Joi 14 august la Universitatea de Vară de la Izvorul Mureșului, două teme explozive: Retrocedările ilegale de proprietăți în Transilvania și situația dramatică a românilor din Covasna , Harghita și Mureș. Cine sunt complicii?

Scris de RGN. Posted in Sos Romania


Tema "Transilvania furată. Probleme ale retrocedărilor ilegale de proprietăţi în Transilvania. De ce statul român nu reacţionează? va fi dezbătută joi 14 august în cadrul celei de-a patra zi a Universității de Vară de la Izvorul Mureșului, transmite Romanian Global News.
Alte teme care vor fi dezbătute în cursul zilei de joi 14 august sunt:
Autonomia teritorială pe criterii etnice a aşa-zisului Ţinut Secuiesc – formă actualizată a experimentului stalinist al Regiunii Autonome Maghiare;
Implicaţiile regionalizării asupra românilor din Covasna, Harghita şi Mureş;

De ce statul român nu finanțează păstrarea și afirmarea identității românilor din Covasna, Harghita și Mureș?

Românii romano-catolici din Moldova în faţa presiunilor de maghiarizare;

La lucrări vor participa înalți demnitari ai statului român, parlamenari de pe cele două maluri ale Prutului, analiști, jurnaliști din România, R. Moldova, Ucraina, Serbia, Italia alături de lideri ai comunităților românești din județele Covasna, Harghita și Mureș, tineri români de pretutindeni.

La dezbateri au fost invitați principalii candidați la alegerile prezidențiale din acest an.

La lucrări pot participa și români din diasporă sau din România. Participarea este liberă trebuind doar achitată cazarea și masa la pensiunile din Izvoru Mureșului.

Citiți și : http://roncea.ro/tag/transilvania-furata/

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=14344:joi-14-august-la-universitatea-de-var-de-la-izvorul-mureului-dou-teme-explozive-retrocedrile-ilegale-de-proprieti-in-transilvania-i-situaia-dramatic-a-romanilor-din-covasna--harghita-i-mure-cine-sunt-complicii&catid=53:eveniment&Itemid=77

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020