Sala de sport din Petrova a fost inaugurată în prezența președintelui CJ Maramureș, Gabriel Zetea și a ministrului Educației Naționale, Liviu Marian Pop

Scris de CJMM. Posted in Sport


Luni, 11 septembrie 2017, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea, deputatul de Maramureș, Gheorghe Șimon și inspectorul școlar general, Ana Moldovan au participat și la festivitatea de deschidere a noului an școlar la Liceul Tehnologic ”Alexandru Filipașcu” din comuna Petrova, aici unde administrația locală condusă de primarul Ion Petrovai a inaugurat și noua sală de sport.


Șeful administrației județene a arătat faptul că vine din Vișeu de Jos, unde a participat la deschiderea anului școlar la Școala Gimnazială, iar apoi la inaugurarea a două obiective extrem de importante realizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, Grădinița cu Program Prelungit și drumul de pe Valea Morii. Mesajul său pentru elevii și profesorii din Petrova a fost de gânduri bune și nenumărate reușite în acest nou an școlar care luni, 11 septembrie, a debutat la nivelul întregii țări.
”Datorită prezenței atâtor personalități marcante la Vișeu de Jos, am precizat că, cel puțin pentru o zi, am mutat acolo centrul educațional al județului. Sunt încântat că toți acești reprezentanți ai administrației locale și centrale au venit și în Petrova, iar în acest moment putem spune că și comunitatea aceasta devine, pentru câteva ore, un adevărat centru educațional al județului. Este o zi de sărbătoare în Petrova, datorită faptului că inaugurăm un obiectiv important finanțat prin Compania Națională de Investiții (CNI), sala de sport. Dacă la Vișeu de Jos am inaugurat Grădinița cu Program Prelungit și drumul de pe Valea Morii, aici, în Petrova, mă bucur să fim în număr atât de mare alături de voi și de administrația locală la inaugurarea noii săli de sport, ceea ce dovedește faptul că implicarea primarilor, a consilierilor locali și județeni duce la rezultate benefice în ceea ce privește investițiile în educație și în sănătate. Acestea sunt cele mai importante investiții, deoarece se referă la copiii noștri, la viitorul lor”, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
Șeful administrației județene a declarat că sunt foarte multe investiții aprobate de Guvernul României atât pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, cât și a infrastructurii educaționale. ”Toate aceste proiecte care au fost sau urmează a fi realizate sunt pentru copiii noștri, cei care reprezintă viitorul nostru. Niciun efort nu este prea mare pentru ei, pentru condițiile în care copiii Maramureșului pot să învețe. Ca părinți, cu toții ne dorim un viitor mai bun pentru cei care vin în urma noastră”, a subliniat Gabriel Zetea.
În finalul discursului său, președintele Consiliului Județean i-a propus ministrului Educației Naționale, Liviu Marian Pop, ca unul dintre proiectele ministerului să facă referire la competițiile sportive interșcolare, deoarece sportul face parte din educație și generează, totodată, sănătate. A amintit, apoi, proiectele frumoase care s-au derulat, în ultimii ani, prin parteneriate cu Inspectoratul Școlar Județean, proiecte care au încercat să vină în sprijinul cât mai multor elevi și copii din Maramureș.
Un mesaj de salut și gânduri bune pentru elevii și profesorii din Petrova a avut  și ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, dar și inspectorul școlar general, Ana Moldovan, cu toții dorindu-le ca acest nou an școlar să fie unul plin de rezultate extraordinare, care să genereze olimpici și elevi de elită.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023