Cea de-a șaptea tabără de schi adaptat persoanelor cu dizabilități va avea loc între 4 și 8 martie, la Cavnic (jud. Maramureș)

Scris de Anca Dinu. Posted in Social


Ana Maria Brânză va schia alături de beneficiarii taberei.

Între 4 și 8 martie, Asociația Caiac SMile va organiza cea de-a șaptea tabără de schi adaptat persoanelor cu dizabilități din acest sezon, pe pârtia Icoana din Cavnic (jud. Maramureș). Tabăra este organizată în parteneriat cu Somipress România, SuperSki Cavnic, Pârtia Icoana Cavnic și Centrul de Închiriere ”Fulg de nea”. Echipa asociației sătmărene va fi prezentă în fiecare dintre aceste zile pe pârtie, între orele 10:00 - 14:00.
Persoanele cu diferite tipuri de dizabilități, indiferent de natura lor, care doresc să participe la activitățile de la Cavnic, fie că au mai schiat sau vor fi la prima experiență de acest fel, sunt invitate să se înscrie prin completarea acestui formular de pe site: https://forms.gle/WiSrTwZ5vccBwhdUA.
Ana Maria Brânză, multiplă campioană mondială, europeană și olimpică și consilier al președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român va fi prezentă pe pârtia Icoana de la Cavnic.


Ana Maria Brânză va fi prezentă pe pârtie în toate zilele în care Caiac SMile va fi la Cavnic și va schia alături de persoanele cu dizabilități înscrise în tabăra adaptată, dar și alături de ceilalți tineri speciali care doresc să se bucure de zăpadă.
De altfel, sportiva română a participat la mai multe tabere organizate de Caiac Smile în acest sezon (în Poiana Brașov și Cheile Grădiștei) și, de-a lungul timpului, s-a implicat în susținerea persoanelor cu dizabilități sau a celor provenite din medii defavorizate care au participat la activitățile sportive organizate de asociația din Satu Mare, atât iarna, cât și vara.

Peste 600 de persoane cu dizabilități au schiat deja, în acest sezon, alături de antrenorii Caiac SMile

Taberele de schi adaptat din 2024 au debutat pe 15 ianuarie, la Buscat, și au mai ajuns, apoi, pe alte șase pârtii din România (Cheile Grădiștei, Vatra Dornei, Poiana Brașov și Păltiniș). Peste 600 de persoane cu dizabilități (locomotorii, cu deficiențe de vedere, cu Sindrom Down sau tulburare de spectru autist), alături de familiile lor, au schiat, până acum, alături de antrenorii și voluntarii asociației sătmărene.

Momente emoționante pe pârtii: familiile tinerilor cu dizabilități au schiat împreună

Tinerii cu dizabilități au putut să se bucure de zăpadă alături de frații și părinții lor, pentru prima dată. La Buscat (jud. Cluj), tinerii cu deficiențe de vedere au schiat ghidați de antrenorii asociației din Satu Mare de-a lungul unui traseu creat special pentru ei.
”Ceea ce mi-am dorit extrem de mult pentru acest sezon a fost să aduc familiile împreună. Sunt multe situațiile în care în familie este și un membru cu dizabilități și niciodată acea familie nu a reușit să schieze. Și am reușit.
În prima tabără de la Cheile Grădiștei l-am plimbat pe Matei în monoschi în timp ce sora lui, Amelia, a fost mereu alături de noi. Și au mai fost și Denis și Cosmin, și Ares și Ciprian, tot exemple minunate.
La Poiana Brașov, Ionuț Filișan a schiat împreună cu fetița lui, Luna. La Vatra Dornei l-am revăzut pe călugărul de la Mănăstirea Putna, care a schiat pentru prima dată alături de noi în ediția trecută a taberelor.
La Păltiniș am schiat alături de micuța Sofia de doar trei anișori, paralizată din naștere, una dintre minunile de care are grijă un înger pe Pământ, Sarah. Sunt multe povești frumoase pe aceste pârtii. Și sigur vom mai scrie și altele”, a declarat Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac SMile.
Elevator pentru cei care nu pot părăsi locuința

Noutatea acestei ediții este că asociația sătmăreană poate oferi, la cerere, asistență la domiciliu pentru persoanele cu dizabilități care locuiesc în imobile neadaptate sau parțial adaptate. Astfel, voluntarii Caiac SMile vor veni cu un elevator special, îi vor coborî și urca pe cei aflați în dificultate și îi pot ajuta inclusiv cu găsirea unui mijloc de transport pentru a ajunge pe pârtie. Cei care doresc ajutor, sunt rugați să sune la numărul de telefon: 0760 291 669.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024