Un roman ii invata fotbal pe copii din Oman la propria academie!

Scris de Horatiu SIMA. Posted in Sos Romania


Adrian Tufar este un fost fotbalist roman care a ales sa plece in Oman pentru ultima parte a carierei sale. Acesta a ales sa ramana in zona Golfului Persic, unde si-a deschis si o academie de fotbal, unde are in prezent 70 de copii.
“Am inceput fotbalul cand aveam 12 ani. Am fost coleg cu Mirel Radoi. Marea majoritate a colegilor din acea perioada au jucat fotbal pana acum.Am fost cautat de un club din tarile arabe, in octombrie 2008. Am ajuns acolo in noiembrie. A fost greu, o lume total diferita. Ei erau sub nivelul nostru la tehnica, dar fizic era foarte bine. Foarte greu sa te adaptezi acolo. Sunt sef de departament la o scoala internationala.

Copii omanezi sunt foarte talentati. Eu am vrut sa iau acesti copii si sa ii promovez prin Europa. La Poiana Brasov am adus copii la mai multe nivele de varsta. Au avut ceva probleme aici cu clima, unora dintre ei le-a curs sange pen as la venire. Au venit de la 40 de grade la 5 grade.La academie avem un teren, deocamdata suntem micuti. Avem in prezent 70 de copii. Colaborez si cu Arsenal Londra, pentru care sunt scouter. Nu primesc sprijin de la statul omanez, absolut nimic. Costurile scolii sunt de 2.800 de euro pe saptamana. Aici includem si cei doi antrenori pe care ii am. Mi-ar placea sa mai vina romani aici, pentru ca antrenorii romani sunt cei mai buni in aceasta zona”, a spus Adrian Tufar la Sport Total FM.

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020