UK Bookmakers

Irish Times – Unirea poate scăpa Rep.Moldova de „vampirii corupţiei”

Scris de RGN. Posted in Sos Romania


„<Dracula este cu ochii pe noi ca să se asigure că se va întâmpla>. Bogdan Diaconu îşi aprinde încă o ţigară și zâmbeşte. Politicianul român, președinte al Partidului România Unită, fumează cu nesaţ şi vorbeşte entuziasmat despre reunificarea României cu Republica Moldova. România îşi doreşte de mult timp unirea cu Moldova. Cele două state au fost unul şi acelaşi de la 1918 până în 1940, până când Republica Moldova a fost predată sovieticilor într-un rapt convenit între Stalin şi Hitler. Dar legăturile dintre cele două state merg atât de departe în trecut, până în secolul 15, atunci când Vlad Tepes, sursa de inspiraţie pentru Contele vampiric Dracula al lui Bram Stoker, l-a ajutat pe vărul său Ștefan cel Mare să ajungă pe tronul Moldovei", scrie Lorraine Mallinder pentru Irish Times citat de www.infoprut.ro, preluat de Romanian Global News.

După prăbuşirea Uniunii Sovietice, tema reunificării, într-un fel, a „atârnat în aer", însă, acum, avansurile neo-imperialiste ale Rusiei au dat un avânt considerabil acestei idei, iar România „doreşte să-şi asume rolul de salvator al fraţilor ei vulnerabili de peste Prut".

Irish Times îl citează şi pe politicianul PNL Ovidiu Raeţchi, membru al grupului Prietenii Unirii din Parlamentul României, care spune că Germania, care a trecut istoric prin aceeaşi situaţie ca cele două state româneşti, ar trebui să simpatizeze cu tema reunificării. Raeţchi spune: "E de datoria noastră istorică".

"Peste tot prin Bucureşti, mesajele scrise în graffiti vorbesc Basarabia ca fiind românească (...) Mai mult de trei sferturi din români doresc Basarbia înapoi. Activiştii ţintesc anul 2018 – un secol de la Marea Unire – ca anul în care se va petrece reunificarea", scrie publicaţia irlandeză.

În Republica Moldova se pare că „într-adevăr vampirii există". „Vampirii"? Toate personajele care întreţin fenomenul corupţiei, care macină tot mai distructiv societatea.

Irish Times mai notează: „Forţele pro-Moscova jubilează. Însă cetăţenii sunt deja la capătul puterilor cu o coaliție pro-UE care, oricum, nu a reuşit să combată corupţia. (...) Şi integrarea? Science Fiction pur".

Jurnaliştii spun că pentru cetăţenii care „nu cred în Rusia, dar şi-au pierdut credinţa şi în UE", nu mai rămâne decât o singură alternativă: România. În acest sens, Irish Times aminteşte evenimentul unionist de pe 16 mai, când zeci de mii de oameni au ieşit pe străzile Chişinăului cerând unirea Republicii Moldova cu România. „Tânărul activist Anatol Ursu spune că el vede România ca <ușa de evadare> a cetăţenilor nu numai din faţa Rusiei, dar şi din inerţia acestei puteri guvernamentale. <Ne va lua (pe speze proprii -n.r.) prea mult timp ca să intrăm în UE. Singura noastră șansă este România>, spune el", se mai arată în reportajul Irish Times.

„Debarasarea de vampiri este provocarea actuală cea mai presantă a Republicii Moldova", concluzionează publicaţia irlandeză.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=17889:irish-times--unirea-poate-scpa-repmoldova-de-vampirii-corupiei&catid=70:reportaj&Itemid=106

Share
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020