UK Bookmakers

ARLECHIN Botosani implineste un sfert de secol de educatie alternativa

Scris de Cristina Rhea. Posted in Social


In anul Centenarului Marii Uniri, Asociatia Culturala ARLECHIN Botosani are un motiv dublu de sarbatoare: implineste 25 de ani de existenta pe scena cultural-educativa a tarii. Infiintata initial ca o organizatie neguvernamentala de tineret, democratic constituita, nepartinica si independenta, ARLECHIN Botosani si-a capatat in timp un binemeritat renume in randul tinerei generatii, al parintilor si al cadrelor didactice din intreaga tara.
Inca de la inceput, reprezentantii organizatiei au planuit sa faciliteze accesul tinerei generatii la educatie si cultura prin implicarea in activitati educative, socio-culturale si socio-profesionale, de formare si orientare profesionala a acestora. Astfel, de la an la an, ARLECHIN Botosani s-a imbogatit cu noi domenii cultural-educative, precum: arta, cultura, educatie, divertisment, sport, turism, devenind, astfel, un centru cultural-educativ de prestigiu.
Intr-o lume in care educatia oficiala este deficitara si, totodata, ritmul schimbarilor pe plan mondial este galopant si necesita tot mai multe cunostinte si abilitati diverse din partea copiilor si tinerilor, ARLECHIN Botosani continua sa surprinda publicul roman, de 25 de ani incoace, in mod fericit, prin multitudinea activitatilor de dezvoltare personala si a proiectelor culturale impresionante, pe care le desfasoara in folosul copiilor, al parintilor si profesorilor: festivaluri, olimpiade, expozitii, vernisaje, concursuri, conferinte si multiple evenimente in tara si strainatate.


