Champions League 2018-2019: cine va ajunge în finala la Madrid?

Scris de Elena di Gregorio. Posted in Sport


Jocurile sunt încă deschise pentru această etapă a Champions League, din care lipsesc doar două meciuri pentru calificarea la optimi. În special, este foarte interesant de observat cum, dintre cele opt grupe participante, sunt încă foarte multe echipe care se află la un pas de calificare în următoarea etapă, sau de eliminare. Acest fapt demonstrează cum competiția a devenit mai echilibrată pentru mai multe echipe, după ce timp de aproximativ zece ani spaniolii, germanii și englezii au dominat. Schimbarea de direcție pare acum favorabilă și pentru echipele italiene, care în această ediție au revenit ca protagoniste absolute a Champions League. Juventus lui Allegri este chiar considerată una dintre posibilele câștigătoare al acestei ediții, detașată un pic de Barcellona, și având la spate un grupu destul de mare unde pot fi găsite Real Madrid, Bayern Monaco și Manchester City.


Totuși, victoria celor de la Manchester United la Allianz Stadium, re-deschide jocurile și grupul H, unde se află la moment atât Manchester lui Jose Mourinho, și Valencia, pe când formația elvețiană Young Boys, chiar dacă nu a fost încă matematic eliminată, pare a fi deja exclusă din joc, având un singur punct în 4 competiții. Trebuie, de asemenea, de menționat cum grupul G este, pentru moment, cel mai echilibrat dintre toate, cu Napoli pe primul loc, în comparație cu Liverpool, datorită confruntării directe, pe când atât PSG, cât și Steaua Roșie din Belgrad, sunt încă în joc cu diferența de unu și două puncte respectiv, cu referire la formațiile antrenate de Carlo Ancelotti și Jurgen Klopp.
Champions League din acest an sunt, fără nicio îndoială, cea mai importantă întâlnire a sezonului, împreună cu Nations League, motiv pentru care devine tot mai interesant să urmărim și pariurile și cotele Champions League pe 888 Sport, unde pot fi aflate informații și date constant actualizate cu evoluția clasificării din grupe și rezultatele definitive care ne vor zice care dintre aceste 32 de echipe vor trece în etapa eliminărilor directe și, respectiv, vor avea mai multe șanse să ajungă în finala de la Madrid de pe 1 iunie 2019. Înainte de toate însă, va trebui de urmărit cum se va încheia această fază intensă a grupelor din turneu. O competiție care vede pe moment situația un pic mai definită pentru grupul B, care, fără greș, este considerat împreună cu Grupul G, unul dintre cele mai complicate în această etapă a grupelor din Champions League.
Barcellona, după remiza cu cei din Inter, a reușit să obțină calificarea și accesul la optimile, pe când Inter și Tottenham lui Pochettino vor trebui să lupte până la capăt pentru a obține calificarea. Trebuie însă de menționat că actuala clasificare a Inter este că are un +3 de margine de posibilități și de gestionare a celor două competiții care rămân de jucat, comparativ cu echipa condusă de Harry Kane. Însă nu trebuie de subestimat obstacolul reprezentat de PSV, care ar putea crea probleme celor din echipa negru-albastru. Ce ține de celelalte grupe, se pare că acolo totul este deja hotărât, și ar trebui să iasă Borussia Dortmund și Atletico Madrid pentru grupa A, Porto și Schalke 04 pentru grupa D, Bayern Monaco și Ajax pentru grupa E, Manchester City și Lione pentru grupa F. Doar în cazul în care s-ar întâmpla ceva foarte neașteptat, vom regăsi și Roma pentru grupa G, pe când pentru grupa H cresc tot mai mult posibilitățile să treacă mai departe Juventus și Manchester United. Juventus, dacă e să excludem greșeală împotriva celor de la United, a apărut ca una dintre posibilele candidate pentru câștigarea turneului. Acest lucru îl observăm din cotele oferite de bookmaker la începutul turneului, care au fost mai apoi confirmate de primele trei prestații și care, în pofida înfrângerii în cea de-a patra zi, rămân practic neschimbate și în restul competiției internaționale.

 

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023