Sărbătorim Unirea la Alba Iulia pregătind Reîntregirea

Scris de Madalina Hrituleac. Posted in Sos Romania


Platforma Civică Acțiunea 2012, o coaliție de organizații nonguvernamentale unioniste, va desfășura în parteneriat cu autoritățile locale două momente dedicate tricolorului și Basarabiei, incluse în programul oficial de la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naționale a României.

95 de lampioane vor fi lansate la ora 19:00 concomitent în două capitale  ale Unirii de la 1918: Alba Iulia  și Chișinău.  Pe lângă înălțarea lampioanelor, la ora 14:00, sub genericul ,,Uniți sub tricolor” va avea loc o și defilare cu steaguri tricolore

de mari dimensiuni la Poarta a IV-a si Poarta a III-a în Cetatea Unirii.

,,Este primul an în care sărbătorim în același timp Marea Unire atât la Alba Iulia, cât și la Chișinău. Se fac pași concreți pentru revenirea Basarabiei acasă, practic, sărbătorim Unirea pregătind Reîntregirea”a declarat Eugen Popescu, co-președintele Platformei Civice Acțiunea 2012.

Primaria orașului Alba Iulia acordă anul acesta o deosebită importanță Basarabiei și necesității reîntregirii neamului. După depunerile oficiale de coroane din prima parte a zilei, va urma în Piața Cetății un concert extraordinar de muzică populară, “Dorul Basarabiei”, sub orchestra maestrului Nicolae Botgros.
       
Potrivit unui sondaj de opinie efectuat în luna septembrie, românii consideră Unirea de la 1918 drept cel mai important eveniment petrecut vreodată în istoria națională.

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021