Maramureșeni prezenți la reuniunile de primăvară ale Comisiilor ARE

Scris de CJMM. Posted in Social


O delegație a județului Maramureș participă în aceste zile la reuniunile de primăvara ale Adunării Regiunilor Europei în Orebro, Suedia. De mai multe ori pe an, A.E.R. întrunește regiunile pentru a dezbate împreună viitoarele proiecte comune, dar și pentru a schimba exemple de bună practică în diverse domenii de interes reciproc. Din partea Consiliului Județean Maramureș participă consilierii județeni Sorin Pop și Călin Pop, alături de reprezentanții Biroului Relații Internaționale, Mihaela Lițe, șef birou și Gheorghe Paul Szaniszlo, consilier superior.
Reuniunile se axează în principal pe tematica alimentară, inovativă, tineret și sănătate. Reprezentanții județului Maramureș au participat activ prin intervenții în cadrul grupurilor de lucru ”Energie și Schimbări Climatice” și ”Transport și Mobilitate”, prezentând proiectele și inițiativele Consiliului Județean Maramureș în aceste domenii. Totodată, reprezentanții Consiliului Județean au prezentat ca exemplu de bună practică și modul de implementare și derulare a proiectului Food Chain 4 EU care își dorește, printre altele, ca finalitate, constituirea brandului ”Bun de Maramureș”.
Județul Maramureș este membru al acestei organizații din 1997, reușind de-a lungul timpului să beneficieze de o rețea internațională de cooperare și diverse schimburi de experiență regionale. În luna august 2018, Consiliul Județean Maramureș a organizat în județul nostru, Academia de vară ARE.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024