Despotul Bu(lă)rleanu

Scris de Ioan R. Ster. Posted in Sport


Adunarea Generală a FRF desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute la Casa Fotbalului a statutat, dacă mai era nevoie, modul tiranic în care Răzvan Bu(lă)rleanu conduce destinele fotbalului românesc. Acest politruc infiltrat în fotbalul românesc, după ce a câștigat alegerile din 2014, cu o fițuică electorală de tot râsul, a prins gustul puterii și al banilor, și a decis că totul i se cuvine numai LUI!
Dăcă nu ar fi deajuns mocirla în care se scaldă fotbalul românesc, asistăm neputincioși la îngenuncherea Generației de Aur, și inventăm tot felul de reguli tiranice pentru a le interzice accesul acolo unde doar B(ulă)...poate și e vrednic!


Așa am ajuns astăzi să-i numim dizidenți pe oricine îndrăznește să nu fie de acord cu direcția în care se îndreaptă fotbalul românesc. Unul dintre ei este și fostul arbitru internațional Cristian Balaj, președintele AJF Maramureș, care a demonstrat că a fost un om integru în toată cariera sa, iar rezultatele obținute la Asociația Județeană de Fotbal pot fi un exemplu pentru cum TREBUIE să muncești ca să ai rezultate.
Fără îndoială că vom vorbi și despre ”obrăznicia” fostului arbitru internațional, dar astăzi cel mai interesant punct de vedere l-am văzut la cel exprimat de reputatul jurnalist Dorin Chioțea pe pagina sa de socializare, un punct de vedere realist și acid, prea adevărat, care taie în carne vie.
Și pentru că i-am cerut acceptul ca acest punct de vedere să-i fie publicat, îl redăm integral fără prea multe comentarii...


Dorin Chioțea:
Razvan Burleanu s-a consolidat drept noul despot din fotbalul românesc. Nu există zi în care să nu aflăm de vreo nenorocire, de vreo aroganță, de vreo decizie aiuristică. Faptele sale de implementare a predictibilității în guvernanța sportivă vorbesc de la sine. Modul în care ambalează nimicul nu mai impresionează pe nimeni în afară de armata proprie de postaci gata să combată orice critică pe siteurile de stiri. Serviciile l-au lăsat din brațe pentru că garda s-a schimbat și nu pot miza pe impostură. Sincer, nici nu mai are nevoie de ele. Doar Vasile Dâncu (și el o fantomă acum în politică după trădările-i și urzelile-i fără limită) îi mai mănâncă niște bani buni în baza unui ajutor iluzoriu.                                       
Și totuși, Adunarea Generală a FRF din 27 mai a arătat că modificările halucinante aduse statutului (la care ultra-hulitul "dictator" Mircea Sandu nici nu îndrăznea să viseze) s-au bucurat de o recunoaștere zdrobitoare. Oricâte critici au suportat pentru toate eșecurile pe linie - unele de-a dreptul istorice! -, Burleanu și echipa lui de diletanți n-au azi niște adversari pe măsură în sistem. Opoziția nu a construit nimic redutabil și a pierdut runda de sâmbătă cu un fel de 1-25, scor de-a dreptul halucinant. IN-I-MA-GI-NA-BIL!!! Toți șmenarii fotbalului, toți blatiștii, toți combinagii care se lucrează unii pe alții cu zâmbetul pe buze sunt acum sclavii noului Zeu. Bogătașii Ligii I sunt resemnați, sferele de influență le sunt ruinate. Părea de necrezut, dar Generația de Aur e pusă cu capul în pământ sau decimată de interese personale. Mita morală a mers mână în mână cu ipocrizia votanților deveniți coautori la viitorul faliment al acestui sport.
Sărăcia rânjește cu patos în fața noii Puteri. Spun "nouă" pentru că de sâmbătă s-a demonstrat ceea ce puțini anticipau: absolutismul, autocrația noilor lideri goi pe dinăutru într-o formă de exprimare democratică. Așa manipulare în masă n-am mai văzut de pe vremea Templului Popoarelor, secta celebră a lui Jim Jones. Răzvan, tânărul în care și eu îmi puneam speranțe, e acum un împărat scrobit defilând în Mercedes AMG (sunt 16 în ograda FRF) prin colbul din care apare câte o ciosvârtă pentru proletarii insolvenți care se lasă mințiți puțin câte puțin. Ii are pe toti la degetul mic. Nume grele, făurite cu râvnă în ani de trudă sisifică, sunt acum agățate de pulpana costumelor sale de mii de euro. Antrenori mari iesiti din circuit atârnă platiti decent prin comitete și comiții fără fortă. Șmecherii respectabili și temuți, președinții cu relații și fițe s-au transformat în fraieri neputincioși, unii cerșind mila statului. Tuturor, niște întrebări de suporter pătimaș: și noi ce facem? unde mai mergem? ce mai vedem? când ne mai bucurăm?
Aveți fotbalul pe care îl meritați, domnilor. Spectacolul poate să înceapă doar cu voi în tribune!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022