Recea și-a regăsit apetitul de gol la Bistrița

Scris de Ioan R. Ster. Posted in Sport


ACS Comuna Recea a câștigat în deplasarea de la Bistrița, în compania penultimei clasate FC Bistrița cu 6-0, după ce la pauză scor a fost 0-0. Elevii lui Romică Buia și Ovidiu Mic au realizat scorul etapei în Liga 3, și confirmă faptul că nu se află întâmplător pe poziția secundă a clasamentului.
După victoriile la scor înregistrate în cantonamentul din Ungaria, toată lumea se aștepta la un recital de goluri în prima etapă pe teren propriu, cu atât mai mult cu cât ACS Recea primea vizita echipei Recolta Dorolț ultima clasată în clasament, echipă nou promovată, pe care o învinsese în tur (greu, e adevărat) cu 2-1.
Doar că echipa Primăriei din Recea a avut o evoluție dezamăgitoare mai ales în primele 60 de minute, în care aproape că nu a existat pe teren.

După minutul 60 cel care a reușit să revigoreze echipa cât de cât, a fost Romică Buia care își impulsiona elevii de pe marginea terenului, aproape își împingea elevii cu mâna să atace poarta adversă. Rezultatul s-a văzut și ocaziile de gol au început să apară, ba chiar și un gol anulat pe nedrept la ultima fază a meciului, înscris regulamentar de Pașca, dar și un penalty neacordat tot de centralul Mihai Domșa din Aiud.
 
După prima repriză a meciului de la Bistrița mă si gândeam la același scenariu ca în prima etapă a returului cu sătmărenii lui Zoltan Ritli. Doar că nu s-a întâmplat așa. Principalii ”vinovați” sunt cei doi tehnicieni care conduc cu pricepere și dăruire această echipă: Romică Buia și Ovidiu Mic.
Fără doar și poate, cei doi foști fotbaliști de la Baia Mare, au găsit formula câștigătoare pentru a face performanță chiar și la Recea: munca și priceperea de ate face înțeles și iubit de jucători.
Acum nu este greu de ghicit ce s-a întâmplat la pauza meciului de la Bistrița și în repriza secundă, pentru că elevii lui Romică Buia și Ovidiu Mic au reușit să înscrie de 6 ori!
Poate că Romică Buia și Ovidiu Mic ar fi putut forma un cuplu de tehnicieni pentru alte echipe, dar au ales Recea pentru că și-au dorit să se formeze aici acasă, chiar la ...Recea!


Da, chiar și la Recea, pentru că aici au găsit climatul propice de a antrena și condițiile foarte bune asigurate de Consiliul Local și Primăria Recea, chiar dacă cele financiare sunt la nivelul Ligii 3 sau chiar puțin peste. Din punctul meu de vedere nu cred că este o coincidență faptul că de fiecare dată când o asemenea muncă își găsește răsplata în locul ocupat în acest moment în clasament, apar din senin informații care aruncă cu gunoi și mizerii, într-o activitate sportivă a unei comunități, din dorința unor ”denunțători de serviciu” de a face să dispară încă o echipă de fotbal. Scopul este cât se poate de clar: acela de stopa finanțarea echipei de fotbal de către Primăria Recea. Acheta realizată de jurnalistul Adi Rusu, deși cuprinde unele evidențe, se vede de la o poștă că e cu dedicație, cu informații dintr-o singură parte, în prima fază.

Trecând peste toate acestea, chiar și cu unele greșeli inerente lipsei de experiențe, suprafața de joc de pe Stadionul Comunal Săsar arată de o mie de ori mai bine decât cum  prezenta Nora Gheție Stadionul Municipal ”Viorel Mateianu”, cu noroiul pană la glezne atunci când FCM Baia Mare juca cu UTA Bătrâna Doamnă la reluarea campionatului, în sezonul de primăvară.

Revenind la echipa din Recea să spunem că ACS Comuna Recea este neînvinsă în campionat din data de 1 octombrie 2016, din etapa 5 când au pierdut la reghin cu 2-0. De atunci si până în etapa 17, ACS Recea a bifat 8 victorii și 3 egaluri.
Din aceste 3 egaluri, 2 produc regrete și păreri de rău, amândouă încheiate cu scor alb(0-0): cu Unirea Jucu și Recolta Dorolț. Acest ultim egal este poate cel mai dureros pentru că este pbținut împotriva ultimei clasate care nu acumulase până la meciul cu Recea decât 4 p și 37 de goluri încasate. O victorie absolut logică în partida  cu Recolta Dorolț ar fi adus astăzi echipa din Recea în fotoliul de lider, în condițiile în care AFC Hermannstadt a pierdut acasă cu ASA Tg. Mureș II.
Din acest moment, lupta pentru promovarea în Liga 2 se încinge, iar ACS Comuna Recea se află într-o ipostază pe care nu a avut-o de când echipa activează în Liga 3, aceea de pretendentă cu șanse reale la promovare.
Dacă până acum, jucătorii au jucat fără presiunea care se pune unei echipe cu pretenții la promovare, s-ar putea ca începând cu etapa viitoare, când ACS Recea va evolua acasă cu Unirea Dej, să simtă o oarecare presiune dată de aerul rarefiat din vârful clasamentului.

În condițiile în care echipa își arată valoarea, uite că, din câte se pare, există și investitori interesați în preluarea echipei de la Primărie. Și poate răspunsul la întrebarea pe care iubitorii fotbalului din Baia Mare și-o pun după dispariția (sperăm temporară) a echipei FCM Baia Mare, și anume dacă se (mai) poate face performanță la Baia Mare, își găsește răspunsul la doar 5 km în afara orașului.

Am aflat, din audierea martorului denunțător Cristian Șpan, că Primarul inculpat amenința că va pretinde plata chiriei pentru Stadionul Municipal ”Viorel Mateianu”. Anul trecut, în vară, lacheii primarului din Primărie au trecut la fapte, și au pretins o chirie (care până atunci nu fusese percepută). Conform H.C.L. 379/2012 aceasta ar fi fost stabilită la minim 300 lei/zi, și fără achitarea acestei sume FCM Baia Mare a rămas fără contract pentru baza sportivă, care a condus la retragerea echipei din Liga 2.
Astăzi, la ora la care scriu acest material, Viitorul Ulmeni plătește...150 lei.
Păi, da...așa nu va veni nimeni să investească în fotbalul băimărean. Dar nu-i nimic...se naște MINAUR!

Păi, dacă în Metropolă NU SE VREA.....uite că la Recea se vrea și se poate!!!
Felicitări echipei ACS Comuna Recea și...Doamne ajută!

Sursa: www.liga2.prosport.ro

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024