BRIGADA ARTISTICĂ „PETRU RAREȘ TÂRGU LĂPUȘ”

Scris de Adrian Voichițescu. Posted in Social


Prima vizită la teatru, prima întâlnire cu actori. Primul pas.  

Împreună cu conducerea Liceului Teoretic „Petru Rareș” și cu Consiliul Școlar al Elevilor LTPR, am pus bazele Brigadei Artistice „Petru Rareș”, proiect care să ofere elevilor o alternativă constructivă în ceea ce privește continuarea formării și educării personalității acestora într-un mediu nonformal, prin punerea în scenă a unui spectacol care să le valorifice dorința de cunoaștere, munca în echipă, precum și talentul artistic al fiecărui elev în parte.
Ne dorim ca spectacolul final, să fie jucat atât pe scena Casei de Cultură "Vasile Grigore Latiș", cât și în eventuale festivaluri de teatru pentru liceeni la care intenționăm a ne înscrie. Cursul dedicat elevilor claselor a IX-a, a X-a și a XI-a., este gratuit, elevii participanți fiind lipsiți de orice cost, atât pentru montarea spectacolului, cât și pentru eventualele deplasări.În acest sens, în data de 2 februarie 2023, noi, Brigada Artistică “Petru Rareș”, ne-am dat rendez-vous, la Cluj, la Teatrul Național, cu lumea lui Caragiale.
După spectacol, am urcat pe scenă, unde ni s-a prezentat un alt univers, cel al tehnicii scenice, al secretului magiei, ceva ce nu poți vedea și gusta oricând.
Deliciul poveștii noastre a fost întâlnirea cu 5 dintre cei 7 actori din distribuția comediei „O noapte furtunoasă”. A fost de vis! Momentul a fost captat și prezentat publicului, atât la nivel regional, cât și la nivel național, de mai multe instituții mass-media tv și radio. Detalii pe www.brigadaartisticapetrurares.ro

„Educația și arta au același scop, acela de a forma personalități puternice și sensibile la tot ce este bun și frumos. Se completează una pe cealaltă, ne pregătesc tinerii pentru marele spectacol al vieții. Acest prim succes al colaborării dintre liceul nostru și Teatrul Național Cluj-Napoca, este o dovadă vie că acest jurnal de călătorie poate fi scris împreună! Vă mulțumim pentru deschiderea dumneavoastră, mulțumim profesorilor implicați, mass-mediei, sponsorilor și tuturor celor care au contribuit la acest prim pas al proiectului nostru!” - prof. Mariana Melania Pop, director Liceul Teoretic “Petru Rareș”.

„Mulțumim pentru că susțineți și credeți în povestea noastră! Noi, copiii, reprezentăm poate forma cea mai pură a existenței, iar resursa noastră imensă de energie, atunci când e valorificată cum se cuvine, poate să ne propulseze spre cele mai înalte culmi.
În cadrul liceului nostru, încercăm să-i facem să înțeleagă că lucrurile mărețe nu se pot realiza decât cu efort și implicare, iar vizita la teatru, precum și contactul cu mass-media, nu au făcut decât să susțină această idee. Deși mai au mult de muncit până să ajungă pe marile scene, posibilitatea de a da interviuri presei îi face să viseze!" - Cristiana Maria Oana– președinte Consiliul Școlar al Elevilor LTPR.

Activitatea noastră poate fi urmărită și pe https://www.facebook.com/BrigadaArtisticaPetruRares

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024