Cum faci bradul de Crăciun să reziste mai mult

Scris de unica.ro. Posted in Traditii


Brazii naturali sunt cei mai frumoşi, dar au marele "neajuns" că la un moment dat se îngălbenesc şi încep să-şi piardă acele. Te învăţăm ce să faci pentru ca bradul tău de Crăciun să reziste mai mult.

Ca să păstrezi cât mai mult aspectul şi mirosul natural al bradului tău de Crăciun, trebuie să ai grijă de el aşa cum ai grijă şi de florile pe care le ţii într-o vază.

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să te bucuri de bradul tău mai mult timp!

Totul începe în momentul când cumperi bradul. Dacă nu îl împodobeşti imediat, este important să-l ţii afară până în seara de Ajun căci căldura din casă nu îi face bine. Contează şi unde îl aşezi în casa ta. Dacă vrei să reziste mai mult, ţine-l departe de sursele de căldură - calorifer, şemineu, radiator - pentru că acestea îl fac să se usuce repede.

Înainte de a împodobi bradul de Crăciun trebuie neapărat să tai cam doi centimetri din tulpină. Astfel, porii tulpinei pot să absoarbă mai multă apă. Pentru că următorul pas este să aşezi bradul cu tulpina într-un recipient cu apă. "Hidratarea" este pentru el la fel de importantă ca şi pentru flori.

Iar dacă vrei să-i oferi un plus de nutrienţi, foloseşte în loc de apă simplă un amestec din patru părţi apă şi o parte suc de lămâie. Zahărul şi acidul citric din suc vor ajuta bradul de Crăciun să reziste mai mult timp.

http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/cum-faci-brad-craciun-reziste-mai-mult-39170.html

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021