Autoturismele și camionetele noi înregistrate în Europa vor avea emisii zero din 2035

Scris de DN. Posted in Justitie


Toate autoturismele și camionetele noi înregistrate în Europa vor avea emisii zero până în 2035, conform unui acord încheiat joi seară de către Parlamentul European și Consiliu și salutat de Comisia Europeană.
Ca pas intermediar în direcția obiectivului „emisii zero”, noile standarde în materie de CO2 vor impune totodată o scădere a nivelului mediu al emisiilor produse de autoturismele noi de 55% până în 2030, iar pentru camionete de 50% până în 2030. Acest acord marchează primul pas în adoptarea propunerilor legislative din cadrul pachetului „Pregătiți pentru 55”, prezentate de Comisie în iulie 2021, și demonstrează, în perspectiva COP27, implementarea de către UE la nivel intern a angajamentelor sale internaționale în domeniul climei.

Ce trebuie să știe românii amendați pentru necompletarea formularului digital la intrarea în țară?

Scris de DN. Posted in Justitie


Ministerul Dezvoltării a aprobat și publicat în Monitorul Oficial ordinul care stabilește procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani achitate de cetățeni, care reprezentă amenzi contravenționale pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF).
Potrivit MDLPA, cetățenii sancționați contravențional care au achitat amenda trebuie să depună o cerere la direcția de taxe și impozite din cadrul primăriei de domiciliu, pentru restituirea sumelor achitate, în termen de 90 de zile începând de miercuri, 17 august.
Pentru ca cererile să fie procesate rapid, acestea trebuie însoțite de procesul verbal de constatare a contravenției și documentul de plată.

Despre „Legea închisorii în avans”

Scris de N. Grigorie Lăcrița. Posted in Justitie


În acest articol este vorba de „un pamflet la modul serios” sau „despre realitatea ca pamflet”, tipic oropsitului popor român, care a știut să facă haz de necaz, într-un râsu’- plânsu’.
Doamne ocroteşte-i pe români ! „Căci poporul ştie că nelegiuirile politicienilor, ale parlamentarilor şi ale guvernanţilor sunt multe şi că păcatele lor sunt fără număr: sunt corupţi, jefuiesc banii publici, asupresc pe cei drepţi, şi calcă în picioare drepturile săracilor”.

Pentru România se pune, la modul serios, din 1990 şi până în prezent, şi următoarea problemă: dacă numărul parlamentarilor şi al guvernanţilor, corupţii şi arestaţi, este tot mai mare, cum va mai funcţiona Parlamentul şi Guvernul, cine mai conduce ţara?

Verificarea fiscală a averilor persoanelor fizice

Scris de Adrian B. Gog. Posted in Justitie


Despre opulența afișată și „hoțul care, dacă nu se laudă cu ce a furat, nu e hoț”.
Președintele ANAF, domnul Lucian Heiuș, a avertizat că începând din 1 iulie se vor desfășura controale pe întreg teritoriul țării, vizate fiind persoanele fizice cu averi semnificativ mai mari decât cele justificate prin veniturile declarate și impozitate.
În concret, revolta șefului ANAF este generată de faptul că „avem peste tot exemple de șmecheri care sfidează cu opulența și luxul pe care le afișează, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidând pe omul de rând, și care în viața lor nu au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au, constați că ele sunt aproape inexistente”.
Aceste persoane urmează a fi verificate de organele fiscale, conform șefului acestora, „de la cel mai mare până la cel mai mic. Acesta e glonțul de argint pe care-l poate folosi fiscul din România împotriva celor care nu înțeleg că trebuie să-și plătească taxele și impozitele. (...) Îi vedem în aproape în fiecare săptămână, cu opulența pe care o afișează, pentru că hoțul, dacă nu se laudă cu ce a furat, nu e hoț”.

12 câini cu urechile cupate, descoperiți în timpul unei percheziții în Maramureș

Scris de DN. Posted in Justitie


Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Maramureș au făcut o percheziție la locuința unui bărbat din Baia Mare, unde au găsit 44 de câini, dintre care 12 aveau urechile cupate.
Potrivit unui comunicat al IPJ Maremureș, polițiștii au făcut o percheziție domiciliară la un imobil situat în orașul Fărcașa.
Activitățile au vizat un bărbat de 34 de ani, din Baia Mare, care ar fi avut amenajat un țarc, unde ar fi crescut și înmulțit exemplare canine prevăzute la articolul 1 din O.U.G. nr. 55 din 2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

Bazele sportive sunt pentru toți românii!