Vorbim, de fapt, de educatie alternativa, adica: literatura, teatru (actorie), jurnalism, teatru pentru copii si tineret, teatru de papusi, canto (muzica usoara, chitara, vioara, pian), pictura (arte plastice), limbi straine (engleza, germana, spaniola, franceza, japoneza), dans modern, dans popular, dans sportiv, dans clasic si contemporan (balet, jazz, caracter), modeling, fotografie, film si televiziune – domenii in care copiii sunt invitati sa isi descopere talentele si sa si le dezvolte, sa performeze, astfel incat educatia, bunul gust, frumosul artistic sa predomine in profilul lor psihologic si sa ii ajute in crearea propriului viitor. La aceste minunate activitati cu caracter educativ si artistic participarea este nu doar nationala ci si internationala.
Lider regional al artelor, culturii si educatiei alternative, Asociatia Culturala ARLECHIN Botosani se bucura de un real prestigiu, construit cu atentie si daruire prin toate activitatile sale si prin reunirea unui numar impresionant de artisti, sportivi, formatii, scoli de dans, trupe de teatru independente, centre culturale, cluburi sportive participante la o multitudine de concursuri si workshop-uri tematice de amploare – gratie carora copiii, elevii si tinerii participanti se bucura de recunoastere, premii, tabere scolare, stagii de pregatire nationale si internationale. „Activitatea de spectacol a asociatiei evolueaza; membrii tuturor cercurilor au avut de-a lungul timpului un repertoriu de calitate. Copiii invata teatru, dans, balet, pictura, limbi straine, muzica, modelling, film si televiziune,  asa cum trebuie. Profesorii sunt pregatiti, parintii ii sustin, iar cei mici vor si pot. Evenimentele si proiectele asociatiei noastre sunt activitati-exemplu si o dovada a faptului ca noi, ca organizatori si initiatori de proiecte culturale, ne-am atins scopul. Copiii invata ce e valoarea si interpreteaza pe scena, la scoala, la gradinita cantece si poezii frumoase; sunt gratiosi pe scena si impresioneaza. Am dorit activitati culturale de calitate in Botosani si, prin noi si prin finantatorii proiectelor noastre, le avem!”, ne-a declarat profesor Diana Damean, presedintele Asociatiei Culturale ARLECHIN Botosani.
Organizarea de cursuri tematice si concentrarea atentiei copiilor in activitati educative care sa le dezvolte inteligenta si sa-i adapteze firesc la lumea de maine au fost si raman primordiale si in 2018 pentru agenda ARLECHIN Botosani. “Dezvoltarea cunostintelor, a deprinderilor si abilitatilor necesare, precum si cultivarea stilului si bunului gust, a bunelor maniere si atentiei la detalii in cazul tinerei generatii sunt principalii nostri vectori de educatie alternativa. Important pentru noi este ca acesti tineri sa-si descopere talentele si sa-si realizeze excelenta din ei. Proiectele culturale si multitudinea de cursuri adresate elevilor si tinerilor reprezinta activitaţile curente ale organizatiei noastre, ele fiind de teatru, muzica, miscare scenica, modelling, pantomima, coregrafie, dans classic si contemporan (balet, jazz, caracter), dans modern şi de societate (vals, tango, cha cha, salsa, samba, fox, rock), gimnastica, pictura, creatie plastica, cultura generala, dezvoltare a inteligentei emotionale, dictie, vorbire in public, bune maniere, imagine si stil personal fotografie, film si televiziune. Activitatile se desfasoara la sediul Asociatiei Culturale Arlechin din Saveni si din Botosani, in salile de repetitii si spectacol ale Fundatiei Judetene pentru Tineret Botosani si ale partenerilor de proiect (Gradinita ”Prichindel”, Gradinita ”Sotron”, Gradinita P.P. Nr. 22, Botosani, Gradinita P.P. Nr. 3 Saveni, Casa de Cultura a orasului Saveni, Caminul Cultural din comuna Lunca, Clubul Copiilor Saveni, Palatul Copiilor Botosani, Scoala Gimnatiala Cotusca, Caminul Cultural din comuna Rachiti,  Scoala Gimnaziala din comuna Vladeni,), intr-un mediu relaxant si placut, sub indrumarea celor mai buni profesori si artisti consacrati de la noi din tara si strainatate.” ne marturiseste Flavius Damean, coordonator proiecte al Asociatiei Cultural-Artistice ARLECHIN Botosani.
Astfel, de-a lungul timpului, in regiunea de Nord-Est a Romaniei, membrii Asociatiei culturale ARLECHINau initiat proiecte cultural-educative pentru toate varstele, reusind an de an sa evolueze, sa fie un bun exemplu si sa realizeze cele mai longevive activitati si evenimente cultural-artistice, cum ar fi:
Proiectele sustinute si promovate de Fundatia Judeteana pentru Tineret Botosani si Consiliul Tineretului din Romania, precum:
– Zilele Societatii Culturale ARLECHIN – spectacol de teatru si divertisment (1993-2018);
– Festivalul National de Pantonima si interpretare individuala “MIM” (1994-2003);
– Festivalul National de Muzica pop, rock si folk “Steaua de cristal” (1994-2005);
– Festivalul de muzica usoara “Ritmuri Tineresti” (1994–2006);
– Spectacol-concurs de divertisment “Regele si Regina Zapezii” (1998-2006);
– Spectacole aniversare: ”Omagiu lui Eminescu”, ”Dor de Eminescu” (1994-2018);
– Festivalul-concurs Mini Miss/Mister “Top Models” (2005-2008);
– Spectacole de divertisment: “Valentine‘s Day”, ”Cupidon la Arlechin” (1999-2006);
– Spectacolul ”Dragobete, sarbatoare Romaneasca” (1994-2018);
– Festivalul ”Gala vedetelor de martisor” (2001-2018);
– Festivalul-concurs de caricatura si texte umoristice “Crangul de raşi“ (2007-2010);
-Festivalul ”Povesti de iarna” (2007-2018), realizat cu Gradinita Nr.3 Saveni, Gradinita Nr. 22, Botosani, Centrul Judetean de Voluntariat Botosani, Asociatia “Initiative”, SC ADMIR SRL si Botosani Shopping Center.
Proiectele sustinute si promovate de Inspectoratul Scolar Judetean Botosani si Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Botosani:
– Scoala de vara ”Arlechin” (1993-2018);
– Festivalul de teatru ”Gala copilului actor”;
– Tabara de dans si coregrafie ”Arlechin” (1993-2018);
– Tabara de pictura si creatie plastica ”Micul Picasso” (2011-2018);
– Concursul ”Cupa Dansului Romanesc” (2009-2107) ;
– Concursurile ”Week-end Star”, ”Street Fest Arlechin” (2001-2018);
– Zilele Internationale ale: Teatrului pentru copii si Tineret (20 martie), Poeziei (21 martie), Tinerilor (2 mai);
–Ziua Voluntariatului (5 decembrie), realizata in parteneriat cu Centrul Judetean de Voluntariat Botosani, Palatul Copiilor;
-Festivalul ”Happy Fest – Zambet de copil” (2014-2018), realizat in parteneriat cu Gradinita PP Nr.19, Botosani;
-Festivalul de teatru ”Micii papusari” (2011-2018), realizat in parteneriat cu Gradinita ”Sotron” Botosani;
-Concursul sportiv ”In pasi de dans” (2012-2018), realizat in parteneriat cu Gradinita ”Prichindel” Botosani;
-Festivalul de teatru ”Gh. Hrusca” (2014-2018), realizat in parteneriat cu Scoala Gimnaziala Vladeni, Botosani;
– ”Ziua Nationala a Romaniei” (1 decembrie), ”Ziua Unirii Principatelor Romane” (24 ianuarie).
Proiecte sustinute si finantate de Consiliul Judetean Botosani:
– Festivalul ”Botosani Capitala Culturala” (2013-2014);
– Fesivalul International al Dansului si Coregrafiei ARLECHIN (2015-2017);
– Festivalul ”Instantanee Botosanene” (2013-2015);
-Festivalul-Concurs ”Tinere Sperante” (1993-2018), realizat in parteneriat cu Gradinita ”Sotron” Botosani;
– Festivalul de Muzica si Dans popular ”Cant si Joc Moldovenesc” (2015-2017);
– Spectacolul aniversar Gala premiilor ARLECHIN (1993-2018).

