UK Bookmakers

Federaţia din Cultură şi Mass-Media FAIR - MediaSind cere Parlamentului să demită şi conducerea Radioului Public!

Scris de Office Mediasind. Posted in Social


Federaţia din Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind a luat act de  hotărârea Parlamentului României din data de 10 decembrie 2013 de a respinge Raportul de activitate al Societăţii Române de Televiziune şi, în consecinţă, demiterea Preşedintelui-Director General şi al Consiliului de Administraţie.

În data de 30 noiembrie 2013, la Congresul de constituire a Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, delegaţii atrăgeau Parlamentului atenţia că nu salariaţii sunt de vină pentru managementul dezastruos din ultimii ani, soldat cu pierderea ilegală a peste 700 de locuri de muncă, ci conducătorii numiţi politic.
 Acum Parlamentul are datoria să pună capăt managementului defectuos şi abuzurilor din  Societatea Română de Radiodifuziune, având în vedere următoarele argumente:
1.      După ce a păgubit cu aproximativ 25 %  drepturile salariale prin semnarea unui contract colectiv de muncă sub prevederile minimale din  Contractul Colectiv din Mass-Media, după ce a impus un Regulament care pune botniţă angajaţilor, încalcând libertatea de exprimare şi Legea avertizorului public, după ce l-a concediat ilegal pe liderul sindical, Adrian Moise, reprezentant al salariaţilor în CA, în urma unui simulacru de cercetare disciplinară, după ce a recunoscut că a spart sediul Sindicatului Unit al Salariatilor Radio România şi a confiscat şapte saci cu documente şi bunuri ale organizaţiei (ştampile, sume de bani etc.) în absenţa unei hotărâri judecătoreşti, administraţia Miculescu a continuat  nestingherită seria ilegalităţilor, profitând de lipsa de reacţie a factorilor politici.
2.      Din cauza acestor abuzuri, Organizaţia Internaţională a Muncii a solicitat explicaţii oficiale statului român prin Ministerul de Externe, iar  Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Federaţia Europeană a Jurnaliştilor au cerut României, prin ambasadele din străinătate, să  pună capăt abuzurilor din Radioul Public.
3.      În acelaşi timp, peste 20 de organizaţii ale jurnaliştilor din ţară s-au solidarizat cu protestele FRJ MediaSind, cerând Parlamentului să demareze anchete oficiale împotriva şefului SRR, Ovidiu Miculescu.
4.  Într-o acţiune de protest fără precedent, sute de  intelectuali de marcă au semnat o Petiţie împotriva politicii anticulturale promovate de administraţia Miculescu în Radioul Public.
5.  Împotriva administraţiei Miculescu există mai multe plângeri penale pentru abuz în serviciu, tulburare de posesie, furt calificat şi ameninţări pentru  spargerea sediului SUS Romania, confiscarea documentelor şi a ştampilei organizaţiei sindicale, precum şi pentru alte fapte pedepsite de legea penală.
6.   CNSAS a confirmat oficial că Ovidiu Miculescu a semnat în anul 1987 un Angajament cu fosta Securitate (Dosarul fond de reţea nr. R 94603) pentru  "apărarea contrainformativă a persoanelor care fac parte din grupul de presă ce participa la activităţi protocolare", ceea ce ridică multe semne de întrebare asupra moralităţii acestuia.
7.      Şase membri în frunte cu preşedintele-director general ai Consiliului de Administraţie, precum şi cu unii membri ai Consiliului Director ai SRR sunt suspectaţi şi anchetaţi pentru posibile fapte de corpupţie în urma sesizărilor depuse de organizaţia salariaţilor din SRR la Direcţia Naţională Anticorupţie şi la Agenţia Naţională de Integritate.
Având în vedere aceste argumente, Biroul Executiv Permanent al Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind solicită Parlamentului demiterea  Preşedintelui-Director General şi a membrilor Consiliului de Administraţie prin  respingerea Raportului de activitate al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Biroul Executiv Permanent FAIR- MediaSind        

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2019