UK Bookmakers

Platforma Civică “Actiunea 2012”: Alba Iulia și Chișinău doua capitale ale unei singure Uniri. La 1 Dembrie se înalță lampioane se aprind focuri de artificii și au loc concerte

Scris de rgnpress.ro. Posted in Sos Romania


95 de lampioane vor fi lansate de Ziua Națională a României concomitent în două capitale ale Unirii de la 1918: Alba Iulia și Chișinău, transmite Romanian Global News.

Platforma Civică Acțiunea 2012, o coaliție de organizații nonguvernamentale unioniste, va desfășura în parteneriat cu autoritățile locale două momente dedicate tricolorului și Basarabiei, incluse în programul oficial al sărbătorii Zilei Naționale de la Alba Iulia. Pe lângă înălțarea lampioanelor, cu denumirea

,,Uniți sub tricolor" va avea loc o defilare cu steaguri tricolore de mari dimensiuni. Totodată, tradiționalul concert de muzică populară va încânta publicul sub genericul ,,Dorul Basarabiei".

Pentru prima dată, și la Chișinău vor avea loc evenimente festive pe parcursul întregii zile de 1 decembrie: depunere de flori, activități sportive, concert, și focuri de artificii. Evenimentul central al sărbătorii Marii Uniri îl reprezintă crearea unui lanț uman sub forma unei uriașe hore în jurul Guvernului.

,,Sărbătorim Unirea pregătind Reîntregirea. Nu trebuie să uităm în această zi că Basarabia, parte din trupul țării, lipsește, însă prin fiecare acțiunea organizată, o aducem mai aproape de casă. Ne bucură faptul că anul acesta am reușit să organizăm la Chișinău un program similar cu cel de la Alba Iulia", a declarat Mihai Nicolae, co-președintele Platformei Civice Acțiunea 2012.

Potrivit unui sondaj de opinie efectuat în luna septembrie, românii consideră Unirea de la 1918 drept cel mai important eveniment petrecut vreodată în istoria națională.

http://www.rgnpress.ro/rgn_13/index.php?option=com_content&view=article&id=11409:platforma-civic-aciunea-2012-alba-iulia-i-chiinu-doua-capitale-ale-unei-singure-uniri-la-1-dembrie-se-inal-lampioane-se-aprind-focuri-de-artificii-i-au-loc-concerte&catid=53:eveniment&Itemid=77

Share
The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020