Comunitatea Românilor din Serbia a reușit introducerea orelor de limba română la o școală din Cuvin. În acest timp DPRRP a respins proiectele CRS mergând pe principiul că cine lucrează pentru români trebuie pedepsit!

Scris de RGN. Posted in Sos Romania


La inițiativa Comunității Românilor din Serbia (CRS), de săptămâna aceasta, în jur de 20 de copii români din orașul Cuvin, vor învăța limba română la școala „Jovan Jovanic Zmaj" din acest oraș, transmite corespondentul Romanian Global News din Voivodina.
În repetate rânduri, la ședințele filialei CRS din Cuvin, cu conducerea centrală, membrii acestei filiale și-au exprimat dorința introducerii limbii române pentru copiii lor, în școală.
În consecință, Comunitatea Românilor din Serbia s-a adresat în această vară celor trei școli din Cuvin, pentru introducerea obiectului „Limba română cu elementele culturii naționale", și anume: „Jovan Jovanovic Zmaj", „Djura Jaksic" și „Desanka Maksomovic".

De săptămâna aceasta în școala „Jovan Jovanovic Zmaj", 20 de copii vor frecventa cursurile de limba română.

Mai jos redăm adresa CRS prin care s-a cerut introducerea limbii române la Cuvin:

CERERE

Pentru introducerea limbii române cu elemente de cultură națională

Stimate domnule Director,

Mă adresez în calitate de reprezentant al Comunității Românilor din Serbia cu rugămintea de a acorda posibilitatea elevilor dvs., de naționalitate română, să învețe limba lor maternă cu elementele culturii naționale. Avem rugămintea de a introduce acest obiect în obiectele opționale, astfel copii români să aibe posibilitatea de a alege limba română, prin voință liberă, în concordanță cu programa școlară și Legea învățământului general.

Având în vedere că limba maternă este cel mai important element în vederea perservării și păstrării identității naționale a unei comunități, privind faptul că existența altor limbi într-o societate contribuie la multiculturalitatea și implicit bogăția unei societăți, contribuind la o societate tolerantă respectând diferențele, suntem siguri că Veți recunoaște avantajale introducerii limbii române în școala dvs., astfel suntem convinși că vom primi răspuns pozitiv la cererea noastră.

Cu aleasă considerație,

Daniel Magdu, președinte

Comunitatea Românilor din Serbia

Comunitatea Românilor din Serbia mulțumește pe această cale școlii „Jovan Jovanovic Zmaj" pentru introducerea orelor de limba română în școală, înțelegând importanța acestei acțiuni.

Celor 20 de elevi, le dorim succes la cursurile de limba română, să o transmită mai departe din generație în generație, pentru că reprezintă cea mai prețioasă comoară lăsată de înaintașii noștri.

Proiectele depuse de CRS pentru a fi finanțate de DPRRP au fost respinse. Motivul invocat, depre care conducerea CRS nu a fost informată, este acela al unei datorii de 2400 de euro la MAE, pe care CRS o are de pe timpul când CRS era condusă de infractorul Ion Cismaș...

Faptele bune trebuiesc pedepsite de către DPRRP care devine un fel de complice al Serbiei la asimilarea românilor din Timoc și Voivodina.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=19134:comunitatea-romanilor-din-serbia-a-reuit-introducerea-orelor-de-limba-roman-la-o-coal-din-cuvin-in-acest-timp-dprrp-a-respins-proiectele-crs-mergand-pe-principiul-c-cine-lucreaz-pentru-romani-trebuie-pedepsit&catid=52:asociatii--ambasade&Itemid=73

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020