COMUNICAT DE PRESĂ

Scris de Viorel Danacu. Posted in Social


Sâmbătă 24 noiembrie 2018, la Arad, fraţii din MAREA LOJĂ REGIONALĂ „SEVER FRENŢIU” A ROMÂNIEI, Obedienta consacrata in anul centenar de Marele Maestru Viorel Danacu, in cadrul Programului National de descentralizare a masoneriei romane, cu constituirea de Mari Loji Regionale, împreuna cu fratii  din MAREA LOJĂ NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice şi membrii Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucureşti, conduse de Viorel Danacu, s-au reunit pentru a omagia pe înaintaşii noştri, unioniştii de la 1918, care foarte mulţi au fost şi francmasoni, prin dezvelirea Monumentului Masonic Centenar Român.
Ceremoniile masonice ritualice vor fi conduse de Marii Maeştri, Suverani Mari Comandori, Ilustrul Frate Ciprian Emanuel Cristea şi Ilustrul Frate Frate Viorel Dănacu, împreună cu fraţii de pe întreg cuprinsul ţării.
Masoneria, fie ca instituţie, fie ca francmasoni, a influienţat în mod pozitiv, Marea Unire de la 1918, aşa cum dealtfel aproape toţi conducătorii răscoalelor, revoltelor care au avut loc de-a lungul celor trei secole, începând de la Mihai Viteazu, au fost şi francmasoni.
Masoneria şi masonii acelor vremuri au fost mari patrioţi, cu principii sănătoase, cu o înaltă ţinuta morală, erau foarte discreţi, chiar secreţi, deoarece masoneria nu a fost o societate la vedere.


Aradul fiind locul unde s-au semnat primele documente unioniste, găzduieşte şi primul MONUMENT MASONIC CENTENAR ROMÂN, care să amintească peste generaţii că francmasoneria a fost şi rămâne una din cele mai longevive organizaţii din lume, a elitelor, înţelepţilor, a oamenilor luminaţi, care a avut un rol hotărâtor în evoluţia emancipării omenirii.
MONUMENT MASONIC CENTENAR ROMÂN, este alcătuit din metal şi piatră, este alcătuit din 4 triunghiuri, unul la bază, orizontal şi trei triunghiuri verticale, care împreună realizează un complex architectural unic, cu o simbolistică masonică adânc înfiptă în tradiţiile, obiceiurile şi spiritualitatea poporului român, în memoria tuturor fraţilor noştrii deopotrivă martiri şi eroi.
Dorim ca acest monument să dăinuie peste veacuri, iar la aniversarea bicentenarului Frații noștri să-L roage pe MARELE ARHITECT AL UNIVERSULUI să nu-și ia ochiul cel atotvazator și atotcunoscător de la patria noastră ROMANIA .


Deasemenea, cu această ocazie Il:. Fr:. Ciprian Emanuel Cristea, Mare Maestru şi Suveran Mare Comandor a oferit unor personalităţi marcante din România, 50 de monede aniversare emise cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri, care au inscripţionate pe faţă:,,MAREA LOJĂ REGIONALĂ ,,SEVER FRENŢIU”A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice”, iar spre centru simbolul capului de lup dacic care îşi înghite coada, iar pe verso: ,,MONUMENTUL MASONIC CENTENAR ROMÂN” şi imaginea acestuia, ,,Orienrul Arad 24 noiembrie 2018/6018” şi pe o laterală a triunghiului sunt marcaţi anii Centenarului: ,,1918-2018”. Moneda este realizată în memoria tuturor francmasonilor trecuţi la Orientul Etern, care au luptat pe parcursul celor trei secole de la Mihai Viteazu, pentru realizarea Marii Uniri de la 1918.

LA MULȚI ANI ROMÂNIA !!!

Să aducem mulţumiri tuturor fraţilor care au contribuit la realizarea în timp a Marii Uniri de la 1918, printr-o lucrare masonică curată profound spirituală şi tradiţională, cu credinţă în Dumnezeu şi un patriotism total, sub deviza: LIBERTATE, EGALITATE, FRATERNITATE.
Noi fraţii de astăzi trebuie să facem O MASONERIE ROMÂNEASCĂ, O MASONERIE PENTRU ROMÂNI, O MASONERIE PE ÎNŢELESUL ROMÂNILOR, O MASONERIE MORALĂ, SPIRITUALĂ, TRADIŢIONALĂ ŞI RITUALICĂ, Baniera masonică având inscripţionate următoarele: LIBERTATE, EGALITATE, FRATERNITATE, pentru a reda prestigiul masoneriei pe de o parte, iar pe de altă parte să reconstruim România.
Mulţumim fraţilor şi  Marelui Maestru, Suveran Mare Comandor al Marii Loji Regionale ,,SEVER FRENŢIU" a ROMÂNIEI, Il:Fr:. CIPRIAM EMANUEL CRISTEA 33, pentru semnificativa contribuţie in realizarea edificiului monumental, cu ecou în lumea întreagă, dar şi în ...timp.


Mulțumim, de asemenea, Marelui Maestru, Suveran Mare Comandor al MARII LOJI NAŢIONALE A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice, Il:.Fr:.Viorel Dănacu 33, care ne-a îndrumat și a fost alături de noi în realizarea MONUMENT MASONIC CENTENAR ROMÂN.
Nu în ultimul rând, mulțumiri sculptorului Camil Pacurar, artist desăvârșit, personalitate a lumii artistice arădene, care a știut să transpună în metal și piatră visul nostru de a omagia ANUL CENTENAR AL MARII UNIRI cum se cuvine.
Totodată în sala Ferdinand a Consiliului Judeţean din ARAD, va avea loc Conferinţa masonică publică cu prezentarea de catre Viorel Danacu, Presedintele Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti, a referatelor pe care acesta le-a sustinut la Londra în 2017 şi în Corfu în 2018, cu tema: Influienţa francmasoneriei române şi universale asupra Marii Uniri de la 1918.
Deasemenea Viorel Danacu va lansa revista CUVÂNT MASONIC, publicaţie tipărită în română şi franceză, care va fi oferită tuturor participanţilor, membrilor Asociatiei Muzeelor, Bibliotecilor, Librăriilor şi Arhivelor Masonice cu sediul la Bruxelles (A.M.M.L.A.), ambasadelor, tuturor marilor cancelarii ale lumii, instituţii publice, universităţi, culte religioase, fiind un mijloc extraordinar de informare, studiu şi documentare despre rolul masoneriei asupra societăţii şi oamenilor.
Trebuie făcută o adevarată masonerie, să formăm o cultură masonică, o gândire masonică, o trăire masonică, în cuget, în faptă şi viaţă fără de moarte.

Am zis!
Marele Secretariat
Marea Loja Nationala a Romaniei-
Lojile de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice,
Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020