CAZ REVOLTĂTOR. Încă un ROMÂN UMILIT în FRANȚA. A fost SECHESTRAT într-un hypermarket la COMANDA unei CASIERE

Scris de Paul Ciocoiu. Posted in Sos Romania


Şeful securităţii unui magazin din oraşul francez Caluire, departamentul Rhone, a prezentat scuze unui român care fusese reţinut de agenţii de pază ai supermarketului timp de aproape o oră pentru că una din casiere a avut impresia că permisul de rezidenţă al clientului este fals.

Românul, cu vârsta de 51 de ani şi identificat sub prenumele Virgil, locuieşte în Franţa din 2002 şi este absolvent de studii teologice, scrie publicaţia electronică Rue89. Client regulat al magazinului din Caluire, el a prezentat

un cec şi un act de identitate atunci când a vrut să achite ultimele cumpărături făcute acolo.

El spune că femeia de la casă a făcut ochii mari atunci când i-a văzut permisul de rezidenţă unde este înscrisă cetăţenia sa. Pe document sunt menţionate cifrele 00-00-02, ultimele două cifre reprezentând anul intrării lui Virgil în Franţa. Primele patru cifre i-au atras atenţia casierei care a chemat agenţii de pază.

Serviciul de securitate a chemat apoi poliţia care a venit după o jumătate de oră. Între timp, Virgil le explică nervos că a venit de mai multe ori în acelaşi supermarket unde a plătit prin aceleaşi mijloace fără probleme, că a fost controlat pe stradă de jandarmi şi că aceştia nu au observat nicio "anomalie", aşa cum au descris casiera şi agenţii de pază ai magazinului existenţa celor patru cifre de zero. În aşteptarea oamenilor legii, agenţii de pază observă că textura documentului este diferită de a altor acte similare.

Poliţia vine şi "jenată", aşa cum scrie publicaţia franceză menţionată, explică angajaţilor magazinului că textura documentului este diferită deoarece este un model emis de prefectura Rhone până în 2011, deci un model mai vechi. Virgil este în final "eliberat" după intervenţia poliţiei şi depune o sesizare la conducerea centrală a supermarketului.

"Sechestrat jumătate de oră pentru că păream suspect? Au avut dreptul să mă sechestreze fără nicio probă? Atmosfera între 2002 şi 2013 s-a schimbat mult, acum se caută doar ţapi ispăşitori. Toată lumea este pusă la un loc, romi, români, un adevărat ghiveci" a declarat Virgil.

Contactată de site-ul Rue89, prefectura Rhone a explicat că doar ultimele două cifre sunt de interes pentru oamenii legi, şi anumele cele care indică anul în care un străin a intrat în Franţa. Restul, ziua şi luna, nu contează, din acest motiv fiind utilizate generic cifrele 0.

Șeful serviciului de pază al magazinului l-a contactat apoi pe român pentru a-și prezenta scuzele. „Am vrut să îl ajutăm, să ne asigurăm că permisul său de rezidență este în regulă” și-a motivat el prestația jurnaliștilor francezi.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/un-roman-sechestrat-intr-un-supermarket-din-franta-dupa-ce-casierei-i-s-au-parut-in-nereg-1065085.html

Share
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021