Ce reprezinta bradul de Craciun?

Scris de localuri-in-bucuresti.ro. Posted in Traditii


Poate multi dintre noi se intreaba ce reprezinta bradul de Craciun, acest pom ce apare in fiecare an in preajma acestor sarbatori in casa crestinilor. In cazul in care si dumneavoastra va puneti intrebari in ceea ce priveste simbolistica bradului de Craciun, va putem spune ca acesta este un copac, sau o planta ce poate reprezenta, dragostea eterna a lui Dumnezeu, fata de tot ceea ce inseamna aceasta lume.

Despre luminitele pe care le punem in fiecare an in brad, putem spune ca reprezinta stele din paradis, iar steaua pe care o asezam in varful acestuia se va identifica mereu, cu steaua de la Betleem, cea care i-a ajutat pe cei trei magi sa ajunga la Iisus.

Deci bradul de Craciun, poate insemna in acelasi timp viata si lumina eterna, iar despre acele pomului se spune ca sunt indreptate mereu in sus catre ceruri. Totodata despre pomul de Craciun se mai poate preciza ca poate fi interpretat si ca un simbol al arborelui lui Iosua, tatal regelui David, din a carui descendenta s-a nascut si Iisus. Despre originea pomului de Craciun se spune ca isi are traditia in Germania, undeva prin secolul XVI, cand locuitorii din aceste zone isi impodobeau brazii, atat pe cei de afara, cat si pe cei aflati in locuinte. Cel ce este considerat primul om care a impodobit un brad de Craciun cu luminite, si lumanari, este Martin Luther, un protestant reformator. Daca este sa ne referim putin la legenda, putem spune ca in timp ce acesta se intorcea acasa, intr-o noapte intunecata de iarna, in apropierea sarabtorii de Craciun, acesta a fost impresionat de frumusetea stelelor ce straluceau printre crengile unui brad, aflat langa casa sa. Astfel nu a mai fost decat un pas, deoarece acesta a dorit sa reproduca acea imagine, si nu a facut altceva decat sa aseze in brad, lumanari ce reprezentau stelele de pe cer.

http://localuri-in-bucuresti.ro/ce-reprezinta-bradul-de-craciun/?utm_source=Newsletter&utm_medium=MailDirect&utm_campaign=Ce+reprezinta+bradul+de+Craciun%3F

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021