei care vor să slăbească, se arată într-un studiu.
În cadrul unui studiu, cercetătorii de la Universitatea din Washington au observat 21 de perechi de gemeni identici, pentru a vedea cum reacţionează creierul acestora când văd imagini cu mâncare.
Gemenii au mâncat exact aceleaşi alimente la micul dejun, iar după 3,5 ore au fost supuşi unui examen RMN, în timp ce se uitau la poze cu alimente bogate în calorii sau dietetice.

Tratamentul minune pe care întreaga lume l-a aşteptat

Scris de Niţu Ana Maria. Posted in Sanatate


Tratamentul ZMapp nu a fost niciodată testat pe oameni. Cu toate acestea Dr. Kent Brantly şi Nancy Writebol, care au au fost infectaţi după o misiunea salvatoare în Liberia, se simt bine şi au fost aduşi în Statele Unite. Este neconcludent ce rol joacă serul experiemental în recuperarea lor.
Înainte ca serul să poată fi folosit la scară largă, trebuie să primească acordul Federaţiei Medicamentelor(FDA)
Reprezentantul FDA, Stephanie Yao scrie într-un email trimis la WebMD în care spune că agenţia a contactat o terţă agenţie care să accelereze progresele pentru tratamentul virusului EBOLA.

Cârnaţi sau friptură? Aceste alimente au efecte diferite asupra sănătăţii tale

Scris de DN. Posted in Sanatate


Bărbaţii care mănâncă doi cârnaţi pe zi prezintă un risc de două ori mai mare de a muri din cauza insuficienţei cardiace, comparativ cu cei care mănâncă rareori mezeluri, arată un studiu recent. Hamburgerii, şunca şi alte tipuri de alimente din carne procesată sporesc mult riscul acestei afecţiuni, dar, surprinzător, carnea roşie neprelucrată nu pare să aibă aceleaşi efecte nocive.
Cercetătorii bănuiesc că nu carnea, ci sarea şi alte substanţe chimice care se adaugă în mezeluri duc la crelşterea tensiunii arteriale, ceea ce poate duce la apariţia insuficienţei cardiace.

Tratamentele naturiste miraculoase ale Parintelui Arsenie Boca

Scris de ED. Posted in Sanatate


Eram cu Părintele Arsenie şi l-am întrebat: „Ce să facem Părinte, că acum este foarte rău”. Părintele zice: „Va veni şi mai rău”. Zic: „Parcă toate sunt otrăvite. Nici nu ne mai vine să mâncăm”. „Mă, faceţi semnul sfintei cruci pe tot ce mâncaţi: apă, ceai, cafea, prăjitură, fructe, băutură, mâncare, pâine. De ar fi dat chiar şi cu otravă, Sfânta Cruce anulează tot ce este otrăvit”. (Maria Matronea, Sibiu)

O femeie avea pietre la fiere si a mers la parintele Arsenie.

Era programata pentru operatie inca parintele i-a spus ” ma, nu te du la nici o operatie; tu fa ce-ti spun eu.

5 greşeli zilnice care ne pun în pericol sănătatea

Scris de DN. Posted in Sanatate


Comportamente obişnuite, cotidiene, pe care le considerăm inofensive – ori chiar sănătose – pot fi de fapt, nocive pentru starea noastră de sănătate, pe termen lung. Iată 5 dintre aceste comportamente riscante zilnice, explicate de specialiştii americani.

7 dimineaţa: vă spălaţi pe dinţi îndată după micul dejun

Spălarea pe dinţi imediat după masă, cândva recomandată, este azi considerată dăunătoare de către medici. În special după ce aţi mâncat alimente acide – fructe, sucuri – spălarea imediat după terminarea mesei poate slăbi smalţul dinţilor, spune Mark Wolff, de la Colegiul de Stomatologie al Universităţii New York.

Acestea sunt super condimentele care topesc grasimile! Consuma-le in mod constant pentru o silueta de invidiat!

Scris de KF. Posted in Sanatate


Pudra de ardei rosu
- Capsaicina din compozitia ardeiului iute are rolul de stimula arderea depozitelor de grasime, intrucat stimuleaza corpul sa transforme caloriile consumate in energie.

Ghimbir - Acest condiment are proprietati antiinflamatoare ce joaca un rol important in mentinerea insulinei in limite normale. Acest proces contribuie la normalizarea glucozei din sange si la reducerea apetitul pentru alimente bogate in calorii goale.

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024