Scris de Ilinca Petrescu. Posted in Justitie


•    Statul român trebuie să investească în infrastructură și să faciliteze accesul cetățenilor la bazele sportive publice
•    6 din 10 români nu fac sport – conform unui Eurobarometru din 2018

Deputatul USR, Brian Cristian, a depus un proiect de lege care vizează transparența utilizării bazelor sportive publice.

Utilitatea acestei inițiative reiese  din raportul privind Auditul performanţei administrării patrimoniului sportiv realizat de Curtea de Conturi, unde se pot vedea și o parte dintre motivele care au dus la declinul sportului românesc:
•    Degradarea, administrarea ineficientă sau utilizarea în alte scopuri a unor baze sportive date în folosinţă gratuită de către MTS.
•    Insuficienţa fondurilor alocate pentru întreţinerea, repararea, modernizarea sau extinderea bazelor sportive.

Cel mai bogat om din Ucraina vrea să dea în judecată Rusia. Ce pierderi a suferit?

Scris de DN. Posted in Justitie


Cel mai bogat om din Ucraina a declarat că vrea să dea în judecată Rusia pentru pierderi între 17 și 20 de miliarde de dolari pe care le-ar fi suferit în urma bombardamentelor asupra uzinelor de oțel pe care le deține în Mariupol.
Combinatul siderurgic Azovstal a suferit pagube grele din cauza bombardamentelor și bombardamentelor rusești după ce uzina a devenit ultimul bastion de apărare în orașul portuar din sudul țării.
Combinatul de oțel și fier Illich, deținut tot de Akhmetov, a fost, de asemenea, grav avariat în timpul bombardamentelor rusești asupra orașului Mariupol.

Expedierea lemnului din pădure pe timp de noapte, interzisă în România

Scris de DN. Posted in Justitie


Ministrul Mediului Tánczos Barna a anunțat că Guvernul a adoptat o hotărâre prin care este interzisă expedierea lemnului din pădure pe timp de noapte.
Conform ministrului, prin Hotărârea de Guvern adoptată în data de 25 martie, se interzice emiterea de avize de însoțire a materialelor lemnoase de la locul de recoltare în intervalul orar 20.00-7.00, pentru lunile octombrie-martie, și în intervalul orar 22.00-6.00, pentru lunile aprilie-septembrie.

„Încă un pas împotriva tăierilor ilegale”

„Marcăm Ziua Națională a Pădurilor cu încă un pas împotriva tăierilor ilegale”, a afirmat Tánczos Barna.

AM FOST IERTAT!

Scris de Colonel (rtg.) Vasile I. Zărnescu. Posted in Justitie


Azi, 31 martie 2022, este ziua de naștere a fiicei mele, Alexandra-Iulia. Rugăciunile sale și ale întregii familii adresate Maicii Domnului s-au finalizat în mod fericit: azi s-a dat pronunțarea – cu sentință definitivă – în  procesul cu ticăloșii care fac legea în România. Am fost iertat de condamnarea la 13 luni de pușcărie cu suspendare. Mai avem Justiție în România, dar, evident, este sub presiune politică!
Iată, ad litteram, textul sentinței definitive:
Nr. unic (nr. Format vechi 9749/301/2020 (1363/2021 )
Complet: S1 C19 A
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: Decizia penală nr. 326/A din data de 31.03.2022 - În temeiul art.421 pct.2 lit.a din Codul de procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul ZĂRNESCU VASILE împotriva sentinţei penale nr.62 din data de 04.02.2021, pronunţată de Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, în dosarul nr.9749/301/2020.

Iahtul de 600 de milioane de dolari al unui oligarh și aliat al lui Vladimir Putin, reținut în Spania

Scris de DN. Posted in Justitie


Autoritățile spaniole au reținut miercuri un iaht uriaș, numit „Crescent”, despre care se crede că îi aparține lui Igor Sechin, oligarh rus apropiat al lui Putin.
Iahtul de 135 de metri lungime, descris de publicațiile de specialitate ca fiind unul dintre cele mai mari din lume, a ajuns în Spania din Italia în noiembrie 2021, potrivit site-ului de monitorizare Marine Traffic, citat de Reuters.

Ministerul spaniol al Transporturilor, care a confirmat reținerea, dar nu și proprietatea, a declarat că nava a acostat în portul mediteranean Tarragona pe 2 noiembrie și a cerut permisiunea pazei de coastă pentru a pleca pe 4 martie, dar nu a mai plecat.

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022