UK Bookmakers

Occidentul va îngheţa, iar în România va fi secetă!

Scris de Sorin Golea. Posted in Sos Romania


 Englezii au anunţat că se aşteaptă ca în următoarele luni să se instaleze la ei cea mai rece iarnă din ultimii 50 de ani. Între timp, meteorologii români anunţă, pentru zona noastră, o iarnă caldă şi secetoasă.
Britanicii spun că se aşteaptă ca ninsori abundente să pună stăpânire pe Occidentul Europei încă din luna noiembrie, iar zăpada să persiste timp de cel puţin cinci luni. De asemenea, ei cred că malurile oceanului vor îngheţa din cauza temperaturilor deosebit de scăzute, aşa cum s-a mai întâmplat şi în iarna 1962-1963.

Cauza acestei dereglări către rece a vremii este explicată prin perturbarea activităţii Curentului Golfului, care încălzeşte coastele Europei de Vest, în special Anglia, unde iernile extrem de reci vor deveni ceva obişnuit în următoarele decenii.
Curentul Golfului şi-a încetinit cursul

Practic, viteza de deplasare a curentului şi temperatura sa au scăzut din cauza topirii accentuate a banchizei polare şi a creşterii debitelor marilor fluvii siberiene care se varsă în Oceanul Arctic. Dar o asemenea perturbare a curentului oceanic cald influenţează, indirect, şi mişcările de aer la nivel global. În timp ce Occidentul va îngheţa, acoperit de zăpadă, în România se vor înregistra ierni din ce în ce mai blânde, dar cu precipitaţii din ce în ce mai puţine. “În deceniile următoare, iernile de la noi vor fi din ce în ce mai calde, cu temperaturi peste zero grade, iar stratul de zăpadă şi precipitaţiile, în general, se vor împuţina. Este efectul fenomenului de încălzire globală, care ne va afecta din ce în ce mai mult în deceniile următoare”, ne-a spus Roxana Bojariu, climatolog în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.
Curentul Golfului are o lăţime de 500 km

Curentul Golfului este un curent oceanic cald de suprafaţă în nordul Oceanului Atlantic. Se formează în Strâmtoarea Florida şi străbate oceanul de la vest spre est, influenţând clima unor ţări litorale din nord-vestul Europei. În mod normal, lăţimea curentului variază între 75 şi 500 km, iar temperatura, de la 24 la 26° C.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/occidentul-va-ingheta-iar-in-romania-va-fi-seceta-551335.html

Share
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020