UK Bookmakers

Peste 4 milioane de lei alocați de Guvernul României în Șomcuta Mare, pentru reabilitarea școlilor și construirea unei creșe

Scris de CJMM. Posted in Economie


Vineri, 16 februarie 2018, în cadrul ședinței de Consiliu Local al orașului Șomcuta Mare, în prezența președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a senatorului Liviu Marian Pop, dar și a altor cetățeni, primarul Gheorghe Ioan Buda a semnat cinci contracte de finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a doua. Proiectele finanțate sunt pentru realizarea, extinderea, reabilitarea și modernizarea unor unități de învățământ preuniversitar, fiind cuprinse pentru finanțare următoarele obiective: extinderea Școlii Gimnaziale Nr 2, în orașul Șomcuta Mare, în valoare de 524.646,00 lei; reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale din localitatea Codru Butesii, în valoare de 949.840,50 lei; reabilitarea și modernizarea Școlii Primare din Buciumi, în valoare de 1.015.007,50 lei; reabilitarea și modernizarea Școlii Primare din Ciolt, în valoare de 601.555,50 lei; construirea creșei cu două grupe în orașul Șomcuta Mare, în valoare de 1.152.146,82 lei.
    Gheorghe Buda, primarul din Șomcuta Mare a precizat că, în ceea ce privește proiectele finanțate în sistemul de învățământ, orașul pe care îl conduce mai are două astfel de contracte aflate în derulare, încă din anul 2016.

Transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat a fost aplicat la societatea Weidmuller

Scris de IP. Posted in Economie


La Palatul Administrativ a avut loc, in 16 februarie a.c., o ședință de lucru cu privire la respectarea modului de aplicare a prevederilor Codului Fiscal, referitoare la transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat. Au participat la întâlnire conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureș, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș, conducerea societății Weidmuller, reprezentanți ai salariaților, sindicatului, sindicatului afiliat la Cartel Alfa, avocatul societății și președintele filialei maramureșene a Uniunii Naționale ”Cartel Alfa”.
             Prefectul Vasile Moldovan a spus: ”Conform legislației în vigoare, reprezentantul Guvernului în teritoriu acționează pentru asigurarea climatului de pace socială, menținerea unei comunicări permanente cu toate nivelurile instituționale și sociale, acordând o atenție constantă prevenirii tensiunilor sociale. În acest context am solicitat această întâlnire, în care am constatat că drepturile salariaților au fost respectate.”
             Directorul general al Weidmuller Interface România SRL, Angela Șandor, a menționat că au fost majorate salariile brute pentru a se păstra ierarhizarea între nivelurile salariale și a nu fi reduse salariile nete.

Încasări mai mari la bugetul județului în luna ianuarie

Scris de IP. Posted in Economie


La întâlnirea colectivului pentru stabilirea măsurilor de impulsionare a colectării veniturilor la bugetul consolidat al statului, șeful adjunct al Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș, Ioan Popa a declarat că încasările la sfârșitul lunii ianuarie a.c., au fost mai mari pe capitolele bugetare componente, respectiv bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor sociale de sănătate, dar și la alte venituri. Pentru menținerea volumului de încasări bugetare și recuperarea arieratelor vor fi luate măsuri de identificare a cauzelor neefectuării plăților la termen, intensificarea de acțiuni pentru identificarea de noi contribuabili care pot fi beneficiarii unor eșalonări la plată și monitorizarea măsurilor de executare silită. Programul, față de aceeași perioadă a anului trecut, are o realizare de 127,95%. Maramureșul este singurul județ cu încasări mai mari la buget în luna ianuarie, datorită măsurilor întreprinse, inclusiv. de recuperare a arieratelor acumulate.

