Proiectul ”socios” - FC Baia Mare prinde contur!

Scris de Ioan R. Ster. Posted in Sport


Un nou proiect pentru revigorarea fotbalului băimărean începe să prindă contur, datorită inițiativei suporterilor, a Asociației Suporterilor ”Toți pentru Fotbalul Băimărean” și a membrilor galeriei Commando Bulldogs.
Joi 20 aprilie 2017 a avut loc prima întâlnire informală a unui grup inimos de suporteri, care vor să reînființeze FC Baia Mare, pe baze solide și transparente, în care fiecare suporter care dorește să facă parte și să susțină echipa de fotbal, să o poată face organizat, cu speranța că vremurile de glorie galben-albastră sub ”Dealul Florilor” să nu fi trecut în van, pentru a duce mai departe tradiția fotbalului băimărean, de mult uitată (de-acum) tocmai de cei care ar fi putut face ceva, de cei care și-au bătut pur și simplu joc de iubitorii fotbalului din Baia Mare.


Proiectul propus de suporteri are la bază (re)înființarea echipei FC Baia Mare, care să dețină vechiul palmares și culorile galben-albastru, atât de mult îndrăgite de suporterii băimăreni. Inițiatorii sunt ferm hotărâți să facă demersurile necesare pentru recuperarea palmaresului echipei FC Baia Mare, după intrarea în faliment și dispariția sa de pe scena fotbalului românesc. Acest lucru nu este deloc imposibil și sunt semnale încurajatoare că acest lucru se va putea petrece anul acest, undeva prin luna octombrie. Din acestă cauză (re)înființarea echipei FC Baia Mare nu se va putea petrece mai devreme de sfârșitul acestui an, chiar dacă acest lucru înseamnă să nu poată participa în Liga 4, chiar din această vară. Tocmai de aceea, pentru ca demersul să fie unul serios, și nu unul aruncat pe piață în grabă, inițiatorii au gândit în așa fel încât toate demersurile care trebuiesc făcute pentru recuperarea palmaresului și siglei echipei (fără de care nu se poate înființa) să âși urmeze cursul lor firesc.
Acesta este scopul principal al acestei inițiative, dar nu singurul, și cum e firesc, s-a discutat despre susținerea financiară și sportivă care ar putea-o avea acest proiect. Tocmai de aceea, suporterii au gandit această inițiativă în așa fel încât fiecare băimărean să poată participa la acest proiect, și după alte modele care mai există la noi în țară. Este devreme să discutăm despre anumite limite și reguli ce vor fi impuse, dar echipa va avea o conducerea administrativă și tehnică, așa cum este și normal, și jucători care să facă performanță în Baia Mare. Este înmbucurător că mai multe foste glorii ale fotbalului băimărean și-au arătat disponibilitatea și susținerea pentru acest proiect. Proiectul a trezit interest inclusiv în rândul concetățenilor noștri plecați pe alte meleaguri, dispuși și ei să susțină un asemenea proiect, și o asemenea inițiativă cu cât este mai serioasă, va atrage și sponsori la echipă care să susțină performanța care se vrea atinsă în următorii ani.
Desigur, se pune problema și bazei sportive, și nu cred că se gândește cineva că FC Baia Mare să nu joace și să se antreze pe Municipalul ”Viorel Mateianu”. Problema bazei sportive este însă o altă problemă serioasă care va trebui rezolvată odată pentru totdeauna, și doar în anii în care sunt alegeri la Primăria Baia Mare, când cei care se grăbesc să ”ajute” se înghesuie în tribune sau la porțile stadionului.
Una peste alta, inițiativa suporterilor de a (re)înființa FC Baia Mare este mai mult decât lăudabilă și este o palmă dată autorităților locale, care doar se fac că le pasă, dar în realitate ajung să scoată echipa de fotbal de pe teren cu Poliția Locală.
Pentru toți cei interesați de Proiectul ”socios” - FC Baia Mare, pot găsi mai multe informații pe pagina de socializare facebook, chiar sub această denumire, dar și de la viitoarele întâlniri care vor avea loc.
Felicitări suporterilor băimareni, hai FC BAIA MARE!!!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021