10 tradiţii de Crăciun din întreaga lume

Scris de apropo.ro. Posted in Traditii


Crăciunul e după colţ, iar spiritul festiv a pătruns deja în inimile noastre. Deci, dacă ai împodobil deja bradul sau mai ai câteva pregătiri de făcut pentru petrecere, iată ceva distractiv pentru tine – o listă cu tradiţiile de Crăciun din întreaga lume:

1. Irlanda

În Irlanda, oamenii sunt destul de atenţi cu veselul şi bunul lor prieten – Moş Crăciun. Ei se asigură că cel care răspândeşte fericire nu pleacă înfometat din casele lor, deci îi pregătesc plăcinţele cu carne, împreună cu o sticlă de Guiness pentru ca şi Moşul să se bucure că a trecut pe la ei. Cât de dulce, nu-i aşa?

2. Venezuela

Dacă se întâmplă să fii în Venezuela în Ajunul Crăciunului, ghici ce?! Nu poţi conduce. Oh, da, asta pentru că vei fi lua parte la masa de oameni care folosesc patinele cu rotile. Da, da. O tradiţie de Crăciun destul de sportivă, într-adevăr!

3. Norvegia

Vino în Ajunul Crăciunului în Norvegia şi nu vei găsi nici o mătură sau orice alt echipament pentru curăţenie. De ce? Este din cauza credinţei că vrăjitoarele şi spiritele caută mături să zboare pe sus. Deci oamenii din Norvegia le ascund, ca o parte din tradiţiile de Crăciun. Pentru măsuri suplimentare, bărbaţii merg afară şi trag cu puştile în aer liber pentru a speria spiritele rele.

4. Slovacia

Înainte de a se bucura de Ajunul sărbătorii Crăciunului, capul familiei se ridică şi rupe nişte Loksa. Este un fel de mâncare tradiţională de Crăciun, făcută din pâine. Capul familiei o aruncă, cu intenţia ca aceasta să rămână lipită de tavan. Cu cât mai mult timp rămâne lipită, cu atât mai bune sunt şansele unei culturi bogate în familie.

5. Groenlanda

Dacă eşti în Groelanda de Crăciun, atunci nu te aştepta să ai parte de bogata masă tradiţională de Crăciun, cu budincă, plăcinte delicioase din carne, curcan sau şuncă cu sos de afine – cum se obişnuieşte în Anglia, de exemplu. În schimb, te vei alege cu „kiviak”, un fel de mâncare tradiţională de Crăciun, în Groenlanda. Aceasta conţine carne crudă alcă, bine învelivă în piele de focă. Toată chestia asta este apoi ţinută sub o stâncă timp de mai multe luni, pentru a se descompune. Şi apoi, dragi prieteni, acest preparat este consumat la masa de Crăciun. Asta e tradiţia!

6. Olanda

În Olanda, Crăciunul nu este pe 25 decembrie, ci pe 6 decembrie. Şi ghici ce?! În loc de Moş Crăciun, el îl aşteaptă pe Sinterklass şi Black Pete. Copiii îşi lasă pantofii afară din casă, cu fân şi zahăr în ei. Acestea sunt menite pentru calul lui Sinterklass. În schimb, el lasă bomboane şi alune.

7. Spania, Portugalia şi Italia

În unele părţi ale Spaniei, Portugaliei şi Italiei, tradiţia de Crăciun este să se construiască un mod de sat sfânt, Betleem. Dar ceea ce este neobişnuit la această tradiţie este că în scena tradiţională în care îi găsim pe Fecioara Maria, Iosif şi pruncul Iisus, aici vom găsi şi imaginea unui „căcăcios”. Ai citit bine, o imagine a unui om care stă pe toaletă, cu fundul expus.

8. Rusia şi Ucraina

Din cauza calendarului lor tradiţional, Crăciunul este sărbătorit pe 7 ianuarie. Oamenii postesc în timpul Crăciunului, uneori pentru 39 de zile, 6 ianuarie fiind ultima zi de post. Acesta este urmat de o sărbătoare elaborată, ce cuprinde 12 tipuri de feluri de mâncare, de care toată lumea se bucură împreună.

9. Japonia

Pentru o majoritate de oameni din Japonia, KFC (Kentucky Fried Kitchen) a devenit sinonim cu cina tradiţională de Crăciun. Nu ne credeţi? Du-te acolo de Crăciun şi vei vedea singur. Va trebui să faci rezervări în avans pentru a mânca la KFC în Ajunul Crăciunului.

10. Germania

În Germania, oamenii sărbătoresc pe Nikolaustag, ziua Sf.Nicolae pe 6 decembrie, copiii punându-şi un pantof fol în afara caselor lor. Dimineaţa, copiii buni găsesc dulciuri şi jucării în interiorul acestora, iar cei obraznici o creangă aurie, împreună cu dulciuri. Creanga aurie simbolizează bătaia, ca un avertisment pentru copii să fie buni în viitor.

http://www.apropo.ro/life-style/10-traditii-de-craciun-din-intreaga-lume-11705469?utm_source=newsletter&utm_medium=email_Apropo.ro&utm_term=articol&utm_campaign=10+traditii+de+Craciun+din+intreaga+lume&utm_term=

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021