UK Bookmakers

O delegație a Parlamentului European a efectuat o vizită în Maramureș

Scris de CJMM. Posted in Social


O delegație a Parlamentului European a ajuns, în seara zilei de miercuri, 20 septembrie, în Maramureș. Anterior au fost efectuate vizite la la Salina Turda dar și la obiective importante din Cluj. La invitația primarului Gabriela Tulbure, prima oprire a reprezentanților PE în județul nostru a avut loc la Seini, unde au vizitat stația de biogaz. Seara s-a încheiat cu o întâlnire la care au fost invitați să participe oameni de afaceri din Maramureș.
În cursul dimineții de joi, 21 septembrie, Viorica Dăncilă, europarlamentar, membru în Comisia REGI S&D, alături de eurodeputatul Constanze Krehl, coordonatorul Grupului Socialiștilor în Comisia REGI din Parlamentul European, europarlamentarul german Kerstin Westphal, membră în Comisia REGI și Rasa Rudzkyte, (Lituania), administrator în cadrul secretariatului REGI S&D au făcut o vizită de lucru în cabinetului președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Vizita oficială a coincis și cu prezența în Maramureș a ministrului Turismului, Mircea Titus Dobre, sosit în județ pentru dezbaterea publică pe Legea Turismului. Au fost prezenți și prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan, subprefectul Alexandru Cosma, vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Doru Dăncuș, primarul orașului Seini, Gabriela Tulbure, inspectorul școlar general, Ana Moldovan, consilierul județean Liliana Moga, inspectorul școlar pe proiecte cu finanațare europeană, Adriana Meșter, dar și administratorul firmei Micral Expert, Crina Chilat.
    Eurodeputatul Viorica Dăncilă a subliniat faptul că, în această vizită în Cluj și Maramureș a insistat să îi fie alături și Constanze Krehl, europarlamentar german, care se află din anul 1991 în Parlamentul European și are un cuvânt greu de spus în cadrul Grupului Socialiștilor în Comisia REGI. ”Am insistat să vină colegele mele cu mine pentru a le arăta frumusețile acestor locuri și, totodată, să creăm o legătură între Maramureș și o regiune din Germania. Consider că, dincolo de proiectele europene ar fi benefică o prietenie între regiuni. Să ținem cont de faptul că, în Maramureș trăiesc etnici germani, motiv pentru care ne putem gândi la proiecte comune legate de sănătate, cultură, sport etc. Și este important ca, la nivelul Parlamentului European, să nu milităm doar noi pentru România, ci și colegii eurodeputați, care au avut ocazia să vadă aceste zone speciale”, a declarat europarlamentarul Viorica Dăncilă.
    Președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea a întărit spusele europarlamentarului român, arătând că, în ultima perioadă, județul Maramureș a încercat să facă cât mai multe parteneriate, protocoale și înfrățiri cu diverse regiuni din Europa. ”Ne interesează în mod deosebit să ne înfrățim cu o regiune din Germania. Am promovat foarte mult Maramureșul și la târgurile de turism de la Berlin și o înfrățire cu o comunitate din Germania ar fi benefică pentru noi”, a declarat președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.     
Eurodeputatul Constanze Krehl, coordonatorul Grupului Socialiștilor în Comisia REGI din Parlamentul European s-a declarat plăcut surprinsă atât de regiune, cât și de primirea călduroasă de care a avut parte în Cluj și în Maramureș. ”Sunt convinsă că voi găsi o regiune germană care să dorească să se înfrățească cu Maramureșul, pe mine m-ați cucerit prin căldura oamenilor și tot ce am văzut aici. Între România și Germania au existat mereu legături și parteneriate puternice, pe care dorim să le fructificăm și în continuare. În ceea ce privește politica de coeziune, România este un contributor net și de aceea avem nevoie de proiecte de succes, pe care să le susținem în Parlamentul European”, a arătat Constanze Krehl.
    Și ministrul Turismului a avut o remarcă aparte la adresa județului Maramureș, pe care a spus că de 30 de ani își propune să îl viziteze, însă a ajuns acum, odată cu dezbaterea publică pe Legea Turismului. ”Am învățat despre Maramureș întâi din povești, având chiar un coleg secretar de stat din acest județ (n.r. Bogdan Tomoiagă), dar acum văd că povestea este reală. Dorim să promovăm atât Maramureșul, cât și întreaga țară, deoarece, potrivit statisticilor, cei mai mulți turiști străini care ne vizitează sunt din Germania, iar pe locurile doi și trei sunt la întrecere vizitatorii din Austria și Franța”, a arătat ministrul Turismului. Ministrul Dobre a precizat că unul din obiectivele principale ale Ministerului Turismului este acela de a dezvolta turismul rural în România.
    La finalul vizitei, delegația de europarlamentari din Comisia REGI  a Parlamentului European, alături de reprezentantele Maramureșului au pornit într-o vizită în județ, fiindu-le prezentate obiective turistice din Baia Mare, Săpânța, Sighetu Marmației, Oncești, Bârsana și Vișeu. Pentru seara zilei de joi, 21 septembrie, a fost stabilită o întâlnire cu reprezentanții UAT-urilor din Maramureșul istoric.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2017