Peste 100.000 de francezi au sărit în ajutorul unui român de pe străzi

Scris de NS. Posted in Sos Romania


Filmulețul, realizat de o femeie care trecea din întâmplare pe acolo, a fost postat pe Youtube și a depășit rapid cifra de un milion de vizualizări. De asemenea, a fost inițiată o petiție online prin care se cere ca românului să îi fie înapoiat câinele, iar aceasta adunase, în numai câteva zile, peste 150 000 de semnături.
Ce s-a întâmplat de fapt? Iulian Văduva, un român în vârstă de 59 de ani care trăiește pe străzile Parisului, în zona Les Halles, avea drept cel mai bun prieten o cățelușă, pe nume Linda. Apărat din oficiu de un avocat, Iulian a mers la Poliție și a depus o plângere pentru arestare, ridicare și sechestrare arbitrară, scrie romaniidinstrainatate.com.

El povestește că sâmbăta trecută au sosit doi membri ai asociației Cause Animale Nord, care au început să-i mângâie cățelușa, apoi i-au desfăcut lesa. Imediat, l-au doborât pe Iulian la pământ și i-au luat-o pe Linda. Povestea lui Iulian este confirmată de filmulețul amintit mai sus.Jurnaliștii de la Le Parisien au cerut părerea locuitorilor din zonă, despre această întâmplare. Catherine, o doamnă elegantă din cartier, afirmă: „Considerăm deplorabil ceea ce s-a întâmplat. Eu cred că acest om suferă deja destul, trăind pe străzi. Și e îngrozitor că i-au luat animalul de companie. Sper să i-l dea înapoi“.

Organizația Cause animale Nord, care a luat câinele, nu a răspuns la întrebările ziariștilor, dar și-a justificat acțiunea pe pagina de Facebook, susținând că a salvat „un câine apatic, deținut de un rom care îl droga“.

Frank, care deține un salon de coafură în zonă, spune că „îl știe bine“ pe Iulian și că îi dă de multe ori apă pentru câine, dimineața. El neagă afirmațiile organizației: „Nu l-am văzut niciodată să drogheze câinele. Nu am avut nici un fel de probleme cu acest om“.
Pe de altă parte, o altă persoană fără adăpost din zonă susține că „românii fac trafic cu câini. Îi aduc și apoi îi vând“.
Poliția franceză verifică acum toate aceste afirmații și a deschis o anchetă, membrii asociației fiind acuzați de furt cu violență. În același timp, Iulian a mers la medic, pentru a-i fi atestată incapacitatea totală de a munci.

Le Parisien amintește, de asemenea, că asociația Cause animale Nord, cu sediul la Lille, nu este recunoscută de statul francez, neavând statutul de asociație de binefacere sau de asistență. Anthony Blanchard, președintele asociației – care a refuzat să vorbească cu prea – este acuzat că a organizat mai multe astfel de ridicări ilegale de animale. Avocatul lui Iulian susține că Linda chiar apăruse la vânzare pe site-ul asociației, contra sumei de 195 de euro. Ulterior, când scandalul a explodat pe Internet, anunțul a fost șters.

http://www.directproprietar.ro/Peste-100-000-de-francezi-au-srit-n-ajutorul-unui-romn-de-pe-strzi

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021