INTEGRITATEA ROMANIEI IN PERICOL – TRANSILVANIA

Scris de lupuldacicblog.wordpress.com. Posted in Sos Romania


SCRISOARE DESCHISA ADRESATA PRESEDINTELUI ROMANIEI TRAIAN BASESCU, PRIMULUI MINISTRU VICTOR PONTA, LIDERILOR POLITICI ROMANI SI TUTUROR FORURILOR DE RASPUNDERE NATIONALA!


Comitetul Romano-American pentru Basarabia a fost infiintat la Washington dupa revolutie cu scopul de a facilitareintegrarea Romaniei prin aducerea Basarabiei la matca ei naturala. Acum insa, Comitetul se vede obligat sa ia atitudine pentru a evita dezintegrarea tarii…

De peste doua decenii Romania trece printr-o acuta criza politica, economica si morala care a dezorientat populatia si a determinat milioane de tineri sa plece peste hotare.  In ultimii ani insa, Secuii din mijlocul tarii instigati de forte straine si incurajati de indiferenta autoritatilor romanesti flutura drapelul autonomiei urmarind de fapt ruperea de Romania.

In principiu, Budapesta e constienta ca occidentul nu accepta o noua dezmembrare violenta in mijlocul Europei si deaceia in prezent doar ii incurajeaza, ii instiga, si ii ajuta pe Secui sa se separe administrativ de Romania. Moscova la randul ei, infuriata de aderarea Romaniei la NATO si mai recent de amplasarea scutului American anti-racheta pe teritoriul tarii, este hotarita  sa sugrume in continuare Basarabia si sa sustina revansismul maghiar. In acest context, printr-o politica a pasilor marunti, Ungaria foloseste metode viclene la care conducatorii Romaniei nu au raspuns asa cum cere imperios interesele tarii. Si in timp ce Ungurii se prevaleaza de legile Europene pentru a-si urmari scopul iredentist, autoritatile romanesti citeaza aceleasi legi pentru a-si justifica inactivitatea.

Intre politicile maghiare mentionam: Acapararea puterii locale in centrul Transilvaniei de elemente maghiare extremiste; Marginalizarea limbii romane in viata publica din inima Transilvaniei; Eforturi continue vizand maghiarizarea etnicilor Romani si indepartarea din zona a multora dintre ei; Acordarea de catre Budapesta a cetateniei Ungare Romanilor Transilvaneni, cetatenie cu care confratii nostri obtin avantaje in Ungaria si acces imediat la spatiul Schengen… Si daca milioane de etnici Romani vor accepta cetatenia Ungara, Budapesta ar putea cere in mod “legitim” internationalizarea Transilvaniei. Mentionam deasemenea: Pregatirea subtila a opiniei publice interne si externe pentru a ccepta de facto destramarea tarii, si Strecurarea maghiarilor in toate guvernele post revolutionare de la Bucuresti pentru a santaja partidele politice de la conducerea tari si a-si impune propriile lor obiective.

Trebue subliniat ca in timp ce minoritatea Ungaro-Secuiasca reprezinta aproximativ 6 la suta din populatia Romaniei, in Slovacia, Ungurii formeaza 10 la suta din populatie, dar ei nu indrazenesc sa confrunte autoritatile.  Nici in Serbia minoritatea Ungara nu indrazneste sa-si arate coltii.  Conducatorii acestor tari au stiut sa duca o politica de necompromis si nu s-au lasat ingenunchiati.  Deocamdata, doar Romania a devenit un camp experimental pentru interesele Ungariei.  Nu va pune pe ganduri ultimele declaratii/amenintari ale senatorului Laso Tokes?

Acesta a spus clar:

    “Nu ne gandim numai la autonomie pe baza etnica ci la… autodeterminarea intregii Transilvanii… Ne vom folosi de toate mijloacele de nesupunere civica pentru a obtine autonomia.” (Luare aminte!)

Adaugam totusi pe un ton umanitar ca una este sa respecti drepturile culturale ale unei nimoritati, si alta este sa o lasi sa-ti ameninte fiinta nationala!

Cum se explica indiferenta tipatoare la cer a autoritatilor romanesti? Chiar doreste noua clasa politica destramarea tarii?  Nu uitati ca puterea nu este un scop in sine, ci doar un mijloc de urmarire a obiectivelor nationale.  Desteapta-te Romane pana nu e prea tarziu! Altfel, vom fi blestemati de generatile viitoare de Romani care isi vor pierde si tara, si limba, si istoria, si indentiatea…

NB: La aceasta luare de atitudine au aderat mai multe organizatii romanesti si numerosi Romani din Statele Unite si Canada. Ii rugam pe cei care nu au fost contactati sa-si dea consimtamantul ori sa adopte atitutini similare.

Profesor doctor Nicholas Dima

http://lupuldacicblog.wordpress.com/2013/11/05/integritatea-romaniei-in-pericol-transilvania/

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024