UK Bookmakers

Doi fotografi români, în căutarea unui specimen de diavol de mare în Mexic

Scris de DN. Posted in Sos Romania


Doi fotografi români care au participat la un proiect internaţional de fotografie subacvatică, Alin Miu şi Andrei Surugiu, au identificat un diavol de mare care nu a mai fost imortalizat în apele Mexicului şi care va fi înregistrat în baza de date a Pacific Manta Research Group cu numele de "Inkheart", informează Ambasada Mexicului în România într-un comunicat de presă.
Proiectul celor doi români a fost parte a expediţiei "Socorro 2015" realizată în insula cu acelaşi nume din Mexic (Oceanul Pacific) de Asociaţia de Fotografie de Mediu şi Ecologie (WEPA) în perioada 19 martie—3 aprilie 2015. Este pentru prima dată când fotografi români participă la un astfel de proiect.

"A fost simplu să alegem Mexicul ca destinaţie a expediţiei deoarece este o zonă extrem de bogată în viaţa marină şi biodiversitate, iar partea subacvatică este cu adevărat spectaculoasă. Mexicul este faimos pentru destinaţiile de scufundări, iar noi am fost impresionaţi de ce am găsit acolo", a indicat Alin Miu.

Proiectul expediţiei cuprinde 28 de fotografii ce surprind recife de corali unice în lume şi diferite exemplare ale respectivei specii de diavol de mare (Manta birostris): Island (dispărut din 1994), Fourteen (văzut doar de 10 ori în aceleaşi locaţii din San Benedicto), Barefoot (un exemplar nou identificat) şi Flyer.

Proiectul organizaţiei Wildlife Ecology Photography Association (WEPA) va putea fi văzut la Muzeul "Grigore Antipa" în cadrul expoziţiei "Întâlniri remarcabile — Diavolii de mare din Socorro", eveniment realizat cu sprijinul Ambasadei Mexicului în România.

Cele 28 de tablouri având drept temă fotografiile făcute în timpul expediţiei vor rămâne expuse în sala dedicată etnografiei mondiale şi anatomiei omului din cadrul circuitului expoziţiei permanente a Muzeului Antipa până la data de 12 iulie.

Vernisajul va avea loc joi, 11 iunie 2015, de la ora 18:30, în holul principal al Muzeului în prezenţa Excelenţei Sale, domnul Agustin Gutierrez Canet, Ambasadorul Mexicului în România, a domnului dr. Luis Ovidiu Popa, Director General al Muzeului, şi a Claudiei Milea, fondatoarea WEPA.

http://www.descopera.ro/natura/14431875-doi-fotografi-romani-in-cautarea-unui-specimen-de-diavol-de-mare-in-mexic

Share
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020