Liliana Moga (PSD): S-a înregistrat o creștere a salariilor și locurilor de muncă în mediul privat

Scris de PSD. Posted in Economie


Guvernarea PSD a adus beneficii consistente nu doar bugetarilor, ci și mediului privat, susțin reprezentanții PSD Maramureș care activează în mediul privat. Potrivit consilierului județean PSD, Liliana Moga, un studiu realizat de o entitate independentă specializată – Smartree, pe baza datelor din peste 200 de companii multinaționale si autohtone, care totalizează peste 450.000 de angajați procesați anual și cumulează în total o cifra de afaceri de peste 2,5 miliarde de euro, arată că a crescut cu 12% numărul angajaților din companiile private din România,  în 2017.
”Totodată, anul trecut au crescut cu 11,95%  salariile angajaților din companiile private din România și au crescut cu 11,42% bonusurile angajaților care lucrează în companiile privat. Tot în 2017, și bunăstarea angajaților din companiile private a crescut cu 7%”, a precizat consilierul județean PSD, Liliana Moga.
Potrivit aleșilor PSD Maramureș, toate aceste lucruri arată că măsurile guvernului s-au reflectat în mod pozitiv și asupra mediului privat prin creșterea salariului minim pe economie, a creșterilor de salarii din privat determinate de concurența cu creșterile de la stat, scăderea sau eliminare mai multor taxe dar și relaxarea fiscală pentru firme.

Finanțare de șase milioane de lei în Ardusat, pe PNDL2, pentru modernizarea rețelei de drumuri

Scris de CJMM. Posted in Economie


După obținerea sumei de aproximativ două milioane de lei, pe PNDL1, pentru modernizarea a două drumuri comunale, administrația locală din Ardusat a mai obținut o finanțare, de aproape șase milioane de lei, pe Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Obiectul contractului îl constituie alocarea unei finanțări în sumă de 5.929.534,38 lei pentru realizarea obiectivului de investiții ”Modernizarea rețelei de drumuri de interes local în comuna Ardusat, județul Maramureș”, valoarea totală a investiției fiind de 6.254.637,31 lei. La ședința Consiliului Local Ardusat, în cadrul căreia a fost semnat acest contract de primarul comunei, Ciprian Rus, în prezența președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, aleșii locali au ridicat o problemă mai veche, respectiv introducerea gazului metan în comună.
”Ne-am bucurat să îl avem pe șeful administrației județene în mijlocul nostru și îl așteptăm să vină cât mai des cu vești bune și cu contracte de finanțare de care să beneficieze întreaga comunitate din Ardusat.

Finanțări de peste 18,5 milioane de lei de la MDRAP, pentru două proiecte ale administrației locale din Recea

Scris de CJMM. Posted in Economie


Omul gospodar nu se dezminte, iar în comuna Recea, edilul Pavel Octavian a dovedit, de-a lungul mandatelor sale ca primar, că este un om harnic, preocupat de problemele comunității pe care o păstorește. Zilele trecute, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a fost invitat în comuna Recea, la ședința Consiliului Local, pentru a fi prezent la semnarea celor două contracte extrem de importante pentru care comunitatea locală a obținut finanțare de la MDRAPFE. Este vorba despre o finanțare de 5.291.716,00 lei pentru realizarea obiectivului de investiții ”Construire străzi, inclusiv rețea de apă și canalizare în satul Săsar, comuna Recea, județul Maramureș”, în baza Ordinului viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene nr. 3680/2017 privind aprobarea listei obiectivelor de investiții și sumele alocate pentru finanțarea Programului national de dezvoltare locală, pentru județul Maramureș, în perioada 2017 – 2020. Valoarea totală a investiției este de 5.510.216,87 lei.
Un al doilea proiect finanțat cu suma de 13.434.223,00 lei privește obiectivul de investiții ”Extindere rețea de canalizare în localitatea Lăpușel, comuna Recea, județul Maramureș”, valoarea totală a investiției fiind de 13.901.613,00 lei.

