UK Bookmakers

Ministrul Educației, Pavel Năstase, vrea ghiozdane mai ușoare pentru elevi. “Afectează sănătatea copiilor, cu repercusiuni asupra coloanei vertebrale”

Scris de LB. Posted in Social


Ministrul Educației vrea ghiozdane mai ușoare pentru elevi. Mai mulți părinți au iniţiat o campanie   prin care cer ca ghiozdanele copiilor să fie mai ușoare.
Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, le transmite acestora că i-a auzit şi că va ţine cont de dorinţa lor, potrivit Digi 24.
Mai mult, Ministerul Educaţiei a început revizuirea programelor şcolare de la clasa I până la clasa a XII-a. Informaţiile redundante vor fi eliminate din manualele şcolare, a dat asigurări ministrul Educaţiei.

    „Într-adevăr este o mare problemă care afectează sănătatea copiilor în primul rând,pentru că un ghiozdan foarte greu are repercusiuni asupra coloanei vertebrale.

Eu cred că avem, în primul rând, manuale școlare care sunt foarte voluminoase. Din acest punct de vedere am lansat un proiect care va face o evaluare și o revizuire a tuturor programelor școlare până în clasa a XII-a. Mai concret, această revizuire va verifica două lucruri importante: primul corespondența între competențele pe care trebuie să le atingă elevii în urma procesului de învățare și conținuturile care sunt prezente în manualele actuale. A doua evaluare va fi pe orizontală între programele școlare și manualele școlare din clasa I până într-a XII-a, astfel încât să putem elimina redundanțele care există”, a spus ministrul Pavel Năstase.

Ghiozdan greu? Iată un ghid pentru părinți!  În general, ghiozdanele copiilor noștri depășesc cu mult greutatea normală pe care aceștia ar trebui să o poarte într-o zi obișnuită de școală.

Ministerul Educației lucrează la o nouă lege a educației, care va ajunge în Parlament la începutul anului următor. Din cele 365 de articole ale actualei legi au fost modificate 152, a precizat ministrul.
Ministrul Educației vrea ghiozdane mai ușoare pentru elevi. Calendarul de lucru:

    aprilie – mai 2017 – realizarea unei sinteze a consultărilor anterioare;
    iunie – noiembrie 2017 – evaluarea Sistemului Naţional de Educaţie (Starea Educaţiei);
    noiembrie – decembrie 2017 – asumarea opţiunilor majore ale educaţiei;
    ianuarie – februarie 2018 – elaborarea proiectului noii legi a educaţiei (sub coordonarea unui grup de lucru constituit la nivelul MEN);
    martie – mai 2018 – dezbateri publice;
    iunie – septembrie 2018 – dezbaterea proiectului de lege în Parlament.


Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2017