A fost inaugurat Lectoratul de Limbă Română din orașul Komotini, Grecia

Scris de RGN. Posted in Sos Romania


Pe 21 octombrie 2015 a fost inaugurat Lectoratul de Limbă Română susținut de Institutul Limbii Române, la Facultatea de Limbă, Filologie și Civilizație a țărilor de la Marea Neagră din cadrul Universității Dimokritos Thracia din localitatea Komotini, transmite Ambasada României din Atena printr-un comunicat de presă, preluat de Romanian Global News.
Inaugurarea lectoratului a avut loc cu participarea Ambasadorului Lucian Fătu și a delegației ILR conduse de directorul ILR, Corina Chertes.
Cu acest prilej, Ambasadorul a avut întrevederi cu Rectorul Athanasios Karabinis, cu Vice-Rectorii Pantelis Botsaris, Ioannis Mourmouris și Nikolas Angelousis,

cu Decanul Konstantinos Hatzopoulos și cu Președintele Departamentului de Limbă, Filologie și Civilizație a țărilor de la Marea Neagră, Grace Ioannidou, în cadrul cărora au fost discutate posibilitățile de sprijinire în viitor a Lectoratului de limba română și oportunitățile de cooperare dintre Universitatea Dimokritos din Thracia cu universități din România. De asemenea, a avut o intâlnire cu studenții secției de limba română.

Cu prilejul vizitei în regiune Ambasadorul a mai avut întrevederi cu Mitropolitul Maroniei, Panteleimonas, cu primarul orașului Xanthi și a efectuat o vizită la Facultatea Politehnică din Xanthi, din cadrul Universității Dimokritos.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=19489:a-fost-inaugurat-lectoratul-de-limb-roman-din-oraul-komotini-grecia&catid=52:asociatii--ambasade&Itemid=73

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024