Peste 9.000 km pe două roţi, pentru copiii nevoiaşi din Africa

Scris de Sima Horatiu. Posted in Social


Raliul Budapesta – Bamako a inceput în 24 ianuarie, iar cursa nebună spre Africa are ca scop ajutorarea copiilor nevoiaşi din Africa. Echipajul Romaniei este format din Bakos Norbert, Deak Albert, Hiriczko Sandor, Alexandru Manole, Olah Laszla, Hosu Ioan şi Kovacs Attila. Transylvania 4 Africa

este singurul echipaj din Ardeal înscris în această competiţie, fiind de asemenea şi prima echipă din istoria raliului care participă într-o formulă inedită: o maşină şi patru motociclete. Echipa Transilvania 4 Africa se va confrunta in această a 9-a ediţie a raliului Budapesta-Bamako cu inca  124 de echipaje, formate din 360 de persoane.Scopul expediţiei este donarea de echipament medical, echipament informatic şi alte astfel de bunuri comunităţilor sărace de pe teritoriul continentului.

”Suntem pregătiți dacă ne vor răpi teroriștii!”

”Suntem pregătiți pentru acest raliu. Au fost trei luni foarte grele în care am muncit enorm, pentru ca mașina să fie pusă la punct, ajutoarele să fie strânse. Aventura presupune foarte multă atenție, 20.000 de km, o să stăm 12-13 ore pe zi închiși în mașină. Mai avem patru colegi care vor sta tot atâtea ore pe motocicletă. Nopțile le vom dormi pe unde  o să apucăm, cel mai probabil în corturi. Riscurile acestui concurs sunt foarte mari, chiar am primit de la organizatori un comunicat în care ni se spune ce trebuie să facem în cazul în care suntem răpiți de teroriști”, a declarat Bakos Norbert Istvan, membru al echipajului, colegilor nostri de la Sportul Salajan.

Echipa transilvăneană va duce în Africa alimente, jucării, dar şi 200 de calculatoare, monitoare, imprimante şi produse IT donate de Universitatea Sapientia. Toate acestea vor ajunge la două şcoli, două spitale şi o universitate din Banjul.

Fără elicoptere de salvare

Concurenţii implicaţi în aventura africană nu vor avea la dispoziţie elicoptere de salvare în caz de tragedie, tractări auto sau ghizi turistici, ei bazându-se numai şi numai pe propriile resurse şi competenţe şi, nu în ultimul rând, pe propriul noroc. Pe pagina de facebook Transilvania 4 Africa Team, pas cu pas ne sunt prezentate imagini din cursa spre Bamako, iar cei şapte lasă şi câte un mesaj pentru a descrie cât mai bine trăirile lor. “Arganda del Rey, despachetare, împachetare din nou. Începem să ne obişnuim, de acum încolo în fiecare zi o sa împachetăm dimineaţa şi seara despachetăm. Începutul este greu după care o să fie ok. După ce am împachetat ne-am dat seama ca suntem "grei" din toate puncte de vedere.

Au aparut primele probleme

„Am pornit din Arganda destul de târziu din păcate, şi din cauza vântului şi a două pene de cauciuc suferite de motociclişti am ajuns în Monturque destul de târziu, adică în beznă. Dar surpriză, avem net bun aşa că punem poze pe net, de dormit o să avem timp şi maine în maşină. Ziua de mâine este foarte interesantă, trecem cu ferry în Maroc, dar mai avem 240 km în Spania, şi vrem să prindem bacul de la ora 13:30! În Maroc mai facem vreo 150 km până in Chefchauen, unde avem din nou cazare cu pat şi net... Au trecut doar 2 zile şi jumătate dar deja sau întâmplat multe, mâine seara vă mai scriem”, a fost mesajul postat.


Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021