Solidaritate româno-română: Chișinăul oferă 500 de litri de sânge victimelor din Țara Mamă, iar românii basarabeni aprind lumânări și se roagă pentru sufletele celor plecați

Scris de RGN. Posted in Sos Romania


Locul incidentului în care care au plecat în veșnicie în chinuri groaznice zeci de tineri şi au fost răniţi grav alți aproape 200 a fost acoperit, duminică, de mii de lumânări, flori şi multă suferință. Pe parcursul zilei, mii şi mii de oameni tăcuţi au trecut pe la locul din faţa clubului Colectiv din București, care a devent un simbol al suferinţei, dar şi al solidarităţii în faţa tragediei, transmite Romanian Global News.
Ministerul Sănătății de la Chișinău a oferit asistență hemotransfuzionale Ministerului Sănătății al României pentru asigurarea tratamentului pacienților-victime ale dezastrului din Clubul „Colectiv" din București.

În acest scop a fost evaluată disponibilitatea rezervelor medicale în produse sanguine și a fost oferit ajutor Ministerului Sănătății din România ca asistență hemotransfuzională produse sanguine 2150 unități sau circa 550 kg, acestea constituind componente sanguine ( eritrocitare și plasmă proaspăt congelată) și preparate biomedicale sanguine (albumină umană), vital necesare în situațiile clinice specifice rezultatului dezastrului (arsuri, fracturi, etc.).

Centrul Național de Transfuzie a Sângelui a primit persoanele care au dorit să doneze sânge, inclusiv pentru victimele din România, începând cu orele 12.00 pâna la 16.00 la Chișinău, Bălți și Cahul. În acest contex, Ministerul Sănătății vine cu un apel către toți cetățenii, să nu rămână indiferenți față de cei care au avut de suferit din cauza acestui dezastru, să meargă să doneze sânge pentru victimele din „Clubul morții".

Prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Gheorghe Brega, a transmis o scrisoare premierului român Victor Ponta, prin care își exprimă compasiune în legătură cu incendiul produs noaptea trecută într-un club de noapte din capitala României.

„Cu profundă tristeţe am aflat despre incendiul din Clubul Colectiv din București, soldat cu numeroase victime și persoane rănite. În aceste clipe de grea încercare, în numele Guvernului Republicii Moldova şi al meu personal, Vă exprim Dumneavoastră sentimentele noastre de compasiune și solidaritate", se spune în mesajul premierului interimar.

În acest context, Gheorghe Brega l-a rugat pe Victor Ponta să transmită profunde condoleanţe familiilor îndoliate.

Liberalii au aprins, aseară, lumânări și au depus flori la Ambasada României în memoria tinerilor decedați în clubul "Colectiv" din București.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=19566:solidaritate-romano-roman-chiinul-ofer-500-de-litri-de-sange-victimelor-din-ara-mam-iar-romanii-basarabeni-aprind-lumanri-i-se-roag-pentru-sufletele-celor-plecai&catid=48:economic--social&Itemid=76

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023