Proiectele sustinute si finantate de Primaria si Consiliul Local al orasului Saveni:
– Platforma ”Edu Arte – Centrul  Cultural de Excelenta” (2010-2018);
– Spectacolul aniversar ”In lumea copilariei” (2001-2018);
– Festivalul International al Artelor ”Cinestar” (2016-2017);
–Festivalul ”Seri melancolice eminesciene” (2010-2017), etapa nationala a concursului de muzica folk la sectiunea individual si Gala premiilor muzicale ”Mihai Eminescu”, activitati organizate in parteneriat cu Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studiu ”Mihai Eminescu” si Asociatia Judeteana a Organizatorilor de Evenimente Botosani;
– Spectacolele „Cantece şi povesti din Cenaclul Flacara” (2010-2017);
-Campania umanitara ”Din dragoste pentru comunitate” (2001-2018), realizata in parteneriat cu Centrul Judetean de Voluntariat Botosani, Asociatia “Initiative” Botosani, SC ADMIR SRL si Botosani Shopping Center.
Proiectele sustinute si finantate de Primaria si Consiliul Local Botosani:
–Festivalul de poezie si proza ”Mihai Eminescu” (2011-2018), realizat in parteneriat cu Colegiul National ”Mihai Eminescu” Botosani, Asociatia Judeteana a Profesorilor de Limba si Literatura Romana Botosani, Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studiu ”Mihai Eminescu”;
– Festivalul ”Seri melancolice eminesciene” (2010-2017), etapa nationala a concursului de muzica folk la sectiunea formatii si gala de decernare a premiilor si trofeului muzical ”Mihai Eminescu”, activitati organizate in parteneriat cu Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studiu ”Mihai Eminescu” si Asociatia Judeteana a Organizatorilor de Evenimente Botosani (www.impresarieri.ro);
– Festivalul-Concurs ”Tinere Sperante” (1993-2018), 25 de editii realizate in parteneriat cu Gradinita ”Sotron” Botosani, Fundatia Judeteana pentru Tineret Botosani, Centrul de creatie a Copiilor ”Miron Blanc”, Directia Invatamant, Tineret si Sport a Municipiului Balti, Republica Moldova, Palatul Copiilor Botosani, Teatrul pentru Copii si Tineret ”Vasilache” Botosani, Asociatia de Parinti ”Plan Jena”, Teatrul ”Mihai Eminescu” Botosani, Asociatia Judeteana de Dans Sportiv Botosani (www.dansbotosani.ro), Directia Judeteana pentru Tineret si Sport Botosani, Asociatia „Initiative” Botosani, Asociatia Judeteana a Profesorilor de Limba si Literatura Romana Botosani.
Toate aceste minunate proiecte si activitati le sarbatorim in acest an! Asadar, Centenar Romania, 2018… 25 de ani, impreuna cu Asociatia ARLECHIN!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020