UK Bookmakers

Tun de aproape 400.000 de lei, dat de 13 persoane din Bacău unei societăți de asigurări auto

Scris de Theodor Istrate. Posted in Social


Treisprezece persoane din județul Bacău au reușit să dea un tun de aproape 400.000 de lei unei societăți de asigurări auto, prin obținerea unor despăgubiri nereale, după ce-și tamponau în mod intenționat mașinile. Capul rețelei, un bărbat de 40 de ani, a fost reținut, în urma desfășurării a nouă percheziții domiciliare.
Tun de 390.916 lei dat de către 13 persoane din județul Bacău unei firme de asigurări auto. Metoda pusă în practică de bărbații descoperiți de către polițiștii de investigare a criminalității economice consta în producerea unor pagube intenționate mașinilor pe care le dețineau pentru care, ulterior, obțineau despăgubiri. Metoda pusă în practică de către cei 13 proprietari de mașini a mers mai bine de doi ani, în perioada 2013-2015.
    ”În urma investigaţiilor, s-a stabilit ca autoturismele, care erau implicate în accidente, erau lovite în mod intenţionat de către suspecţi, după care erau solicitate documente de reparaţii de la organele de poliţie pe baza cărora erau ulterior întocmite dosare de daună la societatea de asigurări.

De asemenea s-a stabilit că suspecţii se cunoşteau între ei, fie ca urmare a legăturilor familiale, fie ca urmare a relaţiilor de prietenie”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Bacău, Cătălina Crețu.

Anchetatorii au mai stabilit că cei 13 bărbați au fost coordonați de către un băcăuan de 40 de ani, care ar fi cumpărat mașinile fără însă a le înmatricula pe numele său, tocmai pentru a nu crea suspiciuni inspectorilor de daune sau Poliției.

De altfel, bărbatul în cauză a și fost reținut pentru 24 de ore, în urma a nouă percheziții la locuințele și sediile unor societăți deținute de suspecții de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, înşelăciune privind asigurările, fals în declaraţii şi instigare la fals în declaraţii.

https://www.libertatea.ro/stiri/tun-de-aproape-400-000-de-lei-dat-de-13-persoane-din-bacau-unei-societati-de-asigurari-auto-2016062

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2018