UK Bookmakers

Tensiuni în Republica Moldova: "O grupare extremistă pregătea acţiuni violente după alegeri"

Scris de RL. Posted in Sos Romania


Gruparea extremistă "Antifa", condusă de Grigore Petrenco - deputat comunist care candidează pe lista partidului Patria - , pregătește acțiuni cu caracter violent după scrutinul parlamentar din 30 noiembrie. Oamenii legii au descins cu percheziții la 15 locații ale membrilor „Antifa”, inclusiv la domiciliile lui Pavel Grigorciuk și Mihail Amerberg, și au efectuat 5 rețineri, scrie UNIMEDIA.info.
În cadrul perchezițiilor, organele de drept au găsit arme, pistoale cu amortizator, muniții, aruncătoare de grenade, grenade, cutii de trotil cu declanșator de la distanță. De asemenea, au fost depistate sume mari de bani, de ordinul sutelor de mii, inclusiv ruble rusești cu ștampile ale băncilor din Federația Rusă.

Informațiile au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă de către procurorul Viorel Morari și șef-adjunctul Inspectoratului General al Poliției, Gherghe Cavcaliuc, în cadrul unei conferințe de presă. La locațiile unde s-au efectuat percheziții, au fost descoperite și planurile detaliate ale clădirilor unde își au sediile Comisia Electorală Centrală și a televiziunea publică. Poliția bănuiește că se plănuia atacul asupra acestor instituții.
 
Printre suspecții sunt tineri cu vârsta de 25 și 35 de ani, din Chișinău, Ialoveni, Bălți și Soroca. Unul din persoanele racolate de gruparea „ANTIFA” este militar în termen, care avea acces la diferite arme și muniții.
 
Oamenii legii au la dispoziție interceptări ale convorbirilor membrilor „ANTIFA”. Ulterior, vor fi făcute publice imagini video și foto de la rețineri și din cadrul perchezițiilor.

"Arsenalul extremiştilor"

Gheorghe Cavcaliuc, șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, a anunţat în cadrul unei conferințe de presă că arsenalul depistat la membrii grupării criminale conținea pistoale, grenade, aruncătoare de grenade, cutii de trotil cu declanșare de la distanță, măști, uniforme militare, sume foarte mari de bani în diferită valută, inclusiv ruble rusești cu ștampila unei bănci de la Moscova, telefoane mobile noi etc, scrie ziarulnational.md.

Pe moment sunt investigate 15 persoane implicate în această operațiune de destabilizare a situației din R. Moldova, printre care și un profesor de la o universitate din Chișinău care racola studenți pentru „Antifa”. La început, tinerii erau îndemnați să încleie diferite afișe, după care erau atrași în organizație. Din grupare mai face parte și un militar din cadrul Armatei Naționale care avea acces la informație de stat, precum și inși judecați anterior pentru diferite infracțiuni.

Printre cei reținuți este și Mihail Amerberg, care este un apropiat al șefului „Antifa”, deputatul Grigore Petrenco, care se află acum la Moscova. Ziarulnational.md scrie că Petrenco a plecat la Moscova acum câteva zile, iar de atunci nu s-a mai întors. Forțele de ordine din R. Moldova susțin că fostul deputat comunist va fi anunțat în căutare internațională și, imediat ce va fi reținut, urmează să fie adus în R. Moldova.

http://www.realitatea.net/alegeri-republica-moldova-o-grupare-extremista-pregatea-actiuni-violente-dupa-alegeri_1578965.html

Share
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020