Peste 7 milioane de lei finanțare de la Guvernul României, pentru asfaltarea străzilor din comuna Satulung

Scris de CJMM. Posted in Economie


Un nou proiect a fost semnat în comuna Satulung, cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a a doua. În cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local Satulung, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a fost prezent în mijlocul aleșilor locali, la invitația primarului comunei, Vasile Bujorel Mureșan. Șeful administrației județene a semnat, alături de edil, contractul de finanțare de peste 7,2 milioane de lei pentru asfaltarea străzilor din comuna Satulung. Obiectul contractului îl constituie alocarea unei finanțări din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene în sumă totală de 7,258.677 lei, pentru realizarea obiectivului de investiții ”Modernizare străzi de interes local în satele Satulung, Finteușu Mic și Arieșu de Pădure, comuna Satulung, valoarea totală a investiției fiind de 7.638.410 lei.

Peste cinci milioane de lei acordați de Ministerul Culturii pentru 89 de proiecte din Maramureș cu tema ”Centenarul Marii Uniri”

Scris de CJMM. Posted in Economie


Paul Cotîrleț, secretar de stat în Ministerul Culturii s-a aflat în Maramureș miercuri, 24 ianuarie 2018, unde, alături de prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan, de președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea și de cei doi vicepreședinți, Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan au susținut o conferința de presă, în Palatul Administrativ din Baia Mare. Reprezentantul Guvernului a vorbit despre cele 114 proiecte din județ depuse la Ministerul Culturii, tema abordată fiind Centenarul Marii Uniri de la 1918.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a ținut să mulțumească secretarului de stat, Paul Cotîrleț, pentru vizita pe care o face în Maramureș, arătând că acesta vine cu vești bune pentru județ.

Cartelul paznicilor. Consiliul Concurenței a amendat 33 de companii de pază pentru fixarea prețurilor, sancțiunile totalizează 23 de milioane de lei

Scris de Daniel Ionașcu. Posted in Economie


Consiliul Concurenței a amendat 33 de companii și patru asociații pentru stabilirea unor tarife minime pe piața serviciilor de pază, sancțiunile totalizând 23,4 de milioane de lei, a anunțat joi instituția.
    ”În cadrul întâlnirilor, membrii asociaţiilor s-au înţeles să stabilească un preţ minim pentru servicii de pază pe tariful orar. Companiile au pretins că înţelegerea a avut loc din cauza că unii operatori de pe această piaţă practicau un preţ mai mic chiar decât preţul rezultat având în vedere doar cheltuieliele minime legale obligatorii.
    La aplicarea sancţiunilor, Consiliul Concurenţei a ţinut cont de caracteristicile pieţei pe care a avut loc înţelegerea, piaţă caracterizată de o puternică tendinţă spre evaziune fiscală şi muncă la negru, precum şi de faptul că s-au efectuat demersuri pentru a semnala autorităţilor cu atribuţii în acest domeniu comportamentele posibil ilicite ale unor companii concurente. Prin înţelegerea de a aplica un anume preţ minim pentru serviciile lor, companiile implicate nu îşi mai determină, în mod independent, politica comercială proprie pe piață, ceea ce conduce la eliminarea concurenței”, arată Consiliul Concurenței, într-un comunicat.

Ce este declarația 600. Cine trebuie să depună acest formular la Fisc și până când

Scris de Daniel Ionașcu. Posted in Economie


Ce este declarația 600. Avocații, notarii, contabilii, ziariștii, persoanele fizice autorizate și cei care înregistrează venituri din chirii trebuie să depună până în data de 31 ianuarie 2018 formularul 600. Practic, sunt vizate toate profesiile liberale.
Sunt colectate datele pentru veniturile obținute în anul 2017, astfel că această declarație nu este retroactivă.

400.000 de români trebuie să depună declarația 600

România are peste 400.000 de persoane fizice autorizate, astfel că mai bine de 400.000 de români trebuie să facă drumul către oficiile Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2018