În școlile din Motril se va preda Limba Română

Scris de RGN. Posted in Sos Romania


Consilierul pentru educaţie din cadrul primăriei din Motril, provincia Granada, Mercedes Sánchez, a anunțat introducerea în școlile din localitate a cursurilor de Limbă, Cultură și Civilizație Română, atât pentru copii români, cât și pentru cei spanioli, interesați transmite Romanian Global News citând www.inforoes.com
„Localitatea Motril are o populație considerabilă de români, de aceea am organizat aceste cursuri. Acest curs se adresează atât copiilor ai căror părinți sunt români, cât și celor spanioli care sunt interesați de tradițiile românești, de cultură şi, mai presus de toate, de limbă", a spus Sánchez.
„La elaborarea acestor cursuri am primit sprijinul Ministerului Român de Educație și a Institutului Limbii Române.

Cursurile sunt gratuite și se vor desfășura în mai multe centre educaționale din Motril. Cei care vor participa vor primi cărți gratuite și o diplomă recunoscută atât în Spania cât și în România, în cazul celor care se vor întoarce în țara de baștină", a mai menționat consilierul pentru educaţie.

Cursurile se adresează în special copiilor cu vârste între 3 și 18 ani, înscriși la o școală din Motril.

Organizatorii pun la dispoziție un număr de telefon, 643 388 229, și o adresă de e-mail, Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , pentru acei care doresc să primească mai multe informații.

Programul cursurilor:

Lunea

• la IES Francisco Giner de los Ríos, între orele 16.00- 18.00

• la Centro de Educación Infantil y de Primaria Virgen de la Cabeza, între orele 18:00 și 20:00.

Miercurea

• la Centro de Educación Infantil y Primaria Garvayo Dinelli, între orele 18.00 și 20.00

Vinerea

• la Centro de Educación Infantil și Școala Cardenal Belluga, între orele 16.00 și 20.00

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=19490:in-colile-din-motril-se-va-preda-limba-roman&catid=48:economic--social&Itemid=76

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023