Obiceiuri interesante – Nunta II

Scris de localuri-in-bucuresti.ro. Posted in Traditii


Cum prima parte din articolul obiceiuri amuzante a avut mai mult succes decat ne asteptam, ne-am hotarat sa publicam mai repede si partea a doua. In consecinta, stiati ca…

    Se spune ca daca dintre doua surori, prima ce se marita este cea mai mica, sora cea mare trebuie sa danseze desculta la nunta acesteia altfel nu isi va mai gasi petitor?

    Cea mai… lunga casnicie, a tinut 86 de ani iar fericitii miri sunt Temulji Nairman si Lady Nairman. Secretul… longevitatii acestora? S-au casatorit la frageda varsta de… 5 ani. No comment.
    Piatra “aquamarin” reprezinta armonia in casnicie si se presupune ca asigura o casnicie lunga si fericita. Aquamarin, safir, doamne cat costa o casatorie lunga si fericita!
    Voalul a fost purtat initial de vechii Greci si Romani. Viitoarele sotii purtau voal pentru a se feri de spiritele rele. Traditia a ramas neschimbata doar ca acum ne ferim de… vizitatori nepoftiti?
    Conform traditiilor Grecesti, viitoarele sotii trebuie sa isi puna un cub de zahar in manusi pentru a-si… indulci casnicia. Ce ne facem insa daca mirii sunt ca mine… si nu agreeaza zaharul?
    Pentru a hotara momentul cel mai potrivit in a stabili data nuntii, vechii Romani studiau maruntaie de porci. Sunt curios ce studiau pentru a stabili divortul!?!
    In loc de orez, in Cehia se arunca… mazare. Pragmatici nu? Faci si nunta apoi pui si de-o mancare “ca la mama acasa.”
    Conform hinduismului, ploaia in ziua nuntii este datatoare de noroc. Ce chestie, pentru mine este datatoare de umbrela!
    Credeati ca nunta dumneavoastra nu a decurs cum trebuie? Aflati ca in ziua nuntii printesei Maria del Pozzo della Cisterno, femeia care se ocupa cu garderoba s-a spanzurat, paznicul de la poarta si-a taiat gatul, colonelul ce oficializa nunta a murit de insolatie, iar seful garii a fost strivit de rotile trenului ce ii ducea pe tinerii… fericiti in luna de miere. Adaugam la asta un cavaler de onoare ce s-a impuscat si regele ce a murit instant cazand de pe cal si… obtinem o casnicie inceputa intr-un mod inedit.
    Inainte de a se casatori cu Marie Henrietta, regele Belgiei Leopold II s-a imbolnavit. Rezultatul? Arhiducele Charles a fost ales sa… ii tina locul.

In incheiere, va dorim toate cele bune si va mai asteptam pe la noi!

http://necenzuratmm.ro/traditii/41177-obiceiuri-interesante-nunta-partea-i.html

http://localuri-in-bucuresti.ro/obiceiuri-interesante-nunta-ii/

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024