Românii din zona Cernăuțiului protestează împotriva campaniei de recrutări pe care Armata ucrainiană o face în zonă

Scris de RGN. Posted in Sos Romania


Vasile Tărâțeanu: Nu dorim să devenim carne de tun într-un conflict politic, al sferelor de influenţă

Etnicii români din satele aflate în regiunea Cernăuţi sunt revoltaţi faţă de decizia autorităţilor de la Kiev de a cere băieţilor peste 18 ani să se înroleze în armată pentru a fi trimişi în provincile estice, Doneţk şi Lugansk, unde separatiştii proruşi luptă împotriva forţelor guvernamentale scrie Diana Rusu pe adev.ro/, preluat de Romanian Global News.
„Situaţia este foarte tensionată în rândul românilor pentru că familiile băieţilor se opun recrutării acestora.

Nu dorim să devenim carne de tun într-un conflict politic, al sferelor de influenţă. Dacă Ucraina ar fi fost în război cu un alt stat, am fi înţeles, însă în acest caz conducerea statului trebuie să meargă în estul ţării şi să negocieze o soluţie de pace. Oamenii nu vor ca băieţii lor să lupte împotriva unor mercenari bine antrenaţi din Rusia sau Cecenia. Armata ucraineană nu are nici măcar suficiente echipamente de protecţie, iar băieţilor le lipseşte instrucţia militară", a comentat scriitorul Vasile Tărâţeanu, din Cernăuţi, în exclusivitate pentru „Adevărul".

Scriitorul a declarat că oamenii din mai multe sate se gândesc chiar să părăsească ţara, dacă nu se va găsi o soluţie pentru a pune capăt acestui conflict civil.

Criza din regiunea Cernăuţi s-a declanşat în urmă cu câteva zile, după ce autorităţile de la Kiev au promulgat o hotărâre de mobilizare parţială în armată, pentru a face faţă dezastrului din estul ţării.

Românii din satul Priprutia, regiunea Cernăuți, au blocat șoseaua "Cernăuți – Kiev", în semn de protest față de recrutarea tinerilor români bucovineni pentru războiul din Estul Ucrainei, transmite chernivtsinews.com, preluat de www.deschide.md,

Locuitorii au ieșit în stradă și au dat foc la ordinele de chemare la mobilizare. Comisarul Militar a încercat să le explice consătenilor că ordinea de chemare la mobilizare nu este o citație. Cu toate acestea, protestatarii au ars toate ordinele de chemare la mobilizare chiar în mijlocul străzii.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=14241:romanii-din-zona-cernuiului-protesteaz-impotriva-campaniei-de-recrutri-pe-care-armata-ucrainian-o-face-in-zon-vasile-traeanu-nu-dorim-s-devenim-carne-de-tun-intr-un-conflict-politic-al-sferelor-de-influen&catid=53:eveniment&Itemid=77

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020