Parlamentul ne-a semnat condamnarea la moarte, a ingropat mineritul si mii de locuri de munca, prin votul iresponsabil de astazi!

Scris de Cristian Albu. Posted in Social


Am rămas trăzniți când am văzut votul de astăzi din Camera Deputaților, prin care s-a pus cruce mineritului în România! Dezamăgirea noastră este cu atât mai mare cu cât am sperat că, o dată ajunsă în Parlament legea minelor, acești oameni cărora le-am dat votul nostru vor arăta că le pasă de noi și de familiile noastre.

Aleșii poporului votează împotriva poporului, nu ne reprezintă. Cum să iasă România din sărăcie, dacă nu se face legislație care să ajute România să se dezvolte?

Noua lege a mineritului a fost considerată o lege bună si necesară, iar liderii politici, de la putere și din opoziție, ne-au asigurat de sprijinul lor, dar au votat împotriva noastră. Este o vorba românească: "să mori cu dreptatea în mână". Exact asta simțim noi astăzi: avem dreptate, parlamentarii și liderii politici ne-au dat dreptate si au propus o lege care ar fi dat un viitor mineritului, dar acum ni se ia viitorul si suntem condamnați la sărăcie, pentru că aleșii noștri una au spus și alta au votat.

Odată cu acest vot în parlament ne e teamă că România a arătat lumii, prin aleșii săi, că nu dorește minerit, că nu dorește dezvoltare și locuri de muncă. Din ce se vor plăti pensii și salarii? Cu ce ne vom ține copiii la școală? Părinții și bunicii noștri au avut o pensie decentă din minerit, dar noi ce să facem? Luăm drumul străinătății, gândindu-ne că oriunde va fi mai bine decât acasă?

Domnilor parlamentari, ne-ați dezamăgit și ne-ați abandonat! Mineritul este o activitate care a pus pâine pe masă la milioane de oameni, de când există România. Iar acum îi întoarcem spatele, ca și cum am avea ce pune în loc. Copiii noștri cu siguranță vor pleca din țară, în țări unde sunt respectate valorile, iar noi nu vom putea să le spunem că au de lucru la ei acasă.

Roșia Montană și alte localități miniere cu tradiție depind de minerit! Singura noastră speranță este ca, dincolo de votul de astăzi, clasa politică să schimbe strategia în al doisprezecelea ceas și să dea mineritului un viitor în România, în timpul vieții noastre!

Cristian Albu,
Sindicatul „Viitorul Mineritului” Roșia Montană

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021