Poate o aventura sa-ti salveze casnicia? Vezi ce spun terapeutii de cuplu!

Scris de ER. Posted in Social


Oricat de ciudat ar parea, o aventura extraconjugala iti poate salva casnicia. Cel putin asta este parerea impartasita de anumiti terapeuti de cuplu.

Pe principiul "ce nu te omoara te face mai puternic", se pare ca infidelitatea le ajuta pe unele cupluri sa isi continue viata mai departe, impreuna.

Il vezi in fiecare zi, va intalniti aproape in secret, luati masa mereu impreuna si va povestiti viata pe messenger. Te gandesti din ce in ce mai mult la el nu ca la un coleg, ci ca la un amant! De cealalta parte, relatia ta nu trece printr-un moment prea stralucit. Aproape ca nu va mai vorbiti deloc, doar banalitati de genul cine si ce cumparaturi face, iar viata voastra sexuala este sinonima cu monotonia.

Este scenariul perfect pentru ca atat tu, cat si el, sa aveti o aventura! Desi il iubesti, faptul ca petreci timp in compania altui barbat si ai o relatie mai speciala cu el, se cheama ca deja iti inseli iubitul, cel putin la nivel emotional.

De cate feluri sunt aventurile

Michael J. Formica, psiholog american si blogger pentru Psihology Today, a identificat patru tipuri de aventuri in afara relatiei: cele care se concentreaza in jurul obiectelor, aventurile sexuale, cele emotionale si relatiile secundare, unde, pe langa sex, exista si sentimente.

Primul tip de escapada, care nu are nici o legatura cu vreo alta persoana din afara cuplului, se refera la faptul ca unul din parteneri isi neglijeaza relatia si se concentreaza pe altceva, incepand cu job-ul si terminand cu un hobby. Aventura sexuala este exact ceea ce numele ei sugereaza si anume sex si numai atat. Adica intre cei doi nu exista nici un fel de sentimente, odata consumat actul sexual fiecare isi vede de viata mai departe.

O aventura emotiononala are loc atunci cand relatia fizica nu exista, insa sunt foarte multe sentimente. Daca petreci foarte mult timp pe retelele de socializare alaturi de alt barbat, impartasindu-i problemele si bucuriile din relatia ta, inseamna ca iti inseli din punct de vedere emotional partenerul.

Ultimul tip de aventura este cel mai des intalnit. Are loc atunci cand exista doua relatii paralele, atat cea oficiala, cat si cea cu amantul sau amanta. Aceasta relatie implica si o legatura emotionala puternica dintre cel sau cea care inseala si persoana cu care comite adulterul.

Despre aceasta din urma, Michael J. Formica sustine ca poate ajuta casnicia. In primul rand, explica specialistul, o aventura iti ofera acea stare de emotie si neliniste de care o relatie monotona are nevoie. In al doilea rand, motivul pentru care ai o aventura este ca iti lipseste ceva in relatia oficiala si cauti sa obtii acel lucru. Faptul ca ai o aventura si te gandesti serios la ea iti ofera posibilitatea sa descoperi ce lipseste cu adevarat din relatia ta si sa abordezi problema.

In final, desi oamenii intra in acelasi tip de relatie in mod repetat, aventurile sunt diferite. Potrivit lui Formica, ele pot fi "un barometru mai autentic pentru ceea ce avem nevoie in relatiile noastre.".

http://www.ele.ro/relatii/infidelitate/poate-o-aventura-sa-ti-salveze-casnicia-vezi-ce-spun-terapeutii-de-cuplu-31137?utm_source=Esential%20Ele.ro&utm_medium=Newsletter&utm_campaign=2014-01-08

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021