Tiganii au spus adio unei traditii de sute de ani ce sfida legile statului. Ce se va intampla cu celebrele nunti intre minori

Scris de DP. Posted in Traditii


Staborul tiganesc de la Sibiu a decis sa nu mai permita casatoriile la varste mai mici de 16 ani. Aceasta decizie vine dupa nenumarare scandaluri in care autoritatile au descoperit copii obligati de parinti sa se casatoreasca de la varste fragede sau, si mai grav, minorii sunt uneori vanduti ca niste obiecte.
Decizia interzicerii casatoriilor intre tineri mai mici de 16 ani a fost luata de membrii staborului tiganesc de la Sibiu care a stabilit si sanctiunile pentru cei care nu o respecta: vor fi exclusi din comunitate si vor fi deferiti autoritatilor statului, respectiv Politia, Parchetul si Protectia Copilului. Daca mirii au intre 16 si 18 ani, casatoria va fi posibila doar cu acordul parintilor, asa cum prevede si legea civila romaneasca.

Dorin Cioaba mai spune ca Staborul a decis sa fie permise in continuare logodnele, indiferent de varsta copiilor. Cu aceasta ocazie se vor putea face petreceri dar viitorii soti nu se vor imbraca in mire si mireasa, si nu se va da dar. Ca sa se asigure ca aceasta decizie va fi respectata, Staborul va infiinta o comisie cu membri din randul comunitatii care au misiunea de a da in vileag cazurile de incalcare a regulii.

http://www.directproprietar.ro/Tiganii-au-spus-adio-unei-traditii-de-sute-de-ani-ce-sfida-legile-statului

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024